sektedar Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2015 masaüstü bilgisayarımı komple formatlayıp windowsun yanına bir de linux mint kurdum. fakat klavyede CTRL - ALT - ALTGR ve WINDOWS tuşları SHIFT tuşu olarak çalışıyor. sebebi ne olabilir? *Dil Ayarları altındaki Giriş Yöntemi olarak "Hiçbiri" seçili (IBus, Fcitx gibi seçenekler var ne işe yaradıklarını bilmiyorum o yüzden kurcalamadım. *Klavye ayarlarında "Türkçe Q" seçili onun haricinde "klavye düzeni seçenekleri" gibi şeyleri baya kurcalamdım bi'şey değişmeyince default yaptım yine. *Başka bir klavye taktım yine aynı tuşlar çalışmadı, daha doğrusu kendini SHIFT zannetti. HALPPPPP!! edit: bi de windows'a geçip bakıyım orda da öyle mi edit2: windows'ta bütün tuşlar olması gerektiği gibi, sıkıntı yok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sektedar Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2015 6 saat sonunda çözdüm. gerek kalmadı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2015 gecen saerosada olduydu. nasıl cözdün? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sektedar Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2015 Cuce said: gecen saerosada olduydu. nasıl cözdün? Klavye ile ilgili bir bugmış bu. Colin Svingen isimli abimiz bunun için bir driver yazmış o driver'ı indirince sorun çözüldü, ama baya sancılı oldu tabi. Bug açıklaması Driver'ı yazan abinin makalesi Driver Linki Dipnot: driver "Azio L70" marka/model klavye için yazılmış, benim klavye farklı marka ama yine de çalıştı, şans işi heralde biraz da. Dipnot2: Eğer driver işinizi görmüyorsa tek çare yeni bir klavye takıp "rm -rf ~/.config/dconf/user" şu kodu yazıp restart atmak sanırım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2015 bi sürü klavyenın firmware'i, bii sürü chipseti aynı denk gelmiştir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar