Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Divx izlerken görüntü sesten geride kalıyor

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Bsplayer kullanıyorum
gerçi diğerleriylede denedim aynı şey oluyor her zaman
görüntü geç geliyor
mesela konuşma sesi geliyor ama görüntüde adam 3-4sn daha sonra konuşuyor
codeclerle ilgili olduğunu düşünüyorum
nasıl çözebilirim?
(her filmde oluyor hemen hemen)
Mesaj tarihi:
Ya bendede oluyor o
tamamen bilgisayarınla ilgili bir sorun
görüntü boyutunu küçültmen lazım
ayrıca arada filmi pause ettirip devam ettirirsen çok etkili olur(playere bağlı sanırım ben öyle yapıyordum)
hatta filmi 10dk da bir an dondurup devam ettiricek bi program olsa güzel olur[signature][hline]İmza Yarışmaları:
Türkce yazışş olayı: Siyenbisiey Normali:?
(Bunun ne olduğunu ömsden yollayın çokonat hadi)

Mesaj tarihi:
çözünürlükte önemli bir faktör, misal ben 1600x1200 çalışıyorum; 1600 de fullscreen izlersem filmi ya film takılıyor yada sesler yakalayamıyor ... 800x600 e alıyorum sorun düzeliyor ...

bilgisayar yavaşsa ve linux varsa mplayer da bir çözüm :)[signature][hline]Ethernass Dünyası Admin
Mesaj tarihi:
Problem hala devam ediyor tam gitti sanmıştım
sorun işlemci yetersizliği imiş bunu farkettim
hatta şu an bile anormal yavaş çalışıyor bilgisayar nedense
cpu kullanımı %100 oluyor divx izlerken
o yüzden görüntü takılıyor sürekli ve geride kalıyor sesten
ya işlemciyi değiştiricem yada şimdilik geçici çözüm olarak videonun kalitesini düşürücem ama nerden yapıldığını bulamadım
varmı böyle bi seçenek?
Mesaj tarihi:
çözünürlülüğü düşür ,
gereksiz çalışan tüm programlari kapa ,
bachdround, windows ses efektleri ve 3d iconlari kapa ,
olabildiğince basit bir player programı kullanmaya çalış bulabiliosan eski versiyonlarini bul
aklıma şimdilik bunnar gelio[signature][hline]I love my solitude¹
¹Yalnızlığımı seviyorum
Mesaj tarihi:
vah vah.. Hatırlarım da ( ağzınızı sulandırmak gibi olmasın ) Pentium 200 veya Celeron 300 gibi bir makina da çatır çutur DivX izlemiştim, Linux ve mplayer ile.

Hatta mplayer ile divx izleyebilmeniz için grafik ekranı bile kullanmanıza gerek yok, tabii isterseniz kullanırsınız .. tercih sizin.[signature][hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't..

-EE
Unix/Linux Sys. Adm., Security Prov., Programmer, IT Depart. PM

Google Search : "Türkiyenin en iyi hosting firması"
  • 11 ay sonra ...
Mesaj tarihi:
Yine eski bilgisayarı kullanmak zorundayım ve yine aynı sorun tabi hehe.Ama bu sefer aklıma şöyle bi yöntem geldi.Bu divx sıkıştırılmış video bi nevi.O zaman bunu açıp öyle izlersem belki işlemci o kadar kasmaz.Ama nasıl yaparım bilmiyorum.
Mesaj tarihi:
hard disk yetmez. anca vcd'ye çevirirsen kasmaz. O da herhalde film süresi kadar sürer. Dayanabilirsen TMPGenc programını indir. çok basit. Yannız o makinanın normal hızda motion (hareket) kapabileceğini sanmam o yüzden high quality de yapman gerekir. O daha fazla sürer.

[signature][hline]This Cat Scratches Free.

[Bu mesaj Catscratch tarafından 25 Ocak 2005 16:57 tarihinde değiştirilmiştir]
  • Yeni Oluştur...