Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ekonomi ?!??

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
said:
LasT_SuRviVoR, 28 Ocak 2005 16:05 tarihinde demiş ki:
ekonomi insanın üstüne yakışanı giymesidir

:D ilk defa böyle bi tanım duydum
benim üniv. den hatırladığım kadarıyla sınırsız ihtiyacların sınırlı kaynaklarla karsılanma sanatı yada bilimi :)) öyle bisiydi tanım.[signature][hline]Knight Online Server: İxgenon 1/2
PRaXToR lvl :5X
Orc Paper Mage Manner Point: 604

ßir Cümle İle ßen »»»Ölümü ßeklerken ßoş Vakitlerimi Değerlendiriyorum!
Mesaj tarihi:
bu arada politakcılar egoist yalancı buroklatları ise :P yurtsever ilan etmissiniz :))

Özalın bi sözü vardır hatırlarsınız "benim memurum (calısanım) isini bilir" harbidende öyle bu ülkedeki vergi mükellefinin %95 i vergi kaçırır. Çalışanlar çalıştığı firmalara masraf fislerini sisirir yıl sonları vergi iadesinde yapmadığı harcamanın fisini koymaya calısır. sonra sadece politakacıları hırsız ilan eder

biraz haksızlık değil mi bu ?[signature][hline]Knight Online Server: İxgenon 1/2
PRaXToR lvl :5X
Orc Paper Mage Manner Point: 604

ßir Cümle İle ßen »»»Ölümü ßeklerken ßoş Vakitlerimi Değerlendiriyorum!
Mesaj tarihi:
said:
ExhaulteD, 28 Ocak 2005 01:19 tarihinde demiş ki:
Arkadaslar ekonomi hakkinda bi sorum var sizlere
Simdi ben ekonomi hakkinda fazla bi bilgiye sahip deilim
Ama aklima bisey takildi
Neden ekonomide hep birileri kaybederken digerleri kazanir
yokmudur bunun bi alternatifi soyle hep beraber kazanabilecegimiz ?
Ben kafamda ekonomiyi bi pasta olarak goruyorum
ve zenginler pastanin buyuk dilimini aldigi icin fakirlere daha kucuk dilimler kaliyo.
Ammavelakin ekonomiyi bi pasta olarak nitelemeninde yanlis oldugunu dusunuyorum cunku ekonomi surekli buyuyen bi pasta
Bu baglamda duzgun bir sistem oturtulabilinirse herkes pastanin kendine dusen kismini ve o dilime dusen buyume payini almis olur yoksa olmazmi ???

vala hacı öyle bi yaklaşım sergilemişsinki konuya sonunda ancak ''Amin'' denir. ama gerçekler maalesef böyle olmuyor..
ufak bir rakam sadece. dünya sermayesinin %80 i Dünya nüfusunun %1 inin elinde.. gel gerisini sen hesab et:)[signature][hline]
sevdasız bir iklimde çember çeviriyordu yüreğimki sen çıktın gene ağaçların köklerinden. Her yıktığım ağaç sen büyüdün. Yüreğimi çizdiğin bir bardak biradan, içerimi sildiğin bir silginden külleri savurdum rüzgara, kalanları diktim tekrar kestiğim boynundan çıkan kanlarla suladığım çınara. Kustum, tiksindim sonra.
Mesaj tarihi:
öle bişi olsa eşitlik olur ozaman zengin olmaz fakir olmaz dünyanın dengesi bozulur herkes eşit kazansa kim çopçu olacak kim temizlikçi olacak bide bu yonden dusun[signature][hline]<''>^^Vuracagınız avın peşinden mi koşarsınız yoksa vurdugunuz avın mı?^^<''>
Mesaj tarihi:
said:
Bence yanlisin var
Yoktan para var etmis olmuyosun
Sadece pastanin fakirlere dusen kismi senin pastana ekleniyo
Bende diyorumki yokmudur bunun alternatifi ?

Ne demek istedigin anlamadim kusura bakma ?!? Yeni bir fikir veya uretim yaratmak icin zengin olman sart mi?

Onemli olan pastayi buyultmek. Sonra en buyuk payi en cok calisan, en cok ureten almalidir. Fakir-zengin diye bir sey beni ilgilendirmez. Calisan/ureten kazanmali diyorum ben.

Ha bunun disinda calisamayan, sakat, ihtiyar ya da baska rahatsizliklari olanlar icin de, toplumun guvence saglamasi gerekli.
Mesaj tarihi:
said:
ExhaulteD, 28 Ocak 2005 14:47 tarihinde demiş ki:
said:
demirbilek2, 28 Ocak 2005 07:09 tarihinde demiş ki:
ama sana kendi tecrubelerime dayanarak sunu soyleyeyim:
Yeni bir urun yaratan, imal eden ve bunu satan kazanir. Yoktan para var eder.

Bence yanlisin var
Yoktan para var etmis olmuyosun
Sadece pastanin fakirlere dusen kismi senin pastana ekleniyo
Bende diyorumki yokmudur bunun alternatifi ?

Sana güzel bir açıklama yapardım ama buraya bir ton şey yazılmış. Benimkini hiç okumama veya daha önce yazılma ihtimali yüzünden hiç yazmıyorum.
Şu alıntı yaptığım yerde fakirlere düşen kısmı demişsin, ne alakası var oadam bunu yapmasa fakirler mi yapıcak . iyi ki yapmış.[signature][hline]fordfocus driver..[/i] kalhiae
Mesaj tarihi:
said:
demirbilek2, 30 Ocak 2005 08:48 tarihinde demiş ki:

Ne demek istedigin anlamadim kusura bakma ?!? Yeni bir fikir veya uretim yaratmak icin zengin olman sart mi?

Onemli olan pastayi buyultmek. Sonra en buyuk payi en cok calisan, en cok ureten almalidir. Fakir-zengin diye bir sey beni ilgilendirmez. Calisan/ureten kazanmali diyorum ben.

Ha bunun disinda calisamayan, sakat, ihtiyar ya da baska rahatsizliklari olanlar icin de, toplumun guvence saglamasi gerekli.

Yeni bir fikir uretmek icin zengin olman gerekir demedim Zenginler bu konuda fakirlerden cok daha sansli demek istedim.
Demek istedigim sen zenginlesirken baskalari fakirlesiyor.
Bu yuzdende pasta ornegini verdim ama anlasilmamis.[signature][hline]Gurbetci Pati
]Gurbetci Pati
  • Yeni Oluştur...