Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bill Gates Türkiye'de !

sunthewhich

Öne çıkan mesajlar

sony vaio desktop'umun cokmesinden sonra orjinal win xp pro yukledim, bilgisayar uzerindeki eklentileri gormedi, en komigi ethernet kartini gormedi. sildim mandrake yukledim, ethernet'i bul, internet baglantisini ayarladi. 10dk sonra netteydim, dokuman okuyordum yarim saat icinde tekrar eski islerime linux uzerinde devam ettim. tabii daha sonra orjinal recovery cdlerim gelince winXP pro'ya geri dondum cunku WoW linux uzerinde calismiyor :([signature][hline]There is no worse death, than the end of hope...
Sosyal ağlarda paylaş

bill gates i neden sevmezsinizki ? bence adam büyük işler başarmış biri . Çocukluğumdan beri hep örnek aldığım biridir , onun sayesinde windows la (yani arayüze sahip bir işletim sistemiyle) tanıştık . Eski işletim sistemlerini düşünsenize , program yazar gibi komut yazmanız gerekirdi ... cut , copy , create , run vs vs . Ben microsoftu ve bill gates i gayet seviyorum :)[signature][hline]Her sabah yolunu gözlerim ,
Buğdayların arasındaki yeşil okyanusları görebilmek ,
Kır çiçeklerinin kokusunu duyabilmek ,
Beni sevdiğini hayal edebilmek için...
Grandmaster zgrw
Çankaya Üniversitesi Go-Kart Topluluğu Kurucusu

[Bu imza zgrw tarafından 12 Novamber 2004 23:12 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Microsoftun Kodlarının Calıntı oldugunu hepimiz biliyoruz zamanında bill gates bu pencere(s) işletim sistemini cıkarmadan önce nerede calısıyordu ?[signature][hline] Sözlük |~| Mail |~| Msn |~| Icq |~| Info
Derslerime Agırlık Veriyorum. Ben Onların Degil Onlar Benim Altımda Eziliyor
Anteplinin Oğluyum Kurşun Yerim Laf Yemem
Sosyal ağlarda paylaş

said:
karakedi, 28 Ocak 2005 19:55 tarihinde demiş ki:
insanların bill gates'i niye sevmedigini bir anlasam.

bill gates ve microsoft olmasa idi, acaba şuan kaçınız hala bilgisayar kullanıyor olurdu ?

kaçınız sadece internette sörf edebilmek için, en az 100 sayfa döküman okumak zorunda bırakan, linux sistemleri kullanmak ister?

yanlış hatırlamıyorsam linus linuxu tanıttıgında 1991 idi, aradan 14 sene gecmiş, hala adam gibi windowsla boy ölçüşecek bir bir xwindows uygulaması yok. ekran çözünürlügünü bile degiştiremiyorsunuz, windowsda sag tusa basmak ile halletiginiz en basit işlemler için bile, sayfalar dolusu döküman okumak zorunda kalıyorsunuz.

Yigidi öldür, hakkını ver derler. bana göre home pc dedigimiz bilgisayarların yaygınlaşmasına, en büyük katkıda bulunan kişi bill gates'tir.

Katılmıyor değilim. Fakat şöyle bir durum var. Bill Gates'in politikalarını sevmiyorum şahsen. Bill Gates değil mi emperyalist Amerika'yı yaratan.. Bill Gates değil mi sömürgeciliği alevleyen..

Yapsın ama adabında yapsın..

[Bu mesaj nedanko tarafından 28 Ocak 2005 22:45 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
karakedi, 28 Ocak 2005 19:55 tarihinde demiş ki:
insanların bill gates'i niye sevmedigini bir anlasam.

bill gates ve microsoft olmasa idi, acaba şuan kaçınız hala bilgisayar kullanıyor olurdu ?

kaçınız sadece internette sörf edebilmek için, en az 100 sayfa döküman okumak zorunda bırakan, linux sistemleri kullanmak ister?

yanlış hatırlamıyorsam linus linuxu tanıttıgında 1991 idi, aradan 14 sene gecmiş, hala adam gibi windowsla boy ölçüşecek bir bir xwindows uygulaması yok. ekran çözünürlügünü bile degiştiremiyorsunuz, windowsda sag tusa basmak ile halletiginiz en basit işlemler için bile, sayfalar dolusu döküman okumak zorunda kalıyorsunuz.

Yigidi öldür, hakkını ver derler. bana göre home pc dedigimiz bilgisayarların yaygınlaşmasına, en büyük katkıda bulunan kişi bill gates'tir.

ADSL kullan, sıfır kurduğun ServicePack 4 lü Windows 2000 in güvenlik açıkları yüzünden bin tane worm derdiyle uğraş, dakka başı windows update e bak, patch yetmesin wormlarla boğuş (oyun olan değil ha onnar) firewall kurmak zorunda kal, firewall da tutup SQL IIS ne varsa bloke etmeye kalksın sonra onla uğraş, sonra MySQL MDAC ile Microsoft SQL değil die sorun versin, feedback die mesaj at, ordan oraya yönlendiril (ki bunu artık devlet daireleri bile bu kadar b.kunu çıkararak yapmıyo) sonra olmadık yerden patch bul vs vs uğraş dur anlarsın.
Ha bunlar ne için diye soracak olursanız, sırf 3 tane asp sayfa SQL den veri okusun diye uğraşmamdı odur.

Unutmadan bide C de linux war D de win2k, norton bile kuramıyorum. Norton ben illa kendimi C ye kuracam diye tutturmuş...

Ekran çözünürlüğünü konsoldan değişebilirsin 3 sn ni almaz... Ama yapabildiklerini windowsa yaptırmak ondan inan ki bin kat zor, bazı durumlarda ise imkansız...[signature][hline]Non vertem eram vivus, morientes tua mors era... Vita est morte!

BaRBaRiaN [DeV]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Absolut, 28 Ocak 2005 21:06 tarihinde demiş ki:
Windows kullanıpda Wnidowsa laf edenleri anlamıyorum. Beğenmiyorsanız kullanmayın. Cidden zorlamıyor kimse sizi. Bayılın bir sürü sürü sürü dolar mac alın ve linux yükleyin o bedava.
[signature][hline]Nail "NaileR" Avunduk
Anavatanımıza saldırırlarsa olası gazete manşetleri demişsiniz.. Belki ilk başlarda olayı kendi adlarına bir zafer veya reklam havasında vereceklerdir veya methiyeler düzüp yapmaya çalıştıkları işgali mazur göstermeye çalışacaklardır. Ama ilerleyen zaman ile onurlu bir halkın bağımsızlık savaşına tanık olup belkide yaptıkları saçmalık ve hata üzerine manşetler atacaklardır. Ama ne olursa olsun, savaş öncesi veya süresince ne yazılırsa yazılsın, savaş sonrası tüm dünyadaki gazetelerde tek bir manşet olacaktır:
Bağımsız TÜRKİYE Cumhuriyeti!
Sosyal ağlarda paylaş

said:
killers, 28 Ocak 2005 23:07 tarihinde demiş ki:
ADSL kullan, sıfır kurduğun ServicePack 4 lü Windows 2000 in güvenlik açıkları yüzünden bin tane worm derdiyle uğraş, dakka başı windows update e bak, patch yetmesin wormlarla boğuş (oyun olan değil ha onnar) firewall kurmak zorunda kal, firewall da tutup SQL IIS ne varsa bloke etmeye kalksın sonra onla uğraş, sonra MySQL MDAC ile Microsoft SQL değil die sorun versin, feedback die mesaj at, ordan oraya yönlendiril (ki bunu artık devlet daireleri bile bu kadar b.kunu çıkararak yapmıyo) sonra olmadık yerden patch bul vs vs uğraş dur anlarsın.
Ha bunlar ne için diye soracak olursanız, sırf 3 tane asp sayfa SQL den veri okusun diye uğraşmamdı odur.

IIS, MsSQL kurmakta nasıl bir sorunla karşılaştıgını anlamadım. kur diyorsun şak diye kuruyor, 6 tane next tuşuna basman gerekiyor. zaten birbirleri ile çalışsın diye yapılmış programlar. tek sorunlu tarafı .net framework 1.0 kurulu geliyor default olarak, onuda 1.1e upgrade etmek için servicese girip bir sag tuş birde sol tuşa basıyorsun. oda .net destegi için. üzerinde çalışmak istiyorsan öncelikle IIS kurulu olmasını istiyor, yok daha wsonra kurmuşsanda tek satırlık bir komutla register ediliyor. adsl kullanıyorum demişsin, eger router varsa modeminde dısardan erişmek isteyenlere engel olabilir, firewall kurmak istemişsin, ne kurdugunu belirtmemişsin, ama onunda ayarları vardır, sonucta herbiri farklı portlardan calısan programlar. şuan kullanmakta oldugum makinede de VS, IIS, MsSQL, MySQL, Apache kurulu. istedigimi acıp kapıyorum, o an calıştıgım proje ne ise. kurulum aşamasında da, kurulumdan sonra çalışma asamasında da tek sorun 6-7 defa next tuşuna basıp parmağımı yormak idi, oun dışında bir sorunla karşılaşmadım : )

said:
Unutmadan bide C de linux war D de win2k, norton bile kuramıyorum. Norton ben illa kendimi C ye kuracam diye tutturmuş...

bu çok dogal windows kendini C: drivea kurmak ister. master boot sector neresi ise windowsu oraya kurman lazım. Dye windows kurmayı nası başardın ve o sistem nasıl calısıyor bilmiyorum ama windowsu önce yukleyip cye kurarsan hicbir sorun olmadan kullanabilirsin. bende de f driveda slackware var, c-d-e driveda windows partititon. windowsun kuralı bu, once beni kur, sonra ne halt edersen et diyor. hem kurallara uymayıp hemde niye calısmıyor bu dememeli insan : )

said:
Ekran çözünürlüğünü konsoldan değişebilirsin 3 sn ni almaz...

alır,
oncelikle internetten monitörünüzün yatay ve dikey max frenquency ayarlarını bulacaksın, sonra yine internetten Xwindows da hangi dosyada bu ekran ayarlarının yazılı oldugunu bulacaksın, daha sonra o dokumanı okuyacaksın, daha sonra kaydedip xwindowsu yeniden acacaksın. windows da bunu yapmak ise şu sekilde: SAG TUS! : )

said:
Ama yapabildiklerini windowsa yaptırmak ondan inan ki bin kat zor, bazı durumlarda ise imkansız...

örnek?
ben bu durumun tam tersine örnek verebilirim. mesela mouse wheel'in de 3. tus olarak tanıtılması gibi : ) windows default tanıyor ehe. slackwarede kastırıon da kastırıon. ki sürüme baglı olmak kaydı ile, bazı linux platformları default olarak mouseun scroll wheel'ini bile tanımıyor. senin gidip ilgili dosyayı acıp tanıtmanı bekliyor.

bence home kullanıcı için en ideal işletim sistemi Windows'tur. niye?
+ kurulumu en kolay sistem windowsdur.
+ kullanımı en kolay sistem windowsdur
+ ögrenilmesi en kolay sistem windowstur.
+ nerede ise her türlü hardware tarafından desteklenir. her türlü uygulama çalıştırılabilir. sürekli olan drive ve firmware ile destegi güncellenir.

linux sistemlerin iki yönü daha agır basıyor, güvenlik ve stabilite. ama şu aşagıdakiler saglanırsa windowsda bu özellikleri gayet yeterli olarak sunuyor:
+ güzel bir anti vir software varsa ve windows patchleri düzgün takip edildiginde, aynı zamanda windows gayet güvenlidir. yetmiorsa bi adet firewall programı alınıp tüm portlar kapatılabilir.
+ abuk sabuk programlar yüklenip silinmedigi sürece, windows (özellikle windows 2000, hele ki windows 2003) gayet stabildir. Evimdeki bilgisayar elektrik kesilmedigi sürece açık kalıyor.

neyse yaf bu iş uzayıp gidecek :)
bana ne bill gates için ne düşündügünüzden, çokda microsoft hastası biri degilim, ama düşmanı veya araştırmadan, etmeden de windowsa düşman olan, laf sokan insan grubundan da degilim.

microsoft'un MsSQL, Office gibi aşırı derece saglam ve kullanıslı programlar yapan bir firma oldugunuda, ticaretin ön planda oldugu bir dünyada yaşadıgımız gercegininde farkındayım.

niye bilmiyorum ama bilgisayar kullanımını 9 yaşındaki cocugun bile yapabilecegi bir iş haline getiren microsoft'a kötü gözle bir türlü bakamıyorum. bakanlarıda anlayamıyorum : )

ben kactım size iyi tartışmalar : )
Sosyal ağlarda paylaş

bilgisayardan anlayan windows'u da adam eder linuxu da.
linux için başta kasıp öğrenmek gerek, windowsda ise sürekli uğraşmak gerek. arkadaşın dediği gibi patch, antivir hede hödö.

bu arada, çözünürlüğü değiştirmek için konsola ne gerek var? hiç KDE veya gnome kullanmadınız mı?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...