-Bonesoul- Mesaj tarihi: Haziran 19, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2015 Haberdar olmayan arkadaşlar için yazmak istedim, denildiğine göre Suriye'den gelenlere devlet bazı haklar tanırken, özellikle Irak Türkmeneli bölgesinden gelen Türkmen'lere bu haklar (henüz) tanınmıyormuş. Ramazan nedeniyle veya da genel olarak yardım yapmak isterseniz, Ankara'da Mamak belediyesinin desteği ile bir depo organize edilmiş, yaklaşık 3000 kadar Türkmen ailesinin ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyorlar. Eskiden oyuncak / giyecek gibi ihtiyaçları da temin ediyorlardı ama bunların tasnifinin zor olduğundan bahsedilmiş, mevcut durumda özellikle gıda yardımına ihtiyaç varmış. (Ben henüz depoya gidemedim sayfadan okuduğumu aktarıyorum) Nakdi yardım kabul etmiyorlar ama çok yakınlarında olan Çelikler yardımları ulaştırıyormuş ki bu sayede Ankara dışından da yardım etmek mümkün. İlgilenen arkadaşlar için facebook sayfasını ve görsellerini paylaşayım; https://www.facebook.com/DermanOl said: Ramazan ayı içerisinde Ankara'ya sığınmış olan, Irak Türklerine dağıtılacak standart gıda kolilerinde aşağıdaki gıdalar yer alacak. Derman ailesi olarak para toplamıyoruz - biz de sizler gibi gıda alıp depoya götürüyoruz/gönderiyoruz. Gıda göndermek için : 1- Arzu ettiğiniz bir yerden alıp kendiniz götürebilirsiniz (Ankara'da ikamet edenlerden ricamızdır - her gelene çok seviniyorlar) 2- Depoya gidip, hangi gıda kaleminin diğerlerine göre daha az olduğunu tesbit edip, hemen üst katında Çağdaş Marketten alıp, market arabası ile teslim edebilirsiniz. 3- Uzaktaysanız veya kendiniz gidecek fırsatınız yoksa, EFT ile Çelikler'den sipariş edebilirsiniz (lütfen "Türkmenlere Yardım" ibaresi ile EFT yapın. Telefon açıp, adresinizi bırakın ki, faturanızı gönderebilsinler) (toptan fiyatına veriyorlar ve nakliye ücreti almıyorlar) Çelikler Telefon : 0312 212 04 19 IBAN : YKB TR12 00067010 0000 0069 3432 42 Çelikler siparişlerinizi 05342390799 no.lu telefonumuza SMS gönderip, bize de bilgi verirseniz seviniriz. 4- Kışın, farklı kentlerden aralarında para toplayıp, arabasıyla, kamyonetle hatta kamyonla topladıkları yardımı getiren arkadaşlarımız oldu. Bu da çok sevindiriyor, ve bir anda toplu gelen gıda adeta bir bayram havası estiriyor orada. Depo adresi: Irak Türklerine Yardım Deposu Mamak Cad. No: 76, Çağdaş Market Arkası, Necmettin Erbakan Kültür Merkezi, Saimekadın, Mamak, Ankara Hani Gaben'a baklava işini komunite olarak beceremedik ama buraya pati olarak bir el atsak fena olmaz mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
suBzer0 Mesaj tarihi: Haziran 19, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2015 Ben hertürlü varım bu tip işlere.. nakti yardım olmaması işi daha güzel hale getiriyor , acaba birilerinin cebine mi gidiyor bunlar korkusunu kaldırıyor ortadan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar