Rock Mesaj tarihi: Ocak 31, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 31, 2005 Bişeyi tam kavrayamadım. T2 sadece kamigawayımı kapsıyor? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Levent Mesaj tarihi: Ocak 31, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 31, 2005 T2 (type2) şu anda Standartta legal olan tüm setleri kapsıyor, bunuda acıcak olursak Standardı kapsıyan setler her zaman içinde bulundugunuz block ile bir onceki block + son core set, yani şu an icin standardı oluşturan setleri saymak gerekirse ; Mirrodin Block ( Mirrodin, Darksteel ve Fifth Dawn ) Kamigawa Block ( Champions ve Betreyars of Kamigawa ) Core set olaraktan en son cıkan 8th edition.[signature][hline]ICQ: 99038139 MSN: [email protected] ---------------------- Magic Online : /addbuddy Enaxa ---------------------- Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hexxhexaben Mesaj tarihi: Şubat 1, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2005 Bu arada arkadaşlar Yusuf Abi ile enson takside konuştuğum kadarı ile turnuvada proxy olmayacağını söyledi bu konuda son olarak kesin birşey bilen varmı ?? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_azazel_ Mesaj tarihi: Şubat 1, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2005 oda sanirim no proxy, no type 2 olur heralde, yani ben ordaki durumlari bilemiyorum tam olarak ama, goruntu itibariyle boyle yani... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Thrall Mesaj tarihi: Şubat 1, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2005 Olmuycak proxy Ufuk,kim nasıl deck çıkarabilcek merak ediyorum.Anca Mertler işte..[signature][hline]From the ashes of Reito rose a new kami. And thereafter at every battle came Horobi, Death's Wail. -The History of Kamigawa Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sanrey Mesaj tarihi: Şubat 1, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2005 proxy tabiki olmaz, proxy ile oynamak nedir ya?!?[signature][hline]Kalan yalniz kalirsa, giden insafsiz demektir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Levent Mesaj tarihi: Şubat 1, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2005 Sanrey, su anda drafta katılım ve/veya booster acılım sayısı vede trade oranı dusuk, bunları dusununce insanların oynamaktan zevk duyucakları deckleri proxy olmaksızın tamamlamaları gercekten cok güc ki bu kişilerden biride benim, üstelik yapılan her limited eventa katılmama ragmen. Proxy olayını yusufla konusucam umarım fikrinden geri döner, benim tahminim proxy olmassa eger katılan insan sayısı asıl potansiyelinden gercekten uzakta kalıcaktır. Oysa amacımız olabildigince cok insanın magic oynaması ve Türkiyede magicin yine eski kalabalık günlerine dönmesi, simdilik proxy yapalım ilerde magic yine güzel gunleirne dönerse eminim decki tam olmiyan 1 tek insan bile zaten kalmıycaktır.[signature][hline]ICQ: 99038139 MSN: [email protected] ---------------------- Magic Online : /addbuddy Enaxa ---------------------- [Bu mesaj Levent tarafından 01 Şubat 2005 21:51 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ishinotsuyoihito Mesaj tarihi: Şubat 1, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2005 Tamam abi, gelmeyin... Hiç sorun değil. Oynayamayın T2. Proxy'e bel bağlayın... Siz bundan 4-5 sene önce işler farklı mı sanıyordunuz? Yine herkeste her karttan dört var, çatır çatır herkes dünya şampiyonlarının destelerini alıp oynuyor mu diye düşünüyorsunuz? Yanlış!!! İnsanlar ellerinde ne varsa onla oynuyorlardı. Bir zahmet yaratıcılığınızı zorlayın... Ya da boşverin, bırakın Magic falan. Almayın kart, biz de kapatalım dükkanı gidelim. Kusura bakmayın arkadaşlar, Magic zevkli bir oyun olabilir; ama paraya ve ticarete dayanıyor. Ya da kart yok diye ağlamadan kendi destelerinizi üretin, gelin oynayın. Sadece az oyuncu var diye bir sene daha beklemeyelim. Tabii bunları sadece Proxy olmasın diye yapıyorum ve diyorum. Yusuf Kemâl Vefa derse ki proxy olacak, o zaman ona da çare düşünürüz. Biz de kullanırız vekil kartlarımızı, hayattan soğutmak için gerekli her şeyi yaparız. :) Çekincelerim: 1- Herkes gidip stereotipik desteler kullanacak, zevk aldıkları değil insanları daha rahat yenecekleri desteler kullanacaklar. Yaratıcılık zaten az bulunan bişey, iyice ölecek. 2- Vekil kartlar (Proxy) doğrudan işarateli olacaklar. 3- Daha da isterseniz kulp bulurum :) Magic'in doğasına aykırı bir uygulama olduğu için karşıyım; ama bu imkan verilirse sonuna kadar da kullanırım, sömürürüm. :) Çok mu sert yazdım? Yarısı geyik işte, anlayın beni. Sulu bir adamım zaten. Görüşmek üzere, Herkese kolay gelsin. Esen kalın.[signature][hline]Berkin Bozdoğan - DCI - CrystalKeep - Comrehensive Rules Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mvardars-tog Mesaj tarihi: Şubat 1, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2005 ya ben zaten kirk yilin basinda istanbula geliyorum ama bundan bilmem kac sene evvel de insanlar aynisini diyodu... 'once bi proxy yapalim, yayilsin mantik' ... boyle oldukca zaten proxy deckler kurulur proxy sekilde oynanir. format farkli olsa neyse ama t2 de boyle bisey duymadim ben. magic oyununun buyuk bi kismi paradir. kimse ferrari kullanmak istiyorum diye "stickertuning" yapmasin lutfen 106lara... benden onceki arkadasin da dedigi gibi birakin netdecking olayini. ben soyliyim su anda newyorkta mekanik test grubundayim ve insanlarin gercekten de cikaramadigi desteleri gorseniz sasirirsiniz. belki sartlari esitlemeye calisiyosunuz ama lutfen bunu yaparken magic in onemli unsurlarindan bitanesini de hice saymayin... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ishinotsuyoihito Mesaj tarihi: Şubat 1, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2005 said: Zamanında demişim ki: Tamam abi, gelmeyin... Hiç sorun değil. Oynayamayın T2. Proxy'e bel bağlayın... Bu tavrım Levon'dan oldukça olumsuz bir tepki aldı. Kendisi haklıdır. Biraz abartmışım. Belki de söyle ifade etmeliydim: Ben şu an eldeki kartlarla en az masraf ile yaratıcı çözümler üretmeye çalışırken insanların sadece en güçlü destelerle oynayamadıkları için böyle bir talepte bulunduğunu düşünmek inanılmaz derecede rahatsızlık oluşturuyor. Bu iş yapılacaksa bile bence sınırlandırılmalı. Diğer taraftan, alın size daha güzel bir teklif. DCI turnuvası yapmayın, herkes istediği kadar vekil kart kullansın. Buna ne dersiniz? Böyle bir durumda ben, kendi adıma tek satır laf etmem. Yada neden bu kadar kastım, ben de anlamadım; kafanıza göre yapın, ben de gelip oynayayım. Bazen kendime inanamıyorum... Yarattığım rahatsızlık için üzgünüm.[signature][hline]Berkin Bozdoğan - DCI - CrystalKeep - Comrehensive Rules Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Levent Mesaj tarihi: Şubat 1, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2005 said: Ishinotsuyoihito, 01 Şubat 2005 23:18 tarihinde demiş ki: Yarattığım rahatsızlık için üzgünüm. Bence sen daha rahatsızlık yaratmadın, asıl rahatsızlıgı oynadıgın ilk turnuvada, "işkenceci" lakaplı Mono Blue deckinle yaratıcaksın gibime geliyor :)..[signature][hline]ICQ: 99038139 MSN: [email protected] ---------------------- Magic Online : /addbuddy Enaxa ---------------------- [Bu mesaj Levent tarafından 01 Şubat 2005 23:46 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ishinotsuyoihito Mesaj tarihi: Şubat 1, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2005 said: Levon demiş ki:Bence sen daha rahatsızlık yaratmadın, asıl rahatsızlıgı oynadıgın ilk turnuvada, "işkenceci" lakaplı Mono Blue deckinle yaratıcaksın gibime geliyor :).. Kısa sürede bir insanı bu kadar iyi mi tanırsın abi! Helâl olsun. *!iğrenç şekilde sırıtır*[signature][hline]Berkin Bozdoğan - DCI - CrystalKeep - Comrehensive Rules Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Thrall Mesaj tarihi: Şubat 1, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2005 Gönül isterki herkesin istediği deck için gerekli kartlar olsun ama yok işte.Bende istemiyorum proxy ama oynamak istediğim deckin 9-10 kartı yok(7si rare) napiim ölese crap decklemi gireyim.Ayrıca bu olay defalarca kez kanıtlanmıştırki ortamda hangi decklerin olucağını bilmeden rogue deckle girmek cesarettir,bir başarıda nadiren çıkar.Dediğim gibi eğer proxy olmazsa sanırım sadece Mert,Aydın,Rahim ve Haluk girebilir.[signature][hline]From the ashes of Reito rose a new kami. And thereafter at every battle came Horobi, Death's Wail. -The History of Kamigawa Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ishinotsuyoihito Mesaj tarihi: Şubat 1, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2005 said: Thrall, 01 Şubat 2005 23:53 tarihinde demiş ki: Gönül isterki ... -ki eki ayrı... [:) ----- Neyse, olayın detayını Levon'la konuştuk, ortak nokta bulduk sanırım. Yusuf Kemâl Vefa ile de konuşup kararı açıklarız. Esen kalın.[signature][hline]Berkin Bozdoğan - DCI - CrystalKeep - Comrehensive Rules Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rock Mesaj tarihi: Şubat 1, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2005 said: Levent, 01 Şubat 2005 21:48 tarihinde demiş ki: ... bunları dusununce insanların oynamaktan zevk duyucakları deckleri proxy olmaksızın tamamlamaları gercekten cok güc ... Ben bu söze tam olarak katılamıyorum. Muhakkak kendi kafalarından deck yaratıpta kart bulamayan insanlar da vardır. Ama ben trade yaparken yada trade yapılırken edindiğim izlenim insanların kendi becerileriyle kuracakları deckelerden daha çok internet sitelerinde yapılan, kendini kanıtlamış deckleri kurmak istemeleri. Bu durumda proxy olursa kendi uğraşları sonucunda deck yapmış olan insanlar zevk alamayacak. Proxy'nin olup olamaycağına karar verilirken bence bunun da göz önüne alınması lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eyimen Mesaj tarihi: Şubat 1, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2005 said: Thrall, 01 Şubat 2005 23:53 tarihinde demiş ki: Gönül isterki herkesin istediği deck için gerekli kartlar olsun ama yok işte.Bende istemiyorum proxy ama oynamak istediğim deckin 9-10 kartı yok(7si rare) napiim ölese crap decklemi gireyim.Ayrıca bu olay defalarca kez kanıtlanmıştırki ortamda hangi decklerin olucağını bilmeden rogue deckle girmek cesarettir,bir başarıda nadiren çıkar.Dediğim gibi eğer proxy olmazsa sanırım sadece Mert,Aydın,Rahim ve Haluk girebilir. Proxy type2 hayatimda duymadim. Type1 bile 5 Proxy ile yapilir. Proxy turnuva olacaksa biz bosuna mi para veriyoruz kartlara? Hem proxy ile DCI destekli olamaz herhalde(bilmiyorum ama).[signature][hline] "I cannot remember NOT BeinG" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Levent Mesaj tarihi: Şubat 1, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2005 Rock sana hemen şöyle bir örnek vermek istiyorum, demin Berkinle Msnde konusuyorduk, dedimki; Berkin benim Meloku destem hazır ki deste turnuva level destesi, ama ben onla degil kendim dun hazırladıgım destemle oynamak istiyorum fakat cogu kartı betreyars of kamigawaya ait oldugundan malesef proxy oynamak zorunda kalıyorumki, proxy yasak olursa mecburen Meloku oyniycam. Burda anlatmak istedigim senin anlattıgın olayın tam terside yaşanabiliyor, ha ama sende (ve tabiki senin gibi dusunenlerde) haksız degilsiniz hatta haklısınız, zaten bende ve emin ol herkeste proxy istemiyor ama "icinde bulundugumuz keskin virajda" biraz esneklik yapmak zorundayız düşüncesindeyim bunu hem organizatörler hemde oyuncular yapmalı, bu cercevede düşünerek Berkinle, hem proxye ihtiyacı olanların hemde proxye karsı olanların hoş karsılıycagını ümit ettigimiz bir fikirde birleştik, ama fikri acıklamadan önce Yusuf Kemal Vefa ile konusmamız ve onunda onayını almamız lazım, en kısa zamanda haber verilicektir.[signature][hline]ICQ: 99038139 MSN: [email protected] ---------------------- Magic Online : /addbuddy Enaxa ---------------------- Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Thrall Mesaj tarihi: Şubat 1, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2005 Eyimen banada 5 yıl önce sorsan bende T2 proxy turnuva olmaz derdim,ama o zamanlar bende dahil çevremdeki birçok arkadaşlarımda kart potansiyeli çok fazlaydı.İstediğim desteyi 2 günde hazırlayıp girebilirdim ki extended da dahil buna,ancak size inatla anlatmaya çalıştığım şu an aktif oyunculardan çoğu bir deste bile çıkaramıyolar.Çıkan decklerde pek parlak olmuyor..[signature][hline]From the ashes of Reito rose a new kami. And thereafter at every battle came Horobi, Death's Wail. -The History of Kamigawa Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pestilence Mesaj tarihi: Şubat 2, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2005 proxy olsa bi türlü olmasa bi türlü... proxy olsa biz kart alanlar enayimiyiz dicekler olmasa elimizde kart yok denicek... kişisel fikrim proxy olmamasından yana çünkü illa brainburst deckleriyle girmek gerekmiyo elimizdeki kartları ii değerlendirerek te güzel deckler oluşturabiliriz neyse umarım demek istediğimi anlatabilmişimdir.... (gecenin bu saatinde saçma şeyler yazmış olabilirim ne yazdığımdan pek emin diilim ehaueahuehae) 20 şubat iptal olmasında ne olursa olsun bu kadar fazla kurcalamamamak gerek bence... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dralnu Mesaj tarihi: Şubat 2, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2005 isin icinde proxy olmamasi berkinin forumda daha once de bahsettigi ortamin kiriciligi mevzusuna da yardim edecektir bence, insanlar belli belirsiz limitlere maruz kalacak ve beklenmeyene karsi hazirlanmak zorunda kalacaklar ki bu da guzel birsey. lackey yok diye vandal, side da bosluk var diye idol koyma gibi olaylar aslinda isin guzel yani .. mesela 20sinde biri gidip aff a worship koysa, naturalize kullanmayanlar aglasa hos olmaz mi :P[signature][hline]Sometimes, Democracy is four Wolves and a Sheep deciding what to have for dinner Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Levent Mesaj tarihi: Şubat 2, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2005 Biraz önce Yusuf Kemal Vefa ile konustum, bana kesinlikle resmi bir turnuvada Proxy kabul edilemiycegini anlattı, bunun risk taşıdıgını dci tarafından anlaşılırsa sonuclarının hoş olmiycagını söyledi, yani sonuc olarak 20 subattaki turnuvada proxy kullanılmıycak arkadaşlar, bunun bir baska sonucu olarak size sormak istiyorum, Solemn Simulacrum ve Eternal Witnessı olupta trade etmek isteyenb var mı :) ? varsa özel mesajla veya imzamdaki kontak bilgilerimden ulaşırsanız sevinirim.[signature][hline]ICQ: 99038139 MSN: [email protected] ---------------------- Magic Online : /addbuddy Enaxa ---------------------- Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gaidin Mesaj tarihi: Şubat 2, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2005 Soyle de bir durum olabilir. Bu bir T2 turnuva oldugu icin turnuvaya Betrayers kartlari da dahil olacak. Cogu kiside betrayers karti sadece prerelease kartlarla sinirli olacak ki bu da muhtemelen deste kurarken hicbir ise yaramayacak. Diyorum ki Champions kartlarinda proxy kullanilmasin ama Betrayers kartlari icin biraz esneklik taninsin. Butun Betrayers kartlari proxy olsun da demiyorum, belli bir sayi verilebilir bunun icin atiyorum 5 tane betrayers karti proxy olabilir diye.[signature][hline]Death is lighter than a feather, duty heavier than a mountain. Borderlander Saying Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ishinotsuyoihito Mesaj tarihi: Şubat 2, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2005 said: Gaidin, 02 Şubat 2005 10:30 tarihinde demiş ki: Diyorum ki Champions kartlarinda proxy kullanilmasin ama Betrayers kartlari icin biraz esneklik taninsin. Senden önceki mesajı oku ve enseklik konusunda tekrar düşün.[signature][hline]Berkin Bozdoğan - DCI - CrystalKeep - Comrehensive Rules Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Stillwind Mesaj tarihi: Şubat 2, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2005 Selamlar, Ben ilker, haftasonu Betrayers of Kamigawa prerelease icin Ankaradan bir arkadasimla gelmistik turnuvaya gelenler hatırlayacaktir. Bu T2 turnuvasi sadece 20 Subatta tek sefer mahsus olarak mı yapılacak yoksa daha sonra belli periyotlarla turnuvalar duzenlemeyi dusunuyor muyuz yada bunu 20 sindeki turnuvaya katılım oranı mı gosterecek? Diger bir sorum da Yazın yapılacak Nationallara diger ulkelerde oldugu gibi davetiye ile mi katılım olacak yoksa isteyen mi katılabilecek? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eyimen Mesaj tarihi: Şubat 2, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2005 said: Levent, 02 Şubat 2005 10:08 tarihinde demiş ki: Biraz önce Yusuf Kemal Vefa ile konustum, bana kesinlikle resmi bir turnuvada Proxy kabul edilemiycegini anlattı, bunun risk taşıdıgını dci tarafından anlaşılırsa sonuclarının hoş olmiycagını söyledi, yani sonuc olarak 20 subattaki turnuvada proxy kullanılmıycak arkadaşlar, bunun bir baska sonucu olarak size sormak istiyorum, Solemn Simulacrum ve Eternal Witnessı olupta trade etmek isteyenb var mı :) ? varsa özel mesajla veya imzamdaki kontak bilgilerimden ulaşırsanız sevinirim. Ben de boyle tahmin etmistim. Aktif oyuncunun decki de hazir olur, iki gun kala deck yapmaya kalkmaz zaten. Izmir'de Istanbul'un yarisi kadar kart donmesine ragmen type2 ve ext icin destelerim coktan hazir. Betrayer olayina gelince arkadaslar hakli ama maalesef resmi turnuvada proxy olamaz, betrayer da oynansin isteniyorsa turnuva ileri bir tarihe alinsin.[signature][hline] "I cannot remember NOT BeinG" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar