Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Polonya'da yaşayan / çalışan ?

Kithnos

Öne çıkan mesajlar

Kithnos said:

Polonya'da yaşayan çalışan var mı ?

Son zamanlarda çok fazla yatırım teşvikleri yapan bir ülke, radarıma girdi. Çok spesifik bir sorum yok ama, varsa yaşanlar el etsin, biraz anlatsın, ülkeyi, çalışma kültürünü, maaşları, sosyal yaşamı falan.

-Son derece eğitimli bir halk.
-çok mazlum bir halk.batı; vatikan'ın çok güçlü olduğu dönemde zamanında osmanlıya,daha sonra 2.dünya savaşında almanyaya ve hemen sonrasında rusyaya satmış polonyalıları,halkı batıya karşı aşırı aşağılık kompleksli buldum ben.Özellikle genç nesilde inanılmaz bir Amerikan özentiliği,hayranlığı var.
-bir çok savaşın sonucu erkek başına kadın sayısının 2.5 olduğu bir ülke.erkekleri genelde sarhoş ve kadınlara kötü davranıyorlar(rusya gibi),bu nedenle adam gibi davranan her erkek polonyalı çok güzel kızların kalbini kazanır.
-yukarıda dediğim gibi eğitimli bir halk,her biri birkaç dil konuşuyor,bu nedenle son 20 senede orta avrupa ve ingilterede en çok rağbet gören ve ucuz olan iş gücü polonyalılar.
-ülkenin tamamı uzun ve çok soğuk kış mevsimi etkisini yaşar.
-ülkenin en büyük şehri varşova'da insan kendisini 60 lı yılların soğuk savaş ortamında hissedebilir çünkü binalar kasvetli ve tek tip,meydanlar çok geniş,son dönemde yapılan alışveriş merkezleri ve lüks binalar var ama varşova geneli böyle.
-bielsko biela,lodz(vuç okunur,lodz diye türkçe yazıldığı gibi okursanız polonyalılar anlamaz)katowice,poznan,gdansk önemli şehirleri.
-türkler özellikle tekstil mağazaları sahibi.en çok da varşova'da.varşova'daki merkez tren istasyonunda Türkler'e ait döner salonu var ama dönerleri çok dandik.çalışan elemanlar arasında Türkler'de var,Polonyalılar'da.
-Pek çokları bilmez ama Litvayna sınırına yakın birkaç Türk köyü vardır. Bunlar Polonyalılaşmış,ama Türklükle ve İslamla ilgili sembollerini ve bağlarını unutmamışlar. Mezarlarında ay yıldız bulunuyor. Çoğu Polonyalı Tatarlar,bir kısmı Kuman Türkleri...Ayrıca burada musevi asıllı Karaim Türkleri'de var.Ben bunların temsilcileriyle Polonya seyahatlerimde rastlayıp,tanışıp konuşmuştum.Özellikle Polonya Tatarları dillerini yani Türkçeyi unutmuşlar,dini vecibelerini yerine getirmiyorlar ama sorduğunuzda Müslüman olduklarını söylüyorlar B)-
Heee...En çok da Gdansk'ta yaşıyor Polonya Türkleri.
-Kadınlara bir kez daha gelmek istiyorum. Çok güzel kadınlar. Ve siz -25 derecede kat kat hırka,kazak,mont,atkı,eldiven,bere ile hala üşürken caddede karşıdan size doğru upuzun bacakları açıkta bırakan mini eteklerle yürüyen ve size gülen kadınları görürseniz şaşırmayın çünkü çok var böyle.
-Ben Polonya hakkında çok okuduğum için içim acır hep Polonya denilince.Çok hem de çok büyük acılar çekmiş bir halk.

Türkler'e karşı ön yargıları yok. Tarih boyunca sürekli savaşmamıza rağmen (Lehistan = Polonya) bize karşı sempatileri oldukça fazla.
Sosyal ağlarda paylaş

türklere karşı zaafları var hatta. esmer herif buldular mı evini yıkarlar valla.

mesela şu sarışın bayan sen dans ederken poponu bi yoklayıp yoluna devam edebiliyor, yaşanmıştır :)

https://www.facebook.com/MananaCafe/photos/pb.214466968573122.-2207520000.1432422294./875079782511834/?type=3&theater
Sosyal ağlarda paylaş

cagrus said:

ben de erasmusla polonya'dayım hani izlenimlerim ingilizce bilmiyor üniversite öğrencileri hariç kimse, maaşlar düşük avrupa ortalamasına göre baya ama hayat çok ucuz her şey acayip ucuz, pattesin kilosu 50 kuruş falan, ırkçılık hat safhada, sırf siyah saçlı siyah sakallı olduğunuzdan yabancı olduğunuzu anlayıp ırkçılık yapıyorlar falan aşırı katolik ülke. erasmus bu eğlenceli falan olur dedim ama yok yani polonya inanılmaz sıkıcı geldi bana, havası falan bile boğuyor insanı, belki varşova farklıdır bilemeyeceğim. bira 1 tl'den başlıyor marketlerde, 2 tl ye barlarda var. maaşlar konusunda ise saati 10 zloty sanırım asgari ücret ama emin değilim. dili hayatımda gördüğüm en iğrenç en rezil dil, bi bok anlaşılmıyor afedersiniz lanet olsun böyle dile. şıçışışışçıçıçı herşey böyle duyuluyor ne konuşsalar.

42 cm pizza 15 tl.

Neresi burası merak ettim, öğrenci şehri demişsin ama Wroclaw değil gibi. Bialystok falan mı? En ırkçılar orda sanırım. Birası Varşova'dan ucuzmuş bi de. Varşova'da 5,5-6 liradan aşağı veren bar bulmak zor Happy Hour falan değilse.
Sosyal ağlarda paylaş

Türkler'e zaafları var muhabbeti pek doğru değil bu arada. Türk olmanıza rağmen Akdeniz ya da Balkan insanı profiline uyum sağlıyorsanız pozitif ilgi görürsünüz anca, yoksa kebab monkeylerin hepsi ya abaza ya da bok gibi veya orta yaşlı kadınlar falan buluyolar anca. Hiç öyle "ulan bi adama bak bi de yanındaki hatuna bak" diye içimin sızladığı olmadı. Türkler, Araplar, Bangoliler falan genelde paralılarla görüyo işini.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...