Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sömürgecilik ve Emperyalizm Yeryüzünden Yok Olacak

Laurelin

Öne çıkan mesajlar

asagida yazan seyler ataturkun yanlis bildigi (ki ihtimal vermiyorum, yaziyi amacina uygun yazmis olmak icin carpittigi dogrulardir)

Hepiniz bilirsiniz ki, Avrupanın en önemli devletleri, Türkiyenin zararıyla, Türkiyenin gerilemesiyle ortaya çıkmışlardır. Bugün bütün dünyayı etkileyen, milletimizin hayatını ve ülkemizi tehdit altında bulunduran en güçlü gelişmeler, Türkiyenin zararıyla gerçekleşmiştir. Eğer güçlü bir Türkiye varlığını sürdürseydi denebilir ki, İngilterenin bugünkü siyaseti var olmayacaktı. Türkiye, Viyanadan sonra, Peşte ve Belgradda yenilmeseydi, Avusturya-Macaristan siyasetinin sözü edilmeyecekti. Fransa, İtalya, Almanya da, aynı kaynaktan esinlenerek hayat ve siyasetlerini geliştirmişler ve güçlendirmişlerdir.

Gerçekten de Avrupanın bütün ilerlemesine, yükselmesine ve uygarlaşmasına karşılık, Türkiye gerilemiş, düştükçe düşmüştür. Ve bu yoğunlaşma, yüzyıllar geçtikçe oluşan kuşaklarda adeta tahrip edici bir gelenek biçimine dönüşmüştür.

Avrupadan nasihat alma zihniyeti Türkiyeyi geriletti

Oysa hangi istiklal vardır ki yabancıların nasihatlarıyla, yabancıların planlarıyla yükselebilsin?

Vasilik ve himaye altına giren bir devlet bağımsızlığını yitirir.

İstanbulun yüce kişileri de bu fikirde. İçlerinden biri çıkıp da ya istiklal ya ölüm diyemiyor.

Batıya yaklaştığımızı zannettiğimizde asıl mayamız olan Doğu maneviyatından soyutlanıyoruz

Bu düşüş, bu alçalış, yalnız maddi şeylerde olsaydı, hiçbir önemi yoktu. Ne yazık ki, Türkiye ve Türk halkı, ahlak bakımından da düşüyor. Durum incelenirse görülür ki Türkiye Doğu maneviyatı ile sona eren bir yol üzerinde bulunuyordu. Doğuyla Batının birleştiği yerde bulunduğumuz, Batıya yaklaştığımızı zannetiğimiz taktirde asıl mayamız olan Doğu maneviyatından tamamıyla soyutlanıyoruz. Hiç şüphesizdir ki, bu büyük memleketi, bu milleti çöküntü ve yok olma çıkmazına itmekten başka bir sonuç beklenemez bundan.

Türkiyede fikir adamları, adeta kendi kendilerine hakaret ediyorlardı. Diyorlardı ki, biz adam değiliz ve olmayız. Kendi kendimize adam olmamıza ihtimal yoktur. Bizim canımızı, tarihimizi, varlığımız, bize düşman olan, düşman olduğundan hiç şüphe edilmeyen Avrupalılara, kayıtsız şartsız bırakmak istiyorlardı. Onlar bizi idare etsin diyorlardı.

Türkiyeyi böyle yanlış yollarda boğulma ve yok olma uçurumuna sürükleyenlerin elinden kurtulmak gerekir. Bunun için bulunmuş bir gerçek vardır, ona uyacağız. O gerçek şudur: Türkiyenin düşünen kafalarını büsbütün yeni bir inançla donatmak... Bütün ulusa sağlam bir maneviyat kazandırmak.

TAM OLARAK PARAGRAFIN O DONEMDE NEDEN YAZILDIGINI BELIRTIYOR
DONEM IDEOLOJISINE HIZMET EDEN BIR YAZI

Farz ediniz ki, karşınızda iki adam var, bunlardan biri zengin ve emrine her türlü araç verilmiş, diğeri ise yoksul ve elinde hiçbir araç yok. İkincinin, bu araç gereç yoksunluğundan başka birinciden hiçbir eksikliği yoktur. İşte Avrupa ile Türkiye birbirine karşı bu durumdadır.

GERISI COK DOGRU

Bütün vatandaşlarım tarafından da paylaşılan kanaatim şudur ki, zulüm altında tutulan Asya ve Afrika halkları ile Batıdaki işçiler uluslararası kapitalizmin kendilerini, efendilerinin çıkarları için istismar etmek gayesiyle sabırlarını suistimal ettiklerini anladıkları ve çalışan kitleler tarafından sömürgeci siyasetin meşum tesirinin bilincine varıldığı zaman, burjuva sınıfının kuvveti ortadan kalkacaktır. Sovyetler Birliğinin Avrupa işçileri üzerindeki yüksek manevi otoritesi ve Müslüman dünyasının Türk milletine olan bağlılığı, şimdiye kadar cehalet ve uyuşukluklarının neticesi olarak itaatleri sayesinde sömürgeci kuvvetini desteklemiş olan herkesi Batı emperyalistlerine karşı birleştirmeye samimi dostluğumuzun kafi geleceğini bize açık şekilde göstermektedir.

Bugün günün ağardığını nasıl görüyorsam, uzaktan bütün şark milletlerinin de uyanışlarını öyle görüyorum. İstiklal ve hürriyetine kavuşacak olan çok kardeş millet vardır. Onların yeniden doğuşu, şüphesiz ki terakkiye ve refaha müteveccih olacaktır. Bu milletler bütün güçlüklere ve bütün engellere rağmen muzaffer olacaklar ve kendilerini bekleyen geleceğe ulaşacaklarıdır.

Sömürgecilik ve emperyalizm yeryüzünden yok olacak ve yerlerinde milletler arasında hiçbir renk, din ve ırk farkı gözetmeyen yeni bir ahenk ve işbirliği çağı hakim olacaktır.

TAM OLARAK GUNUMUZ YAPISINI ONGORMUS BIR BITIRME :)[signature][hline]café del mar´dan carte blanche´ye
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Viktor, 15 Ocak 2005 20:16 tarihinde demiş ki:
yazıyı ozumsemeden atmışsın dırek
Ataturk medenı kanunu avrupada bulamamış o donemın en modern sosyal hukukuna sahıp ısvıcreden almıstır o donem modernıte = batıdır bu dogru ama ataturk hıcbırzaman kendı dılınızden bayragınızdan para bırımınızden vazgecıp batının uydusu olun dememiştir

isvicre afrikada zaten yazdiklarindan o kadar gozun donmuski yani ne desem avrupada bulamamis isvicreden almis ok

said:
Ataturku sıze yanlıs tanıttılar Ataturk cagımızın en buyuk devrımcılerınden bırıydı devletlerarası ılıskılerde Esitlik ilkesini savunurdu su anda eşitlik gormuyorum gumruk bırlıgınden yılda ne kadar zarar edıyoruz ve hala tam uye degılız resmen avrupanın acık pazarı olduk
batı medenıyetlerını yakalamalıyız demek batı medınıyetlerını yakalıyıp ıclerıne gırelım demek degıldır ısrarla yanlıs anlıyorsunuz batı medenıyetlerını yakalıyalım demek onların bılgı ve bılısım sevıyelerıne erıselım demektır onnarın aynısı olalım demek degıl

gumruk birligine yalvarip yakarip biz girdik bu bir ikincisi ole buyuk zararlari falan oluyor konularina hic girmeyelim eger bugun gumruk birligi olmsaydi su an yazi yazdigin emperyalist guclerin!!! teknolijisini 3 kati pahaliya alir olurdun. Sonra artik bir pazara girmek istiyorsun adam kimseye ozel birsey yapmiyorki kardesim diyor bende ne kanun varsa onu cikar ek birsey istemiyorum senden diyor.(bkz cikan kanunlar ve avrupa hukuku)
Sonra bu bir muzakere karsilikli insanlar birseyler vermek icin girerler MUZAKEREYE

said:
o senın kıytırık dedıgın maznum mılletlerın gelısmesıne ızın verılseydı su anda korkunc olurlardı dubaı ye bakalım ve yenı superguc adayları arasında aday gosterılen hındıstana bakalım o kıytırık hındıstan senın ulkenden cook daha ılerı bır duzeyde su anda

valla hepsiyle hele hindistanla yiginla is yapan biri olarak
arabtan uc bin senedir bir bok olmamis daha bir milyon senede olmaz. Kopegi adam sayip bana anlatma kalbini kirmiyim bir milyonunu onume koysan ayagimi yikatmam kopegi adam sayip onume koyma. Senin o ataturk diye tanimadigin sahsin araplarla ilgili yazilarini oku arap boku yiycekseniz Ataturku alet etmeyin. Hindistana gelince zavalli insanlar onlar sen ulkenle hindistani karsilastirmadan once amcanin oglunun laflariyla degilde yasam sekilleriyle karsilastir aylik 10 dolardan ayarligim sana 10 tanesi sana bilmedigin etmedigin konularda hindistanmi falan onlar turkiyenin yaninda adi bile olamiyacak lik insanlar. Aylik 100$ a uc tane en iyilerinden calistiriyorum ben burda olsalar kazanicaklarini dusununce ulkeme sukrediyorum.

said:
sen vatandaslarını okutmuyorsun vatandası egıtmek emperyalızm degıldır yanlıs okuma yazıyı bu bıır TKP ve MHP yı nerden cıkardın bu yazı komple Kemalıst bir yazıdır cunki Mustafa Kemal in konusmalarından derlenmiştir
istediginiz kadar aksini iddea edin Ataturk bir devrimcidir ve devrimci = komınıst degildir hıcbır zamanda olmamıstır Devrim eskı curumus olanın yerıne yenısını getırmektır ve bıtmıyen bır surectır devrım
ataturk aynı zamanda en buyuk emperyalıst dusmanıdır emperyalıstler medyayı ve hukumetlerı kullanarak ataturkun bu ımajını halktan tamamen sıldıler oysa ataturk her zaman mılletler arasında eşitlik olması gerektıgını sırf parası var ve guclu dıye bır mılletın baska mılletı kullanmaması ve ezmemesı gerektıgını savunmustur eger sen ABD nın petrol ıcın ırakta yaptıklarını haklı buluyorsan zaten beynı calısmayan ve gercekelre gozunu yummus bır ınsansın demektır
ABD yı yok AB yı saldıralım gıbı terımler ıse yazının neresınden cıkardın sahsen merak ettım onuda Ataturk gıbı her fırsatta "Yurtta Barış Dunyada Barış" demiş ve bu yuzden 1922 de bozguna ugrattıgı yunanlılar tarafından nobel barıs odulune aday gosterılmıs bır lıderın sozlerınden boyle provakatıf seyler cıkarmak cook komık

liderlik degiskenligi gerektirir ataturkun ulkesi insanlari o an savas yasiycak durumda degildi o lafi soylemistir. Eger zorda kalsaydi veya buyuk bir yukselis gorseydi Ataturkte savasa girerdi girmemesi iste buyuk hata olurdu bu bir.

Ikincisi senin butun soylemlerin Tkp lilerin soylemi biraz arastir gorursun bak sana yolda gosterdim hadi bak git.[signature][hline]any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic
C CLARKE
Sosyal ağlarda paylaş

said:
onlyreal, 15 Ocak 2005 23:45 tarihinde demiş ki:
said:
yazıyı ozumsemeden atmışsın dırek
Ataturk medenı kanunu avrupada bulamamış o donemın en modern sosyal hukukuna sahıp ısvıcreden almıstır o donem modernıte = batıdır bu dogru ama ataturk hıcbırzaman kendı dılınızden bayragınızdan para bırımınızden vazgecıp batının uydusu olun dememiştir

isvicre afrikada zaten yazdiklarindan o kadar gozun donmuski yani ne desem avrupada bulamamis isvicreden almis ok

said:
Ataturku sıze yanlıs tanıttılar Ataturk cagımızın en buyuk devrımcılerınden bırıydı devletlerarası ılıskılerde Esitlik ilkesini savunurdu su anda eşitlik gormuyorum gumruk bırlıgınden yılda ne kadar zarar edıyoruz ve hala tam uye degılız resmen avrupanın acık pazarı olduk
batı medenıyetlerını yakalamalıyız demek batı medınıyetlerını yakalıyıp ıclerıne gırelım demek degıldır ısrarla yanlıs anlıyorsunuz batı medenıyetlerını yakalıyalım demek onların bılgı ve bılısım sevıyelerıne erıselım demektır onnarın aynısı olalım demek degıl

gumruk birligine yalvarip yakarip biz girdik bu bir ikincisi ole buyuk zararlari falan oluyor konularina hic girmeyelim eger bugun gumruk birligi olmsaydi su an yazi yazdigin emperyalist guclerin!!! teknolijisini 3 kati pahaliya alir olurdun. Sonra artik bir pazara girmek istiyorsun adam kimseye ozel birsey yapmiyorki kardesim diyor bende ne kanun varsa onu cikar ek birsey istemiyorum senden diyor.(bkz cikan kanunlar ve avrupa hukuku)
Sonra bu bir muzakere karsilikli insanlar birseyler vermek icin girerler MUZAKEREYE

said:
o senın kıytırık dedıgın maznum mılletlerın gelısmesıne ızın verılseydı su anda korkunc olurlardı dubaı ye bakalım ve yenı superguc adayları arasında aday gosterılen hındıstana bakalım o kıytırık hındıstan senın ulkenden cook daha ılerı bır duzeyde su anda

valla hepsiyle hele hindistanla yiginla is yapan biri olarak.
Arabtan uc bin senedir bir bok olmamis daha bir milyon senede olmaz. Kopegi adam sayip bana anlatma, kalbini kirmiyim bir milyonunu onume koysan ayagimi yikatmam, kopegi adam sayip onume koyma. Senin o ataturk diye tanimadigin sahsin araplarla ilgili yazilarini oku arap boku yiycekseniz Ataturku alet etmeyin. Hindistana gelince zavalli insanlar onlar sen ulkenle hindistani karsilastirmadan once, amcanin oglunun laflariyla degilde yasam sekilleriyle karsilastir, aylik 10 dolardan ayarligim sana 10 tanesi sana. Bilmedigin etmedigin konularda hindistanmi falan onlar turkiyenin yaninda adi bile olamiyacak zavalli ulkeler. Aylik 100$ a uc tane en iyilerinden calistiriyorum ben burda olsalar kazanicaklarini dusununce ulkeme sukrediyorum.

said:
sen vatandaslarını okutmuyorsun vatandası egıtmek emperyalızm degıldır yanlıs okuma yazıyı bu bıır TKP ve MHP yı nerden cıkardın bu yazı komple Kemalıst bir yazıdır cunki Mustafa Kemal in konusmalarından derlenmiştir
istediginiz kadar aksini iddea edin Ataturk bir devrimcidir ve devrimci = komınıst degildir hıcbır zamanda olmamıstır Devrim eskı curumus olanın yerıne yenısını getırmektır ve bıtmıyen bır surectır devrım
ataturk aynı zamanda en buyuk emperyalıst dusmanıdır emperyalıstler medyayı ve hukumetlerı kullanarak ataturkun bu ımajını halktan tamamen sıldıler oysa ataturk her zaman mılletler arasında eşitlik olması gerektıgını sırf parası var ve guclu dıye bır mılletın baska mılletı kullanmaması ve ezmemesı gerektıgını savunmustur eger sen ABD nın petrol ıcın ırakta yaptıklarını haklı buluyorsan zaten beynı calısmayan ve gercekelre gozunu yummus bır ınsansın demektır
ABD yı yok AB yı saldıralım gıbı terımler ıse yazının neresınden cıkardın sahsen merak ettım onuda Ataturk gıbı her fırsatta "Yurtta Barış Dunyada Barış" demiş ve bu yuzden 1922 de bozguna ugrattıgı yunanlılar tarafından nobel barıs odulune aday gosterılmıs bır lıderın sozlerınden boyle provakatıf seyler cıkarmak cook komık

liderlik degiskenligi gerektirir ataturkun ulkesi insanlari o an savas yasiycak durumda degildi o lafi soylemistir. Eger zorda kalsaydi veya buyuk bir yukselis gorseydi Ataturkte savasa girerdi, girmemesi iste buyuk hata olurdu bu bir.

Ikincisi senin butun soylemlerin Tkp lilerin soylemi biraz arastir gorursun bak sana yolda gosterdim hadi bak git.
[signature][hline]any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic
C CLARKE
Sosyal ağlarda paylaş

isviçre ozel bır ulke emperyalıst degıl ve tamamen tarafsız bır ulke o yuzden belırttım ozellıkle ısvıcreyı tam bır tarafa ayırmassın ne akdar dıdıklesende
gercegı kabul et veya etme hındıstanda cınle beraber nufusu yuzunden cıddı bır tehtıd cındede bespara etmez adam dolu ancak adamlar su son zamanda aıyıce azmaya basladılar
ıstedıgınız seye ınanamkata serbestsınız ben bu yazıyı okuyup buraya yolladım ve gecerlılıgı suruyor aranızda AB nın nıyetını ıyı sanan varsa zaten daha yazı yazmasın buraya tarıh tekerruden ıbarettır
su anda turkıyenın resmen içişlerine karışılıyor yasa masa degıl hangı AB ulkesının yasalarında veya krıterlerın neresınde butun ulkeler kıbrısı tanımalı ve yunanıstanla sorunlarını cozmelı artı kurt sorununu halletmelı ve remenı soykırımı yazıyor bız kalakıp fransızların cezayırde yaptıgı konusunda agzımızı acamazken kemalızmı bırakın gıbı bır cumle edılıyor herıfler resmen içişlerimize karısıyorlar ekonomık bagımsızlıgımız zaten bitmiş eger siz bagımsızlıgı bayrak ve sınırlardan ıbaret goruyorsanız zaten bırsey dıyemıycem
gumruk bırlıgıne bız gırmedık ılerde AB ye gırmek ıstıyorsan gırıceksın dedıler bızde balıklama atladık AB ulkelerı arasında tam uye olmadan kac senedır acık pazar olmus tek ulke bızız hıcbırı tam uyelık saglanmadan gumruk bırlıgını ımzalamamıs koz olarak kullanmışlardır AB nın turkıyeden saglıyacagı ıkı cıkar vardır bırı ekonomık dıgerıde askerı cıkar
gumruk bırlıgıyle ekonomık cıkarı verdık nato ıle askerı cıkara zaten sahıpler ee nıye bızı tam uye yapsınlarkı o zaman kendı halkları bıle ıtıraz ederken
araplar konsuunda abarttıgımı bende kabul edıyorum bır an arapların tembellıgını unutarak yazmışım ancak aralarında ıyı olanları var tabıkı
Bu yazı tekrar soyluyorum belırlı bır tarıhte soylenmemiş derlenmiştir yani kimizini savas sırasında kımısını savaş sonunda soylemiştir ancak ortak amac birdir
son olarak hıcbır sıyası partı yı desteklemıyorum o soyledıgın sıyası partıler baraj dışında kalınca cozumu kuvai milliyeci gibi gorunmekte aradılar en basıtı MHP kahrolsun faşizm gibi kendısıne komık bır slogan uretmeye kadar goturdu işi TKP ıse ataturku sevmez onlar adı ustunde kominist tir ben ise kominist degil kemalistim ustunde bır defa daha durıyım ayrıca[signature][hline]Mustafa Kemal Ataturk,yuce Turk milletine 1933 de demişki:
Sömürgecilik ve Emperyalizim Yeryuzunden Yok Olacak

Sosyal ağlarda paylaş

birincisi isvicre tarihteki en buyuk emperyalist ulkeleren biridir(eger senin tanimladigin sey emperyalizmse)

butun o senin ezilmis! dedigin ulkelerden alinan paralar isvicrede saklanmistir. Hatta daha iyisini soyliyim sana butun her turlu halttada bunlar vardir.

neyse ikincisi ataturkun isvicreden almasinin emperyalizmle alakasi yok bize en uygun olan isvicreydi cunku digerlerinde ornegin danimarkada daha bir kac sene once bosanma hakki verildi katolik eserler gorunuyordu.

Su kurt meselesine gelince fransa korsikalilarin kendi dillerinde egitimlerine izin verir ispanya bask lilarin hakeza yani biz kurtleri hic ayri irk olarak gormedigimizden garip geliyor onlarsa baska bakiyorlar.

Ermeni olayina gelince ya o bir cikar simdi fransa turkiyenin oldugu bir gruba uye olsaydi turkiyedede yiginla cezayirli olsaydi ordaki bir kac tane politikacida cezayide soykirimi taniyin derdi

Bu arada kucuk bir not turkiye fransaya karsi cezayirde soykirim yapti diye tanimak istedi cezayir nota verdi aramizi bozmayin diye :)

her neyse olaylar senin dusundugun gibi salt bir bakis acisinda islemiyor ne yazikki. Su emperyalist doven gucler felsefesinden kurtulup milletten kacmaktansa bu diger milletlerden ne kadar ne kazaniriz ne kopartiriz onu dusunmeliyiz bunu gorun artik.[signature][hline]any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic
C CLARKE
Sosyal ağlarda paylaş

onlyreal atatürk zamanında milletler cemiyetine (lon) girmeden önce ne demiş bilirmisin? "Çağırılırsak gideriz".. ve çağırdılar da zaten.. Ama gel gör ki abye girmek için binbir takla, binbir ödün veriyoruz.. Atatürk'ün dediklerini çarpıtmayın demişsin.. Eğer Atatürk hala hayatta olsaydı eminim ki abnin kapısında bu kadar köpek olmazdık..

Aşağılık medyamız hükümetin kıçını yalayacak diye halkı abnin kurtuluşumuz olduğuna öyle bir inandırdı ki.. Gerçeğim farkında olan, cesurca yazan tek tük yazarlar var malesef..

Müzakarelerde alıp verme demişsin.. AB bize ne verecek ki? Geleceklerinin kötü, kendileride farkında.. Ab'ye bi sürü yeni ülke katıldı.. Onlara yapılan yardımdan bize birşey kalacak mı?
İçişlerimize istedikleri gibi karışacaklar.. Malesef emprayalism eski gücünden hiçbirşey kaybetmedi, şekil değiştirdi..

Bi de en büyük sömürgecilerden biri de isviçre demişsin.. Tam tersine isviçre sömürge yarışında çok ileri değildi.. İngiliz, ispanyol ve abdye yetişemediler..

Not: önümde 4 boş efes dark var, yazım hataları olmuş olabilr bakamıycam :) *!hıck*[signature][hline]Touch of death is never gentle...
Sosyal ağlarda paylaş

bu simdilik son yazim

ab ye girmek bize medeniyet katicak

cikartilan kanunlara bir bakin lutfen sonra gelin yorum yapin kanunlari okumadiginiz icin ne desem bos

simdiye kadar cikanlar medeniyetten baska birsey degil.[signature][hline]any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic
C CLARKE
Sosyal ağlarda paylaş

fransanın ve almanyanın bıle kendı ulkelerınde cıkarmadıgı kendı gelecegını belırleme hakkı ve azınlık hakları modernlıkse kendıelrı nıye yapmamıs acıba
zorla azınlık kavramını turkıyeye sokup sımdıye kadar kapalı olan konuları yenıden deştiler MHP lıler sagolsun onlarda kayı oguz soyundan olmıyanlar turk degıldır dıye ortaya cıkınca Kurtler tabıkı kendını bısey sandı kurtler bızden bırıydı ermenılerde kardes kardeş yaşarken aramızı bozan fıtne sokan gene o cok sevdıgın modern avrupadır allah bılır sana deseler bayragını dılını mıleltını unut turkıyeyı ABD nın eyaletı yapalım esıt hızmet verelım allah bılır hemen kabul edersın ABD zengın ve guclu dıye
sana tek tavsıyem halıde edip in ateşten gomlek isimli kitabını okuman yonunde olucaktır oda bır zamanalr senın gıbı dusunuyordu ama gercekelrı gorunce bu dusuncelerı bırakmıstı
AB sonuna kadar kotu degıl yararıda var yıllardır yapılmıyan bazı demokratık yenılıklerı bastıra bastıra uygulattı ancak yararı zararlarının yanında hıcbırsey kalıyor
eger turkıyeye dıger uyelerıne yaptıkları aynı muameleyı yapsalardı ben su anda burda otmuyor olurdum ancakher seyde cıfte standart yıyoruz bızden sonra basvuranalr bızden once gırıyor ekonomısı bızımkının yanında ufacık kalanlar bızden once gırıyor olay reformlarsa o reformları yapmadan aldıklarıda var bır donem bıze topraklarınızın yuzde kacı avrupada kı sızı alalım derlerken pat dıye kıbrısı aldılar hemde uluslararası anlasmalarda turkıye ve yunanıstanın ıkısınınde olmadıgı hıcbır organızasyon veya kararda kıbrıs bulunmıyacaktır ıbaresı oldugu halde
zaten 1960 larda NATO nun cok guzel bır acıklaması var herhangı bır sovyet saldırısında turkıyenın yuzde 70 ını gozden cıkarırız dıye
tabı cıcı medya bunu yansıtmadı hıc tıpkı dostumuz olan avrupalıların sevre analsmasının ımzalandıgı yere ermenı soykıyımı anıtı dıktıgı gıbı yada avrupa halklarının yuzde 70 ının bızı ıstemedıgı gıbı ve yıne ordudan tepkı gelmesın dıye muzakere tarıhı verdıklerı ve tam uyelık ıcın kafalarında 2035 yılını dusunduklerını acıkladıkları gıbı
tam yaratmaya calıstıkalrı gıbı bır mıllet oldunuz basın sıze neyı gosterıyorsa kayıtsız sartsız ınanıyorsunuz tıpkı amerıkan halkı gıbı su vergılerının yuzde 70 ı ve cocuklarının egıtım paralarının dunyanın obur ucunda bazı gurupların cıkarları ıcın harvurup harman savuruldugu fakat karsılıgında basın tarafından kralız superız sahaneyız dıye kandırılıp tekrar bushu secmelerı gıbı
halkların egıtımı gerceklesırse halk duzene karsı cıkar tarıh boyunca bu boyle olmustur ama egıtımı kendı ıstedıgın gıbı verıp bazı yerlerı es gecersen ve halka gercekten demokrat oldugunu ınandırırsan ortacagdan bır farkı kalmıyor halkın beynını sulandır toplumsal ve sıyası konulara akrsı ılgısını yoket yerıne beyın celdırıcı bırcok engel koy ve tadaa ortacagdakı koyunlar gerı geldı[signature][hline]Mustafa Kemal Ataturk,yuce Turk milletine 1933 de demişki:

Sosyal ağlarda paylaş

said:
onlyreal, 15 Ocak 2005 17:29 tarihinde demiş ki:

Cunku kisisel olarak bole bir konusma yaptigina inanmak icimden gelmiyor. Istikbal goklerdedir diyen bati medeniyetlerini yakalamaliyiz diyen bir adamin bole bir konusma yaptigina inanmam.

peki neden İstiklal marşımız içinde "Medeniyet dediğin tek dişi kalmış canavar" var? atatürk ve kurmayları kendilerini mi inkar etmişler bu marşı kabul ederken?[signature][hline] MSN : [email protected]
---
Sözlükte Ben :D
---
SWG : Heyd Spinner (Tatilde)
CoH: Kartal AR/Energy Blaster LvL 20

---
[b] Mustafa Kemal Atatük demişki... (Ahh erken gittin Atam)
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Slat, 16 Ocak 2005 01:58 tarihinde demiş ki:

Müzakarelerde alıp verme demişsin.. AB bize ne verecek ki? Geleceklerinin kötü, kendileride farkında.. Ab'ye bi sürü yeni ülke katıldı.. Onlara yapılan yardımdan bize birşey kalacak mı?
İçişlerimize istedikleri gibi karışacaklar.. Malesef emprayalism eski gücünden hiçbirşey kaybetmedi, şekil değiştirdi..

burda hemen bi noktayı düzeltelim yeri gelmişken. 2014 tahmini giriş tarihimiz. bu tarihin tahmin ediliş sebebide yeni giren ülkelere yapılıcak yardımların bu tarihte bitmiş/azalmış olmasının ön görülmesi[signature][hline] MSN : [email protected]
---
Sözlükte Ben :D
---
SWG : Heyd Spinner (Tatilde)
CoH: Kartal AR/Energy Blaster LvL 20

---
[b] Mustafa Kemal Atatük demişki... (Ahh erken gittin Atam)
Sosyal ağlarda paylaş

said:
onlyreal, 15 Ocak 2005 23:45 tarihinde demiş ki:
Ikincisi senin butun soylemlerin Tkp lilerin soylemi biraz arastir gorursun bak sana yolda gosterdim hadi bak git.

Emperyalizme karşı gelmek Sosyalizmi isteyen herkesin görevidir. Sadece Tkp'yi örnek vermek hata olur.[signature][hline]Okul ve Ülke
AB'ye HAYIR!
Mustafa Kemal : ''Empeyalizm yeryüzünden yok olacak''
Sosyal ağlarda paylaş

emperyalızm karşıtlıgı solculuktur aşırı sol ıse sosyalızm & komınızm dır sosyalıst olmadan da pek hala solcu olunur mısal kemalızm sol bır akımdır ancak karşısına hem komınızmı hem emperyalızmı alır ıkı dusunce akımına karsıt 3. bir dusunce akımıdır[signature][hline]Mustafa Kemal Ataturk,yuce Turk milletine 1933 de demişki:

Sosyal ağlarda paylaş

said:
tunch, 16 Ocak 2005 18:08 tarihinde demiş ki:
said:
Slat, 16 Ocak 2005 01:58 tarihinde demiş ki:

burda hemen bi noktayı düzeltelim yeri gelmişken. 2014 tahmini giriş tarihimiz. bu tarihin tahmin ediliş sebebide yeni giren ülkelere yapılıcak yardımların bu tarihte bitmiş/azalmış olmasının ön görülmesi

Peh..

Sen buna gerçekten inanıyormusun peki..?[signature][hline]Touch of death is never gentle...
Sosyal ağlarda paylaş

Mehmet Akif her zaman islam birliğini savunmuş insanları bu yonde aydınlatmaya çalışmış ama bizim milletimiz eşşekliğini o günden beri bırakmamış. kemal sunal ın bir filmi vardır hani eşşeğin kıçında altın için beklerler bizim durumumuz pek farklı değil onlardan bizde avrupa milletinden medeniyet sıçmasını bekliyoruz
Sosyal ağlarda paylaş

islam birligi mi lol ılla bır bırlık kurmamız gerekıyor dımı kendı basımıza ayakta duramıyoruz o kadar acız bır mılellletız dımı

ıslam bırlıgı dedıgın olay yanı ummetcılık 2. Abdulhamit tarafından ortaya atılmıştı guya tum muslumanlar bırlesıyordu ama gordukkı o musluman dın kardeslerımız bızı sırtımızdan vurdular halıfenın cıhat cagırısına ragmen bırakın osmanlı yanında savasmalarını osmanlıya karsı ıngılızlerın yanında savastılar o gunden berı halıfelık ve ıslam bırlıgınden soz edılemez sen alıne sana bıcak dogrultan arap lara sarılmaya calısırsın anca
bakınız turkıyede ummetcılıgın temsılcılerıne erbakan hoca gıttı kaddafının cadırında mıleltımızın ve ulkemızın haysıyetını ıkı paralık ettı[signature][hline]Mustafa Kemal Ataturk,yuce Turk milletine 1933 de demişki:

Sosyal ağlarda paylaş

kurulamaz bende bır zamanalr oyle dusunuyordum ancak turan ıcı boş ırkcı bir hayal onun yerıne turk devletlerı arasında cok guclu ekonomık ve kulturel bır ısbırlıgı olur tabıkı de zaten gunumuzde bu kurulmaya calısıyor ancak kendı ulusal egemenlıgını vererek kendı mılletını kucuk dusurucu veya mılletını bolebılen bırlıkler tamamen turkıyenın aleyhınedır[signature][hline]Mustafa Kemal Ataturk,yuce Turk milletine 1933 de demişki:

Sosyal ağlarda paylaş

Ah şu sözleri gerçekten anlıyarak beynımıze kazıyarak benimsesek.Genelde evet çok güzel diyip geçioruz belli bi zaman sonra unutuyoruz; umarım bu nbiraz olsun halkımızı aydınlatırda at gözlüklerinden kurtulmaamızı sağlar..[signature][hline]Ünlü futbolcu Vieri'ye bir spiker sorar:
Fenerbahçeyi tanıyomusunuz biliyomusnuz?
Vieri ise şu cevabı verir;
Galatasaraydamı oynuyor...(Tamamen gerçek)

Learn to Obey before you Command....
Sosyal ağlarda paylaş

Ohoo bu konu ne olmuş böyle. Yani el birliğiyle zıvanadan çıkarmışsınız konuyu bu arada kavramlar hakkında kimsenin birşey bilmediği aşikar. Gerek kemalizm, gerek sosyalizm, gerek kömünizm(Kominizm değil) bahsedilenden daha farklı ve derindir. O her gün laf anlatmaya çalıştığımız TKP li öğrenciler bile bundan ötesini biliyorlar inanın bana.
Lütfen konuyu bozup kitletmeyin. Güzel bir konu var şurda duradursun hele.[signature][hline]Yaşamın ALTIN kuralı: Altını Olan,Kuralı Koyar.
Hordish MannerDefence Officer
I kill two dwarves before i kill two dwarves
And then i kill two more..

Sosyal ağlarda paylaş

abi ben ümmetçilik fikrini her zaman eleştirrim çünkü bugün müslüman olarak bilineen toplulukların ne kadarı müslüman ve islami kurallara bağlı zaten ümmetçilik fikrini yıkan bence bu olay olmuştur.benim bahsettiğim birlik ekonomik ve siyasi alanda bir birlik ve bu birliğin diğer kağıt üstündeki birlikler gibi olmaması lafı başka yerlere götürmeyelim (viktor'a) :=====)))))))))))))))))))))
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...