Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

KDE mi Gnome mu?

mayfer

Öne çıkan mesajlar

selamlar.
linux dünyasına mandrake linux'la girmiştim ve mdk'nin default window manager'ı KDE olduğu için hep KDE'ye alıştım. fakat bugün fedora core 3'e geçtim ve bunun default manager'ı gnome. bir türlü alışamadım. ama alıştılktan sonra iyi mi olur kötü mü bilemedim.

sizce KDE mi daha başarılı gnome mu? (hangisi daha hızlı, hangisi daha kolay, daha hoş vs.. şu ana kadar gnome bana daha yavaş gibi geldi.) gnome'a devam edip alışmamı mı tavsiye edersiniz, yoksa direk KDE'ye değiştirmemi mi? bir türlü karar veremedim.
teşekkürler, bol açık kaynaklı günler.
Sosyal ağlarda paylaş

Uzun senelerce Gnome cu biri olarak, ikisi hakkında da aynı yorumu yapıyorum. :)

Gel gelelim, KDE de daha çok tool ve oyuncak var, Gnome da ise daha az fakat öz şeyler var.

Hatta bir ara KDE nin geliştiricilerinden birine sormuşlardı, Gnome mu daha iyi, KDE mi sizce diye.. O da Gnome Projesindekiler bizden daha profesyonel kod geliştiriyorlar, fakat biz daha fazlayız demişti :) KDE daha hızlı gelişen bir pencere yöneticisi..

KDE 3 'e kadar Gnome kesinlikle görsel açıdan daha başarılıydı, gel gelelim KDE 3.3.2 ile gönlümü çaldı :) Kazara bir gün KDE yi açmamla beraber, "Ana lan bunun burası ne güzelmiş.." tadında orası burası ile oynaya oynaya kendimin hoşlanacağı bir hale getirmemle beraber, KDE ye kesin geçiş yaptım.

Ama belli olmaz, belki önümüzdeki sene tekrar Dropline Gnome a geçerim :)[signature][hline]If you want to travel around the world and be invited to speak at a lot
of different places, just write a Unix operating system.
-- Linus Torvalds

Yeniden : http://www.ethernass.com ( .org, .net )
Sosyal ağlarda paylaş

Valla bende uzun süre Gnome kullandım ki hala kullanmaya devam ediyorum ama KDE'de ekran görüntülerinden gördüğüm kadarıyla gayet hoş bence hangisine alıştıysan onla devam et.[signature][hline]"Zayıflar, bizi kendi gücümüzden utanmaya zorladıkları için kazandılar." - Friedrich Nietzsche.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...