Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Microsoft, AB'ye Uyum Paketi

Kendercik

Öne çıkan mesajlar

http://www.ntvmsnbc.com/news/307352.asp
Özetle Avrupa Birliği dahilindeki ülkelere (haksız rekabet yarattığı gerekçesiyle) windows media player'dan arındırılmış windowslar satacaklar. Bu sayede insanlar kendilerine dayatılmış bir şekilde windows media player kullanmayacaklar. (Ben kullanmıyordum mesela) Ve bu sebepten dolayı farklı bir isim kullanılacak.

Ayrıca microsoftun yazılım kodlarının bir bölümünü paylaşacağı da habere eklenmiş...[signature][hline][b]If you shake my hand you better count your fingers[b]
Sosyal ağlarda paylaş

bence bunlar çok anlamsız, hasetinden ne yapacağını şaşırmış uygulamalar..

sonuçta her bilgisayarın bir ortam yürütücüsüne ihtiyacı vardır ve bir çok kullanıcı bilgisayarında media player kurulu olmasa müzik dinleyemez, film izleyemez. hangisini indireceğini bilemez, teknik destek çağırır, komik duruma düşer..

yok sanki winamp "ben ücretsiz konmasını kabul ediyorum" dedi de, koymadılar mı..[signature][hline]en ince yerim bileğim..!?!
şakası bile komik.. (kendisini sen düşün)

Mum_Chamber'a Baldur's Gate ve/veya FallOut CD'si kampanyası
Sosyal ağlarda paylaş

İnternetten winamp indirebilecek birisi de elbette winamp mi yoksa media player mı seçimini yapabilir. Diğerleri içinse gereksiz komplikasyon olur bu uygulama diye düşünüyorum.

Yine de windows update'e şükredip, sorun fazla büyümeden media playerlarına kavuşabilir kullanıcılar.

AB hede hödösü[signature][hline][b]If you shake my hand you better count your fingers[b]
Sosyal ağlarda paylaş

sorunumu anlatamadım..

bence microsoftun bu tarz haksız rekabetinin çözümü ortam yürütücüsü olmayan bir işletim sistemi (dolayısıyla bilgisayar) satmak/sattırmak değildir.

bu sorunu çözmek istiyorsanız gidersiniz winamp'e, bsplayer'a, divx player'a, powerDvd'ye, anlaşırsınız. microsoft'a da "yükletirken kullanıcıya soracaksın, bu istediği programlar + media player'dan birini ya da hiçbirini yükleyebilecek" dersiniz.

onun dışında tek engellediğiniz şey kullanıcıların internete bağlanamadıkları ya da bağlanmak istemedikleri yerlerde rahat etmesidir.[signature][hline]en ince yerim bileğim..!?!

Sosyal ağlarda paylaş

tekelleşmesini istemiyorlar (ya da tekelleşmesinin genişlemesini), ki bence mantıklı. ortamda rekabete yetecek pazar payı olmazsa, ne winamp kalır ne bsplayer. bir süre sonra onlar da silinir. media playerın gelişimi de rekabet olmaması sebebiyle yavaşlar hatta durur.[signature][hline]h u m a n i t y - i s - t h e - o n l y - s u p e r p o w e r !

[Bu mesaj Rahan tarafından 01 Şubat 2005 00:27 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

mum_chamber olayi anlamamissin

adamlarin istegi nasil windows media playerla satiliyorsa
winamp entegre edilmis halininde satilmasi insanlarin secim yapmasi.

boylece windowsun meida player pazarini elindeki gucle domine etmesini engellemek[signature][hline]any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic
C CLARKE
Sosyal ağlarda paylaş

said:
onlyreal, 01 Şubat 2005 09:44 tarihinde demiş ki:
mum_chamber olayi anlamamissin

adamlarin istegi nasil windows media playerla satiliyorsa
winamp entegre edilmis halininde satilmasi insanlarin secim yapmasi.
bence sen anlamamışsın, çünkü o benim isteğim :D onların isteği "windows media player'sız satılsın".

ayrıca @zamo: çok da güzel olur. daha çok eleme yapılabilir, son kullanıcıya en iyiler sunulur
(örn. kriterler: bilmemkaçbin kullanıcıyla test edilmiş olmalı, bilmemne desteği olmalı, bilmemkaç codec içermeli, playlist shuffle olmalı, zartmalı zurtmeli)[signature][hline]en ince yerim bileğim..!?!

Sosyal ağlarda paylaş

ya zaten interneti olan bi adam neyi kullancagını bılır mesela interneti olup bilgisayardan da anlayan bi adama eger begenmıorsa internette dolu video oynatıcı prgoram var bunlardan hangısı hosuna giderse onu kullanır.ha ama internet yokta adam normal bi kullnıcıysa zaten adam ıcın işin içindeki marka önemli değil adam onu kullansada programın kıme ait oldugunu önemsemez bence.filmleri calsında ne olursa olsun mantıgı[signature][hline]'' 3. Dünya savaşında ne olacağını bilmem ama 4. Dünya savaşı taş ve sopalarla olcağı kesin''
Albert Einstein *'Amcamız'*
BenCss ateş ederek yaptığım amblem
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...