Albert Mesaj tarihi: Aralık 28, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2004 said: Baggio, 28 Aralık 2004 16:31 tarihinde demiş ki: Bende Seagate P-ATA var, o da fazla abaninca restart atiyordu, S-ATA ile alakali bir sorun degildir o. Emektar 40GB olani taktim onla idare ediyorum simdi mecburen, demek ki Samsung falan almak lazim artik. Neyse, fazla kotulemeyelim Seagate'i de, ikinci el alan cikmaz sonra. Ben ozellikle segate almistim, p-ata harddisk'im var eski makinemde suan, islemcisi bile cok yavas onun, cok abarti yukleniyordum, isinma cok cok fazla olmasina ragmen restart falan atmiyordu. Ilginc..[signature][hline]Katrani kaynatmakla olmazki $eker, cinsini s..tigim cinsine ceker. Msn | Icq | E-mail | Math | Galatasaray 1905 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Aralık 28, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2004 74gb hdd 1 milyar. nedir yani?[signature][hline]i love this game! Kitaplık dizaynı... Yaratıcılığınızı gösterin! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Albert Mesaj tarihi: Aralık 28, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2004 bak simdi bu harddisk'lerin ozelligi genellikle server makinelerde kullanilmasi. tabi server makine derken internet cafe'deki 60-70 makineyi yoneten bilgisayarlar icin degil. daha cok 100-150 makineden fazlasi icin kullanildigini biliyorum. ozelliklerini incelersek, - Kapasite 73.4 Gb - Erişim süresi 3.6 ms avg - Dönüş hızı 15000 rpm - Dahili bilgi transfer hızı 609 Mbits/sec - (max) 891 Mbits/sec - Bellek 8Mb - Arabirim Ultra320 SCSI, 68-pin - Yapı 3.5" low profile 3.6 ms cok az bir sure, bilgiye erisebilme suresi bayagi dusuk. 15000 rpm ise dakikadaki maximum yapabilecegi donus hizi ki bu bizim piyasada surekli olarak rastladigimiz 7200 rpm harddisklerin 2 katindan daha fazla. bizim normal p-ata harddisklerimiz normal ide kablolari ile baglaniyor. bunun baglanti kablosu cok veri alisverisi yaptigindan dolayi (yukarida da belirtmis adamlar zaten) 68 pinli bir SCSI kablosu yapmislar. Bizim ev kullanicilari icin degil yani, bizi asar ;) eklemeyi unutuyordum, s-ata harddiskler max 150mb/sn veri aktarim hizina cikabilirken SCSI'ler de saniyede max 800mb gibi ucuk rakamlardan bahsedilebiliniyor. edit: ekleme. [signature][hline]Katrani kaynatmakla olmazki $eker, cinsini s..tigim cinsine ceker. Msn | Icq | E-mail | Math | Galatasaray 1905 [Bu mesaj Math- tarafından 28 Aralık 2004 16:54 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Melkor Mesaj tarihi: Aralık 28, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2004 s.ata baglantilar verimini raid ile gosteriyor.. Anakartinda raid 0 destegi var ise s.ata hdd al derim.. Ama 2 tane gerekiyor bu islem icin onuda unutmamalısın.. raid siz s.ata diskler ile ortalama 45mb/s de yazarsın. (7200 rpm) ama bir raid yonga seti ile bu skorunu en az 2 ye katılıyorsun. Mesela ben via kt800 pro yonga setimle 120mb/s hızla veri yazabiliyorum. Raid 0 ın kısaca calısma mantıgı ise bir dosyayi ikiye böl , bir parcasini bir hdd ye digerini diger hdd ye yolla. Bu mantık ile elle tutulur bir hız artisi yasiyorsun. Ama öbur turlu ha s.ata ha p.ata.aralarında bende pek bir fark yok.. *Oyunlara bu hız pek yansımıyor.. Yani atıyorum doom3 te oyun ici yüklemeleri 30sn tutuyorsa raid 0 ile 16-20 sn ye iniyor.. Ama illa dersen ben s.ata alıcam 10.000 rpm hızında (western digital wd740gd => 74gb ) al derim. Daha sonra aynı urunden bir tane daha alırsın raid 0 ile baglarsın.... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Aralık 28, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2004 bu SCSI lar ucuzlayınca alırız ozaman.[signature][hline]i love this game! Kitaplık dizaynı... Yaratıcılığınızı gösterin! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Messor Mesaj tarihi: Aralık 28, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2004 Samsung Sata var taş gibi çalışıyor ne ses ne birşey. UDMA-5 te çalışıyor şu an. Ama Sata alırsan fan taktır ben 2 li fan taktırdım ısınmıyor hiç..[signature][hline] Awake... for all is dying, even the dead We are our Past failing to come back All of us visionaires.. ..with a rope around our neck... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Albert Mesaj tarihi: Aralık 28, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2004 said: Fistan, 28 Aralık 2004 17:16 tarihinde demiş ki: bu SCSI lar ucuzlayınca alırız ozaman. ucuzlayacagini pek sanmam.[signature][hline]Katrani kaynatmakla olmazki $eker, cinsini s..tigim cinsine ceker. Msn | Icq | E-mail | Math | Galatasaray 1905 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Core Mesaj tarihi: Aralık 28, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2004 said: BlackRose, 24 Aralık 2004 00:22 tarihinde demiş ki: said: wildpervert, 23 Aralık 2004 21:27 tarihinde demiş ki: sata normal hdd den 3-4 kat daha hızlı çalışıyo bildiğim... yok artık biraz abartmışsın ;) Black, arkadas sata hdd'leri raid olarak kullaninca oyle oldugunu ifade etmeye calismis galiba.. raidli sekilde gercektende cok hizlaniyor keratalar![signature][hline]ARAMA YAPALIM, YAPMAYANLARI UYARALIM! Edit: spelling (: [Bu mesaj UnKnownTR tarafından 28 Aralık 2004 17:45 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
lordgnr Mesaj tarihi: Aralık 29, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2004 said: Fistan, 28 Aralık 2004 17:16 tarihinde demiş ki: bu SCSI lar ucuzlayınca alırız ozaman. Ben senelerdir ucuzlar diye bekliyorum ama hep ayni kaliyor. SCSI gitti ultra SCSI 160 cikti Ultra SCSI 320 cikti simdide iSCSI yi cikarmislar uzuzlamaz bende s-ata ile idare edin[signature][hline]Lord GNR's Homepage Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Catscratch Mesaj tarihi: Aralık 29, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2004 Ben 80 gb samsung pata küte aldım. Çok sessiz çalışıo. Samsung nasıl bu kadar sessiz yapmış anlamadım valla. Bilgisayar çalışırken çıt edio sadece ondan sonra ses yok. İlerde patlamasa bari :D[signature][hline]This Cat Scratches Free. [Bu mesaj Catscratch tarafından 29 Aralık 2004 16:24 tarihinde değiştirilmiştir] [Bu mesaj Catscratch tarafından 29 Aralık 2004 16:24 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fab Mesaj tarihi: Ocak 26, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2005 bende bu aralar western digital'in 160gb lık sata hd inden almayı düşünüyorum. Fakat istanbul da western digital nereden bulurum pek bir fikrim yok çünkü çoğunlukla seagate veya samsung satılıyor. bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum.[signature][hline]mesela beş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar