Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

kazıkladın mı?

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
eksen bilgisayar'dan amd 3200+ işlemci almıştım. windows makineyi 2500+ olarak görüyordu. herhalde xp en fazla 2500'e kadar görebiliyor falan diyip cpu-z programını yükledim. ama o da 2500+ olarak görüyor!!
bütün makineyi ordan aldım, o yüzden işlemciyi falan onlar taktılar, kutularını da verdiler, kutunun üzerinde 3200+ yazıyor.
acaba kazıklandım mı?
Mesaj tarihi:
2500mhz olarak görüyorsa normaldir.Ama amd 2500+ şeklinde marka olarak görüyorsa kazıklanmışta olabilirsin, sistem işlemciyi yanlış tanımışta olabilir.sisteme aslında onun iyi biri olduğunu, onu yanlış tanıdığını anlatmalısın hehe
Mesaj tarihi:
şu anda kaçta çalıştığını nerden öğrenebilirim? ve bunu yapmak kolay bir şey mi yoksa ben en iyisi eksen'e mi götüreyim bilgisayarı?
Mesaj tarihi:
açılışta siyah ekranda amd athlon 2500+ 100 mhz gibi bişiler yazar ordan kaç olduguna bak. eğer orası görünmüyosa biosa gir logo show vardır muhtemelen onu kapat girmişkende bakıver cpu frekansına.
cok kolay ya.[signature][hline]playingarena
i love this game!

Mesaj tarihi:
cpu frequency 133/33 yazıyor. onu 166/33 mü yapıcam? bir de cpu frequency multiple diye bir şey var, 10.5 şuanda. onu da değiştirmem gerekiyor mu?
Mesaj tarihi:
o değişiyorsa ne ala diğerini 166 yap değişiyorsa öbürünü 12.5 yap. eğer o 12.5 olmuyorsa KESİNLİKLE KAZIKLANMIŞSINDIR. git geri götür. HATTA DEĞİŞSE BİLE geri götür çarpan kilidi kırılmış bi işlemcin var demektir.(aslında iyi bişey )
sen kazıklanmışsın bi daha düşündüm de :) çünkü 3200+ bi işlemcide multiple 10.5 deil :/[signature][hline]playingarena
i love this game!

Mesaj tarihi:
sana verdikleri kutudaki numaralarla, windows ortamındaki numaralar uyuşuyormu birde ona bak
numaradan kastım işlemcisnin seri numarası vs.[signature][hline]be the vanquisher, to forgive
Mesaj tarihi:
bir de hız ayarlama olayı var. onu 1833 mhz'e getirdiğimde, yani 3200+ nın gerçek değerine getirdiğimde, cpu frequency'yi 166/33'e, cpu frequency multiple'ı da 11.0'a getirtiyor. acaba böyle mi yapmalıyım?
Mesaj tarihi:
3200+ nın hızı 1833mhz deilki? 2167mhz gibi bişey olması lazım.
az daha uğraş sen o multiple ı (çarpan ayarı) 13X e falan getir fsb yide 200 e yaklaştır birazda voltaj arttır senin işlemciyi 3400+ yapalım!!![signature][hline]playingarena
i love this game!

Mesaj tarihi:
2800+ 2,083 GHz 333 MHz 512 kByte
3000+ 2,167 GHz 333 MHz 512 kByte
3000+ 2,1 GHz 400 MHz 512 kByte
3200+ 2,2 GHz 400 MHz 512 kByte[signature][hline]playingarena
i love this game!

[Bu mesaj Fistan tarafından 29 Ocak 2005 00:36 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
bu arada bende 2500+ var
sanırım çarpan kilidi kapalı durumda
onu nasıl açıcaz?(belki kapalıda diildir ama biosta çarpan kilidi değiştirme seçeneği yok, anakartla ilgilide olabilir.programla falan değişiyosa bi program tavsiye edermisiniz)
Mesaj tarihi:
abi yükseltmedim zaten, sadece 2200mhz'e getirdiğimde kendiliğinden 200/33 ve 11.0 oluyor. bu işlerden pek anlamadığım için değiştirmeye korkuyorum =)
Mesaj tarihi:
aynı sorun bende de vardı 2400+ almıstım 1800+ gosteriyordu. aradım adam biostan cpu frequencyyi yukselt dedi ama bu sefer de bilgisayar o/c oldugundan azdı kitleniyor res atıyor kendine falan. sonra goturdum. hayatımda duymadıgım bir yalan uydurdular: "islemci fanını ters takmısız". neyse eve gittim. cok da umrumda degildi zaten 2400+ ımı almısım.[signature][hline]
  • Yeni Oluştur...