Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

isi sorunu

Glahad

Öne çıkan mesajlar

Selam arkadaslar :

Arkadaslar kendime bir pc topladim p4 3 ghz 800 fsb 1mb cache bellek-abit IC7 board- 128 mb fx5200- 256 400 mhz kingston ddram.
simdi buraya kadar hersey normal ancak size soracagim vede akil danismak istedigim bazi konular var.

Simdi anakarttan CPU SOFT bolumunden islemcinin ayarlarini yapabiliyorum.anakart otomatik olarak 3000(200) olarak yaptigimda makinam 30 saniyede aciliyor. ancak ben bunu kendim user define diyip fsb yi 800 e ayarlayip by spid vs vs de var onlarida auto ya getirdigimde makina 20 sn de aciliyor (xp home yuklu isletim sistemi olarak) sizce bu tehlikelimi.
(bana bu board un islemci frenkansini nasil ayarliyacagimi yazabilirmisiniz)

Isi olarakda makinamda 4-5 tane oyun yuklu hepsini oynayip veya 1 tanesini 2-3 saat oynadiktan sonra hem sanal bellek dusuk uyarisi veriyor pc hemde islemci fani chiptset in ustundeki fan vede ekran karti asiri isiniyor. Bir kerede sistem hoporloru devreye girdi biosdan baktigimda cpu nun sicakligi 70 derece idi.

ben sunu dusundum acaba ram im 256 oldugu icin direk islemciyemi biniyor yuk. ondan mi isiniyor butun parcalar. 512 ye cikarsam sizce nasil olur.

yada ayriyetten bu isi sorununu cozmek icin su sogutucumu almaliyim. alicaksamda hangi markayi almaliyim ideal bir sogutma icin. ekran karti vede islemci icin

simdiden tesekkurler...
Sosyal ağlarda paylaş

thermaltake soğutucu sistemleri oldukça iyidir.
heatsinkler ile fanları kullan , rahat edersin.

yok ben oc işine giricem deli gibi diyosan su soğutmalıya koş.[signature][hline]valandil ownz j0o!
-emokid*-
i want a boy with çemçük smile and pişmaniye hair.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...