Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Elektrikten anlayanlar baksın lütfen...

McFrenzy

Öne çıkan mesajlar

Herşey 3-4 gün önce geceleyin pcnin kendi kendine res atmasıyla başladı. Açtıkça res atıyodu sonra pes ettim yattım. Sabah kalktım işte çalıştırıyım dedim. Gene res atıp duruyodu. Sonra iyicene sapıttı artık pc ram saymaya başlamadan snyede 50 kere taramalı tüfek gibi res atmaya başladı. Hddnin güç kaynağını çıkarttım. Dedim heralde power bozuldu bayramdayız bari pazartesi götürürüm dedim. Sonra bu sabah aklıma geldi kasayı başka odaya taşıdım açtım çalıştı. Sonra geldim odama taktım geri bu sefer hiç açmamaya başladı. Sanki elektrik yokmuş gibi. Hatta pcnin fişini taktıktan sonra 5dk hiç kullanılamıyodu o priz. Müzik seti falan çalışmıyodu bikaç dakika. Prizi açtım herhangi bi sorun yoktu. (topraksız bu arada bu priz) Şimdi salondan seyyar çektim öyle kullanabiliyorum pcyi. Bu prizin sorunu ne olabilir acep? Pcnin fişini takınca priz kullanılmaz hale geliyo 3-4 dk hiç bir şey çalıştırmıyor.[signature][hline]ICQ#:149976315 | Msn: [email protected]
Kellindil
Sosyal ağlarda paylaş

Topraksız prizde pc çalıştırılmaz. En azından çalıştırılmamalı. Toprak hattı çektiremiyorsan bile türk usulü nötr'le toprağı birleştir. Ama nötr'ün de nötr olduğundan emin ol.

En sağlıklısı toprak hattı çektirmek.[signature][hline]In God I Trust
For Rest I Just Test
Sosyal ağlarda paylaş

Ben topraksız priz yüzünden 2 tane hdd değiştirdim. Anca 2 hdd yaktıktan sonra aklıma geldi prizi kontrol ettirmek. Denk gelmez gelmez bi gelir bütün pc yi yakarsın sonunda. O riske girme bence bi elektrikçi getir eve. O yapar zaten ne yapılacaksa. En basit yol kasanın demir kısımlarını kontrol kalemi ile kontrol etmek eğer elektrik varsa sakat. Yoksa da kendine güvenme mutlaka prizleri topraklasınlar. Arkadaşın dediği gibi nötr'e köprü yapsın :D

Bizim evde duvarlarda yukarıdaki ek yerlerinden prizlere toprak hattı indirmemişlerdi. Bizde mecburen nötr den köprü yapmıştık. Aslında en sağlıklısı kendi toprak hattını kullanmak evin.[signature][hline]This Cat Scratches Free.
Sosyal ağlarda paylaş

Mc harbiden zorlamışsın yani. :)

Büyük bir olasılıkla nötr'ünde gerilim var. Bu çeşitli sebeplerden olabilir. Tesisatın iyice incelenmesi lazım. Allah korusun hiç olmadık zamanda yangın bile çıkarır. Ya da sadece destek almak için dokunduğun cihaz yüzünden karadeniz halk dansına başlarsın.

Diğer topraksız prizde çalışabilmesi öyle çalıştırımaması gerçeğini değiştirmez. Gördüğün gibi sorun yaşattı sana. Zaten toprağın amacı da o, gerilim fazlalığı olduğu zaman toprak vasıtası ile gerilimi boşaltmak. Her anlamda güvence, senin ve cihazın için.

Tekrar ediyorum ya güzelce bir toprak hattı çektir, ya da nötr'e toprağı bağla.

O elektrikçi o eve girecek arkadaş! :)[signature][hline]In God I Trust
For Rest I Just Test
Sosyal ağlarda paylaş

said:
McFrenzy, 24 Ocak 2005 16:38 tarihinde demiş ki:
İyi de bina eski olduğu için evdeki çoğu priz topraksız. Bide ben bu aynı prizde 5-6 senedir sorunsuz pc çalıştırıyodum. o türk usulü nötr topraklama nası bişi bu arada?

Bina eski olduğu için eletrik tesisatında sorun vardır muhtemelen.Büyük ihtimal odandaki prizdedir sorun.Bu yüzden de bilgisayar kendini korumak için sürekli restart attı kendine.Tavsiyem regülatörlü bir güç kaynağıdır.Sürekli olarak gelen elektriği kontorl eder ve ani bir faz kaymasında hemen devreye girip sistemini korur.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...