Skymaster Mesaj tarihi: Haziran 2, 2003 Mesaj tarihi: Haziran 2, 2003 3dMark 2003'ün yapımcısı olan FutureLooks firması, bu iki dev ekran kartı şirketinin 3dMark programında hile yaptıklarını açıkladı. Bu hileler, programdaki görüntü kalitesini düşürerek ekran kartlarının daha fazla puan almasını sağlıyor. 330 versiyonunda bu hileler kullanılamaz hale geliyor ve NVIDIA ekran kartları %24.1 gibi bir performans düşüşü gösteriyor. ATI kartları ise %1.9 gibi bir düşüş gösteriyor. Bu, NVIDIA için gerçekten yüz karartıcı bir durum. Utansınlar. Böyle bir hileye başvurmamaları gerekirdi. ATI bu konuda bir açıklama yapmış ama NVIDIA'dan ses çıkmamış. ATI, bu yaptığının bir hile değil, aksine ufak bir optimizasyon olduğunu söylemiş. Zaten %1.9'luk bir performans artışı için risk almaya değmezdi. ATI, bu programcığın sadece 3dMark için değil, tüm programlarda kullanıldığını söyledi. Ama her ihtimale karşı bir dahaki sürücülerde bu kodları kaldıracaklarmış. NVIDIA ise, utanç kaynağı bu olaydan sonra, bakalım neler söyleyip su yüzüne çıkacak...[hline]ASDASDS
Fiercewind Mesaj tarihi: Haziran 2, 2003 Mesaj tarihi: Haziran 2, 2003 ne farkederki? artış varsa herkezde var heryerde var artanı çıkarırsın neti bulursun :)[hline]karpuz, 30 April 2003 11:46 tarihinde demiş ki: abi aşmış bişey o cici bebe ------------------------------------------- Bu aralar ordunuzun arttığını görüyorsanız bilinki ben imzalarda gördüğüm her linke tıklıyorum.E bi zahmet artık
Skymaster Mesaj tarihi: Haziran 2, 2003 Konuyu açan Mesaj tarihi: Haziran 2, 2003 said: UrZa, 03 June 2003 00:43 tarihinde demiş ki: Bu arada Haber Copied/Pasted from TRgamer eyvah yakalandım :! kafayi kaşır :[hline]ASDASDS
Gallant Mesaj tarihi: Haziran 2, 2003 Mesaj tarihi: Haziran 2, 2003 Nvidia bütün testlerde Doom3beta dahil, bunu yapıyorsa durumu vahim. Sadece 3dmax se durum değişir.
Skymaster Mesaj tarihi: Haziran 4, 2003 Konuyu açan Mesaj tarihi: Haziran 4, 2003 3 gün önce, Futuremark firması Nvidia'nın benchmark programlarında hile yaptığını iddia ediyordu. Dün yapılan açıklamalarda ise, bu kodların sadece performansı artırıcı, kötü niyetli olmayan optimizasyonlar olduğunu kabul etti ve Nvidia yetkililerinden özür diledi.[hline]ASDASDS
Infeqted Mesaj tarihi: Haziran 4, 2003 Mesaj tarihi: Haziran 4, 2003 ya 3dmark oyun performansini yansitmiyoki?? yani ne bakimdan kiyasliyosunuz bilmiyorum ama fx5900ultra radeon 9700pro dan nerdeyse 1.5 kat daha iyi sizin oyniyacaginiz oyunlarda[hline]
Ishinotsuyoihito Mesaj tarihi: Haziran 4, 2003 Mesaj tarihi: Haziran 4, 2003 Selamlar; 3dMark gibi programlar bilgisayarı her parçasıyla zorlasa da oyunların yanında yapay test gibi kalıyorlar. En mantıklı sonuçlar oyunlara entegre gelen puanlama yazılımlarını kullanmak. Örneğin UT2003 ile birlikte gelen yazılım gayet iyi. "Flyby" ile grafik işlemcisini zorlarken "Botmatch" ile işlemciyi yapay zekâ hesaplarıyla kasıp kavuruyor. Diğer yandan nVidia şu aralar çok zorda ve yaptığı küçük ( ! ) hileler mazur görülebilir. Biliyorsunuz ki yıllar boyunca sürdürülen liderlik birden bire elden gidince bazı oyunlar oynanmak zorunda. Çok uzağa gitmeyin; eğer Türkiye Birinci Futbol Ligi' ne bakarsanız benzerini görebilirsiniz. Eğer başarı elden giderse değerlendirmeyi yapan kişilere yüklenirsiniz: Sahada hakemlere burada da puanlama yazılımı üreten şirketlere yüklenirler. Çok şükür ki donanım piyasasıyla ilgilenen kullanıcıların çoğu ülkemizdeki futbol seyircisi ortalamasından çok daha kültürlü ve bilgili. Bu aralar biraz koptum, kimin ne yaptığını tam olarak bilemiyorum; fakat genel gidişat hakkında fikrimi paylaşmak istedim. Esen kalın. Berkin Online[hline]HeadShot..!
arcane Mesaj tarihi: Haziran 4, 2003 Mesaj tarihi: Haziran 4, 2003 arkadaş trabzonsporludur, yıllardır şampiyonluk yüzü görmemiştir ayrıca nvidia yı sevmez ehuehue[hline]I'm going to paint a picture.A picture with a twist.I'll paint it with a razorblade.I'll paint it on my wrist.And if I paint my picture right.A fountain will appear,.And through this little fountain.All my troubles disappear.
Ishinotsuyoihito Mesaj tarihi: Haziran 4, 2003 Mesaj tarihi: Haziran 4, 2003 said: Ben az önce dedim ki... Çok şükür ki donanım piyasasıyla ilgilenen kullanıcıların çoğu ülkemizdeki futbol seyircisi ortalamasından çok daha kültürlü ve bilgili. Bunu baştan düzenlesem mi diye düşündüm bir an... Taraf tutmak ve bilinçli şekilde desteklemek arasındaki ince farkı umarım birgün anlarsınız. Futbol konusuna girmiyorum; Hâlâ bazı insanlar "en son kim k**du" - "en çok kim k**du" tartışması yapabilir; ben onlardan değilim. İşim olmaz. Bir takımı destekliyorsam benim bir parçamı temsil ettiği için desteklerim, benimle hiç bir ilgisi yoksa benden uzaktır. Anadolu illerinde kendi şehrinden bir takım birinci ligdeyken gidip bir istanbul takımını destekleyen insanları da çözebilmiş değilim. Bir ürünü destekliyorsam, birşey bildiğim için destekliyorumdur. Herkesin daha iyi hizmet alması rekabete bağlıdır. Bugün tekel olan firmalar ileride çok güç kaybederse, dengeyi sağlamak için onların da iyi ürünlerini insanlara tavsiye edeceğime emin olabilirsiniz. Herşey sağduyu ve bilinçte bitiyor. Birşeyi daha ucuz veya daha marka, hadi bunu da geçtim, çok reklam yapıyor diye araştırmadan güvenilir kabul edip almanın saçmalık olduğunu düşünmem gayet mantıklı, değil mi? Ortaya attıklarımı, şakadan bile olsa bayağı bir taraftarlık göstergesi olarak yansıtılmasına kızma hakkımı sonuna kadar kullanıyorum. Kusura bakmayınız, bu tür konularda biraz alınganlık yapmak durumundayım; yoksa birşeyleri düzeltebileceğim yok. Kimseye kişisel bir garezim yok. Olamazda; fakat gün gelip benim gibi üç-beş kişinin dediklerine gülüp geçenler, bu gün reddettikleri ve anlamadıkları çeşitliliği mumla aramaya başlarsa o zaman dediklerimi daha iyi anlarsınız. Eppur si muove[hline]HeadShot..!
Skymaster Mesaj tarihi: Haziran 7, 2003 Konuyu açan Mesaj tarihi: Haziran 7, 2003 Tech-Report'daki dostlar NVIDIA'nin 3DMark 03'de daha iyi puanlar almak için yaptığı hileleri hakkında Daha çok delil bulmuşlar. Açıkçası oldukça şaşırdım. Görünüşe bakılırsa, bugünlerde video kart piyasası ancak Kolombiya futbol şampiyonası kadar dürüst.. [Bu forumda kullandıgım yazıların TÜMÜ Trgamer'a aittir.][hline]ASDASDS [Bu mesaj Skymaster tarafından 07 June 2003 22:52 tarihinde değiştirilmiştir]
Öne çıkan mesajlar