Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Internetten LAN'a bağlanma?

ermynorac

Öne çıkan mesajlar

merhabalar,
şöle bir amaçla yola çıktım ama tıkandım belki bana yardım edebilirsiniz diye düşündüm:Internetten bana bir yolla biri bağlanacak ve o kişi benim makinemin bağlı olduğu LAN'ın bir parçası olarak gözükecek.
mesela kişi bir programla (işte birinci bilmediğim şey) benim ip adresimin bir portuna bağlancak.işte diğer bir program(buda bilmediğim ikici şey) bu portuma gelen bağlantıları benim Lan ımda bir ip ye yönlendiricek mesela 10.0.0.40:5332 .
yapmak istediğimi çok amatörce de olsa anlatabildim sanırım. Bunu yapmanın bir yolunu bilen var mı ?
Sosyal ağlarda paylaş

zoom adsl 4x kullanıyorum. onun virtual server ayarlarında port forward lama var Lan daki bir ip ye .iki bilgisayarı birbirine bağlayacak programı arıyorum birde. Yani kişi gelecek benim ip mi ve forward ettirdiğim portu yazıp benim bilgisayarın Lan giricek. bunun hakkında fikri olan varmı?
Sosyal ağlarda paylaş

Oncelikle biraz networking ruhunu bilmek lazım. Dediğin şey LAN değil WAN'a giriyor. oncelikle bunu yapabilcek için bir DN (domain name) alıp bağlanacak bilgisayarları bu domain icinde tanımlamalısın. Cok ta gercekci bir olay degil dogrusu. gerci amacına gore? Amacın tam olarak ne onuda bi soylersen.[signature][hline]Hatalıysam cep telefonuna hata yazıp bir boşluk bırak 9999'a gönder Hatasız Kul Olmaz melodisi cebinize gelsin.
Sosyal ağlarda paylaş

wan(wide area network) ve lan(local area network) arasındaki farkı çok iyi biliyorum. lütfen cahil muamelesi yapma. amaç: hem landan hemde internetten bana bağlanmak isteyen kişileri oyuna dahil etmek. oyunda ip nosunu girerek hosta bağlanma olmadığı için böle bir yola başvurdum. dediğim şey kesinlikle olanaklı sadece bunu yapacak araçları bilmiyorum.
ben burdan çözüm için fikir istedim hata arayıp bulmanı deil. Lan terimini kullanarakta anlatmak istediğimi çok güzel anlamışım sanırım.
neyse bir şey çıkmayacağını tahmin ediyordum.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...