Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ilaç sistemi rapor değiştirme

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
sağlık raporu + reçetyel alınan bir ilaç var
ilaç aldık fakat eksik var, dozajı raporda yanlış yazıldığı ve sisteme o şekilde işlendiği için eczane reçeteyle vermiyor

raporu değiştrdik, sehven yazılmış diye yazı aldık hastaneden diyelim
sağlık bakanlığından hangi birim halleder
Mesaj tarihi:
aynı ilaç olduğu için sorun
ya günde bir tane alacağın 7 kapsüllü ilaç yazsınlar

sonra günde 2 tane içmen gerekiyormuş
doktora durumu anlattın bir daha yazdı ilacı
3. gün yeni reçeteyle gidince sen alamassın, daha ilacın bitmemiş diyor ya eczacılar, bu durum

sisteme ilk girilen reçeteyi/raporu 2x7 şeklinde revize etme durumunu soruyorum
Mesaj tarihi:
şimdi emin değilim...
ama şöyle bi durum var; gayet de ikinci bir reçete götürdüğünde onu da veriyor.
durumu sçıklayayım. A ilacını 1x7 yazdı. ertesi gün ağrımı kesmedi; tekrar gittim. 2x7 yazdı. onu da alıyorum. sistemin onayladığı bu tür durumla karşılaştım... bence bi şansını dene.
Mesaj tarihi:
Onu eczane degistiriyo sanirim.

Benim insulini yanlis yazmislardi .

Ha bi dakka bu direk raporda yanlis. Onu raporu aldigin yerden duzelttiriyosun. Yeni rapor giriyolar online sisteme, sonra o aldigin ilacin uzerini tamamliyosun.
Mesaj tarihi:
riglous said:

şimdi emin değilim...
ama şöyle bi durum var; gayet de ikinci bir reçete götürdüğünde onu da veriyor.
durumu sçıklayayım. A ilacını 1x7 yazdı. ertesi gün ağrımı kesmedi; tekrar gittim. 2x7 yazdı. onu da alıyorum. sistemin onayladığı bu tür durumla karşılaştım... bence bi şansını dene.

Ilac 5 liralik apranax ise sikinti olmuyo ama pahali ilac direk ekmek karnesiyle
Mesaj tarihi:
1- git hastaneye raporu duzeltsinler.

2- bazi ilaclarda -raporluda olsa dozaj belli yani apranax 1*1 <3 kutu ise onu 2*1 (6 kutu ) bile yazsa raporda sgk odemeyebiliyor

3- salak gibi ustune yazilanlari kendi paranla alamadigin ilaclar da var.yani yukaridaki ornekte fazla 3 kutu ilaci almak istesen parasiyla alamadigin ilaclar var.

4- saglik sosyal guvenlik sistemini toptan kaldirsalar da farkli bakis acilari kazansak..
Mesaj tarihi:
dana yazmış gerçi de raporu yeniden alman lazım düzgün şekilde, rapor dışında alıcaksan kendi cebinden ödüyorsun sallıyorum 3 ayda 3 kutu veriyorsa 4. yü parayla alıyorsun ama tabii her ilaç böyle olmayabilir yeşil reçetesi bilmemnesi var bu işin. kısacası git bi daha rapor al.
  • 2 hafta sonra ...
Mesaj tarihi:
bu yurtdışı temin ilaçtı
ankara bahçelievler sgm ye durumu anlatan dilekçe yazılarak düzeltildi
reçeteyi ve raporu da yenilemek gerekiyor
dilekçenin ekine koyuyorsunuz
  • Yeni Oluştur...