Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ağaçlar ton farklılıkları


kturumtay

Öne çıkan mesajlar

İşte ÖDESER işbaşında, ödev olmasa da. Ben biliyorum. Hemen açıklayayım.
MAUN: Gitar yapımında kullanılan popüler bir ağaçtır. Les paullerde olduğu gibi Honduras maunu en çok kullanılan türüdür. Akçaağaca göre ağırdır ve daha yumuşak bir tona sahiptir. Kolayca işlenebilir ve cilalanabilir. Liflerinin yapısı sayesinde oldukça kararlıdır.

AKÇAAĞAÇ: iki çeşidi var.
AKÇAAĞAÇ, KIZILAĞAÇ (ALDER): Gövde için ideal bir ağaçtır. Hafifliği, ucuzluğu ve parlak bir tona sahip olması; görünümünün güzel, boya ve cilasının kolay olması gitar yapımında çok tercih edilmesine sebep olur. FENDER yıllardır gövdeler için bu ağacı kullanıyor.
AKÇAAĞAÇ, İSFENDAN AĞACI (MAPLE): Oldukça ağır ve sağlamdır. Cilalanması kolaydır. Özellikle sap yapımında kullanılabilecekideal bir ağaçtır. Parlak bir tonu ve titreşimi vardır. Gitar yapımcıları sapı birden fazla kat akçaağaç kullanarak yapıp kararlılığı büyük ölçüde arttırmaktadır.

Kaynak: Elektrogitar, Cem Öcek

Ne yazık ki ıhlamur ve kavak anlatmıyor, sanırım kavaktan saz yapıyorlar.[signature][hline]Denizden Esen Lodosa İnan, Hayallerinin Aşkını Ciğerlerine İşlesin.
ÖDESER: Ödev Destek Servisi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Toledor, 17 Aralık 2004 07:31 tarihinde demiş ki:
said:
kturumtay, 16 Aralık 2004 18:36 tarihinde demiş ki:
gül sapı galba


Konuyla alakası yok ama gül ağacı da var yani


tonu nası?[signature][hline]Chemical, 08 Aralık 2004 16:26 tarihinde demiş ki:
çok sular akmıyor ama görüntü sulu sulu parladı zaten gözler pikaçu gibi oldum lan
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 1 ay sonra ...
said:
Delanoresse, 20 Ocak 2005 21:32 tarihinde demiş ki:
yanlis hatirlamiyosam agathis denilen olay preslenmis talasti, bc richleri falan o sekilde yapiyolardi falan, ama yalan da olabilir.


Preslenmiş talaşa sunta diyoruz.
Agathis ise eşşek kadar bir ağaç =).[signature][hline]Consequences dictate our course of action and it doesn't matter what's right.It's only wrong if you get caught.If consequences dictate my course of action, I should play god and shoot you myself.I'm very tired of waiting.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

gül ağacı lafı geçmiş bende tecrübelerimi anlatıyım.
Benim Crafter marka eski gitarımında gitarı aldığım eski hocam gul ağacı olduğunu soylemişti. Gitar bayağı bir eski ve diğer akustiklere göre daha ağır .Ben 5 senedir kullanıyorum. Birde o 5 senenin öncesi var tabiki. brezilyada yapılmış. Sesi gayet güzel. Arkadaşlarla birlikte bağlama-gitarda yaptık studyoda da, elektro solo atarken yanında ritim olarakta kullandım açıkçası bir ton farkı olmadı. Akort olaylarında da diğer ensturmanlara bir uyum sorunu olmadı. Gayet uyumlu. Eğer gül ağacından yapılmış gitar almayı dusunen varsa bu tarzda bi gitar tavsiye ederim. Eski olmasına ramen eğer yeni bir gitar ihtiyacı duyarsam bunu kesinlikle satmayı dusunmem :)
Sap olayına gelince tam bilmiyorum ama söyle bir bakınca en azından benim gitarım için gövde ve sap ağaçları hemen hemen aynı gözüküyor. Ama eminim diyemem. Bi mobilyacı amcama göstermem lazim. :) Öğrenince Uplarım bu başlığı.[signature][hline]Feror ego veluti - sine nauta navis,
ut per vias aeris - vaga fertur avis...
Quidquit Venus imperat - labor est suavis,
quae nunquam in cordibus - habitat ignavis.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Maple ı kendin yazmışsın zaten açıklamadım o yüzden.

Basswood şu an Ibanez Rg lede vb bir sürü gitarda kullanılıyo. Ton olarak bildiğim kadarıyla çok parlak tonları yok. Çok bass tonlarıda yok. Arasını veriyo diye biliyorum. (muhtemeln yanlışta hatırlıyom unuttum baya çünkü bağlantıyı ibanezlerin her tarza az çok gitmesine bağladım yani)[signature][hline]-Mumya lazımmıydı abi ?
-Yok sağol bilader
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

baba ben sana ağaçları söyliyim

en dandik gitarlarda kullanılan ağaç-agathis,tahminimce bildiğimiz sunta ve çok dandik ton beklemeyin

ikincisi basswood alt model çoğu gitarda ibanez cort vs bunlar kullanılır idare eder güzeldir zannedersem kavak ağacıdır emin değilim

ha bi üst modellere geçtiğimizde fenderler alder,bazı modellerde swamp ash kullanır

gibson ise mahogany kullanır ve ton olarak en kaliteli ağaçlar tahminen bunlardır

iş ağacın hangisi olduğuyla bitmiyor kalitesiyle devam ediyor iyi yetiştirilmiş ağaçlar iyi ton verir gibson aaa kalite ağaçlar kullanır misal

100 yıllık çok iyi bi ortamda bekletilen ağaçtan ,ise süper ton alırız

olay budur ağacı düşünmeyin bence markaya ve/veya bütçenize göre alın arkadaşlar
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

basswood u yanlış yazmışsın azcık. Çünkü Rg lerin Prestige modellerinde bile kullanılan bi ağaç. Aynı Mahogony yani Maun daki gibi kalite seviyesi var bu ağaçlarında.
Swamp ash çok nadir kullanılıyo onu hç bilmiyom ama iyi bi ağaçki pek görünmüyo.
gibsonlardada kaliteli maun kullanılıyo eet[signature][hline]-Mumya lazımmıydı abi ?
-Yok sağol bilader
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
  • Yeni Oluştur...