Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yurtdisindan TR'ye gümrük durumlari hakkinda bir soru..

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
karar verdim
US den 15inc Powerbook isteyecegim oradaki arkadasima..

bana acil lazim oldugu icin kendisine ulastiktan sonra bana kargo ile ups fedex ne varsa pek bi hizli sekilde ulastirmasini isteyecegim..

sorum sudur
bu paket onun tarafindan buraya iste atiorm 3-4 gunluk sureli tarife ile felan yollansa, bizim gümrükte takilma yada killik yaratma durumu nedir? olsa olsa ne kadara patlayabilir? vbvb

bu konuda bilgisi olanlar paylasirsa cok islevli olur =)

ps. amazondan getirilen dvd ve kitapla kiyaslamayalim, basbaya oradan biri buraya laptop yolluyor diye bakalm ehe[signature][hline]http://fuysal.com

*curiosity res-kills*
...mono
Mesaj tarihi:
hehe eagle risk göbek adim=)

yok 100 dolar sorun degil, feci bi indirimde yakaladim cunku powerbooklari US de, kacirmamam lazim..deli gibi paketlettirtip 100-150 dolarlik sekilde yollatsam bile boy farki ile avrupa fiyatlarina gore karda oluorum..

de iste fikir deneyim paylasimi lazim hehe

ups express ile nereden ne kadarda geldi mesela?

[signature][hline]http://fuysal.com

*curiosity res-kills*
...mono

[Bu mesaj hilikus tarafından 01 Şubat 2005 01:40 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
Hiçbirşey olmaz, gümrüklerden geçireceğiniz mallar yasadışı yada gümrükden geçirilmesi tembihli olan mallar kapsamında değilse gümrükten korkmayın.[signature][hline]''Ben ilk lanetlenmiş olanım; zamanın başlangıcından sonuna ve hatta zamanın ötesinde sonsuza kadar.Ben kardeşinin etini ilk tatmış olanım.İlk kanı ben akıttım, ilk defa ben kıskandım.Çılgınlığın boşluğundayım...bir ruhum yok benim.Ne insan, ne melek, ne de şeytan.Ben...vampir"
Mesaj tarihi:
100 euro üstündeki eşyalardan 1 den fazla gümrükten aynı kişi altında geçiyorsa %20 vergi alınıyor toplam değerinden.

Kargo ile gelirken ise 100 euro üstündeki herşeye %20 vergi alınıyor
ama alınmıyadabiliyor
tuttuğunu koparıyor
yani oradaki memur kargo değerlerini inceleyip vergi kısmını yazmaya yaklaşırken çaycı gelip "çaaylarrr" eşliğinde masasına çay koyarsa ve adam çay içmek için haliyle hızlıca senin bilgilerini tamam diyip geçicek çay içicektir

ama çay yoksa o para senden alınıcaktır:D

tekrar soralım
risk severmisin?

Not:Böyle diil ama buna benzer oluyor. İnternetten tanıdığım birisi yurt dışından yılda 6 defa paket alıyor model uçak malzemeleri.. Dediğine göre 10000 dolarlık malzeme takılmadan gelmiş fakat 120 dolarlık birşeyden vergi kesmişler yada öyle bişiydi[signature][hline]MAY EXPLODE IF DAMAGED OR DISPOSED OF IN FIRE.
DO NOT SHORT-CIRCUIT.
KEEP UNDER -30°C
Karakedi bi ara demişki: sagda solda gateler acılıyor, içinden lol diyerek insanlar çıkıyor.
Mesaj tarihi:
umm amazondan falan getirirsen genelde aldığın şeyi fiyatı kadar ! iletim ücreti veriyorsun. Ha bazı rivayetlere görede, gümrükten satanist kitabı olduğu gerekçesiyle frp kitapları geri dönmüştür. Yani Türkiye sınır kapılarında ne olacağı hiç belli olmaz.[signature][hline]Beş Hececiler
''It is very easy to disappear. Just examine ordinary people and act like them.''
Mesaj tarihi:
ehe arkadasimin nike hali saha ayakkabisini tuttular gümrükte, diger yandan baska arkadasimin fender telecaster gitarina dokunmadilar..ondan sorusturuorum =)[signature][hline]http://fuysal.com

*curiosity res-kills*
...mono
Mesaj tarihi:
Bak sana bir tavsiye, babama vermem bu taktiği.. O kadar özel bişi deil ama aklında bulunsun..
Eğer orada arkadaşın varsa (ki var gözüküyor) hediye diye yollasın..
Zamanında ilk adsl geldiğinde 4-5 sene kadar once, 20 tane adsl modem almıştım ebayden 10 dolardan.. Teker teker yollatım oradaki arkadaş aracılığı ile. Hepsini hediye statusunde yollattım.
O zamanlar 300 dolardı adsl modemler. 200 dolardan satmıştım..[signature][hline]AAL'05
Troil, 26 Ocak 2005 01:37 tarihinde demiş ki:
10k postlu madalyalıya veriyorum !
Mesaj tarihi:
ha mesela ben gümrükten kılıç geçirdim iki kere hehe. Sen yanında olursan bir sorun olmaz ama diğer şekilde ne olacağı belli olmaz[signature][hline]Beş Hececiler
''It is very easy to disappear. Just examine ordinary people and act like them.''
Mesaj tarihi:
arkadas 1 ay sonra gelicek, ben 1 ay bekleyemem gibi bi durum oldugu icin 100 dolari direk cikartiorm kargo icin =)

ama express sekilde gitmesi gereken birseyi (hediye sinifi dedik)
cok zorlamazlar herhalde gümrükte boccobun dedigi gibi..yani...görücez yakinda galiba =)[signature][hline]http://fuysal.com

ps. masallah neler varmis, silah geciren kilic geciren...yokmu bazuka, sam site geciren daha? eheh
*curiosity res-kills*
...mono

[Bu mesaj hilikus tarafından 01 Şubat 2005 01:48 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
cok ucuzsa bizde alalim birer tane mono belki yeni pubda deger yapar brit bankda satariz 2-3 katina
not:hediyelerde desip birakiyorlar genelde benimde gordugum ve yasadigim budur.
  • Yeni Oluştur...