Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

MAC Expose / Alt Tab alternatifi

Kithnos

Öne çıkan mesajlar

Buna benzer bir soruyu sormuştum daha önce ama, çözememiştik galiba.

Aynı program türünce ( Opera, Office vs ) diğer ekranlara CMD + Tab ile seri şekilde geçemiyorum Windows'taki gibi. Yıldırdı artık bu özelliği kullanamamak, çok zaman kaybettiriyor.

Alt + Tab yapınca salak bir efekt ile aynı app'taki bütün pencereleri diziyor karşına, oradan seçiyorsun falan. Zaman kaybı tamamen, ve fazladan click yapıyorsun devamlı. Ayrıca 5-6 pencere açıkkan devamlı rotate oluyor o sırası da. Excel gibi şeylerde doğru dosyayı mı tıklıyorum o bile belli olmuyor.

App fark etmeden devamlı nasıl geçiş yapıcaz pencereler arasında ?
Sosyal ağlarda paylaş

Cmd Tilde ile birşey olmuyor.

Cmd Tab, yön tuşu yapmak da çok verimsiz, işi kısaltmıyor uzatıyor. Neticede Alt + Tab yapmışsın ki tepki veriyor zaten.

Aynı tür programı gruplamasın, windows'taki gibi tek kombinasyon ile takır takır geçeyim. Yok mu bunu sıkıntısız yapan bir program. Ben anlamıyorum zaten bu kadar temel bir özellik neden olmaz ? Aynı app olunca aralarında hızlı geçmek istemiyor mu insanlar ?
Sosyal ağlarda paylaş

aquila said:

touchpad seysi de yok mu ya, 2 parmakla iterken bir parmakla yukari kaldirip, dilinle ekrani yala filan gibi.

abi işte zoom out efekti ile hepsini geri itiyor, sonra ordan göz seçiyorum nereye geçeciğimi. Aradığım şey bu değil, exceller arasında geçerken hele kör ediyor adamı ve birkaç saniye arıyorum, nereye gitti la benim aradığım pencere diye.

Windowsta son kullandığım ise hemen CTRL TAB ile, iki önce kullandğım pencere ise, CTRL 2 X Tab yaparak bakmadan geri dönüyordum lazım olan pencereye.
Sosyal ağlarda paylaş

Aynı uygulamaya ait pencerelerde geçiş oldu evet. Farklı uygulamanın penceresine geçmiyor ama böyle de, ikisini tamamen birbirinden ayırmışlar ? App farketmeksizin nasıl yaparız bu işi ?

Edit : Yok bu da zaten aradığım değilmiş, 2 pencere arasında deneyince CMD Tilde aradığım özellik sandım fakat, aynı app pencereleri arasında sıra ile dönüyor. 2'den fazla pencere olunca işler karıştı haliyle. Ne istediğimi mi anlatamadım acaba ?

Birebir Windows'taki geçiş lazım :D Cmd Taba basınca app'lar değil bütün pencereler görünsün ortadaki transparan alanda, son kullanılma sırasına göre dizilsin, istediğime geçeyim.
Sosyal ağlarda paylaş

HyperSwitch veya Witch Deneyebilirsin.

Ben HyperSwitch kullanıyorum. İşine yaracak tüm özellikle var. İstersen CMD-Tab yaparak tüm pencereleri diziyorsun. İstersen sadece Aktif olan uygulamanın pencerelerini kendi göre ayarlarsın.

Fazla monitör varsa aktif monitöre göre ayarlama yapabiliyorsun.

https://bahoom.com/hyperswitch
Sosyal ağlarda paylaş

4Ever said:

HyperSwitch veya Witch Deneyebilirsin.

Ben HyperSwitch kullanıyorum. İşine yaracak tüm özellikle var. İstersen CMD-Tab yaparak tüm pencereleri diziyorsun. İstersen sadece Aktif olan uygulamanın pencerelerini kendi göre ayarlarsın.

Fazla monitör varsa aktif monitöre göre ayarlama yapabiliyorsun.

https://bahoom.com/hyperswitch

Hay yaşa be ! Teşekkür ettim :)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...