Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

zoom X4 ayarlari yardim

Mad_Wolf

Öne çıkan mesajlar

selam beyler bende zoom x4 modem var
birkac tane oyun oynamak istiorum straeji
firewall dan portuna izin verdim
oyunu benim create etmem lazim cunku en hizli baglanti bende
fakat malum bir modemin ip si var birde network kartinin internal ip si
bana forward ayarlamalirini nasil yapabilirim yardim edermisiniz veya ne yapmam lazim
Sosyal ağlarda paylaş

portları biliorsan web console'da status'a git. altta dhcp client listesindeki 10.0 ile başlayan ip yi not et bi yere. Sonra advanced settings den Virtual Server'a gir.

Orada eğer firmware versionun eskiyse örnek olarak şöyle yap:
private port 20, public port 20, ip olarak not aldığını kullan ve oyuna göre tcp yada udp yi seç. Emin değilsen hem udp hem tcp için ayrı ayrı giriş yap.

Yeni firmware ise o zaman public port start ve public port end olarak aynı şeyi girecen tek bir port için. Birden fazla port için mesela 20 ile 40 girecen. Private port'a start olanı girersin.

Sonra altta save changes and reboot'a tıkla. confirm et. bekle biraz, bağlantı gidip gelecek.

Bu arada toplam 20 port açabilirsin.
20 ile 50 arası için port açamazsın mesela.
15-25 arası açtın. 11 port eder. Geriye 9 port kalır. Yani oradaki listede 20 giriş deil toplamda 20 port açabilirsin en fazla. Dedinki ben bununla uraşmam software olarak firewall kullanırım o zaman advanced settings'de DMZ ye giriosun. O not aldığın ip yi yazıosun ve enabled diosun. Save Reboot ediosun. Firewall'un iptal olmuş oluyor.[signature][hline]This Cat Scratches Free.
Sosyal ağlarda paylaş

sagolun beyler ama benim dedigim firewall dan port acmak degil
ip forwardlamak
atiorum 85 li ip modeminki
network kartininki 10 lu birsey onu forwardlamak istiorum cunku arkadas benim makinada acik olan oyuna baglanirken modemin ipsini girior
fakat oyuna giremior
o yuzden forwardlamayi istiorum
Sosyal ağlarda paylaş

windows'un kendi firewall'unu kapattın dimi. Bu arada internetten oynamaya çalışıosanız 10.0. numara ile arkadaşının zaten bir alakası yok. Gerekli portları forwardlediysen veya firewall'u tamamen kapattıysan arkadaşının sana bağlanabilmesi lazm. Bağlanamıorsa windows'ın o bağlantı için olan firewall'u açıktır belki. Aksi takdirde başka bişi gelmio aklıma. Hangi oyunu deniosunuz bu arada ?[signature][hline]This Cat Scratches Free.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...