ermynorac Mesaj tarihi: Ocak 22, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2005 merhabalar, şöle bir amaçla yola çıktım ama tıkandım belki bana yardım edebilirsiniz diye düşündüm:Internetten bana bir yolla biri bağlanacak ve o kişi benim makinemin bağlı olduğu LAN'ın bir parçası olarak gözükecek. mesela kişi bir programla (işte birinci bilmediğim şey) benim ip adresimin bir portuna bağlancak.işte diğer bir program(buda bilmediğim ikici şey) bu portuma gelen bağlantıları benim Lan ımda bir ip ye yönlendiricek mesela 10.0.0.40:5332 . yapmak istediğimi çok amatörce de olsa anlatabildim sanırım. Bunu yapmanın bir yolunu bilen var mı ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wastiee Mesaj tarihi: Ocak 22, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2005 var boyle programlar, forwarder / port forwarder diye arat google'da [edit: baska bi isimleri olmali, dise dokunur bisi cikmadi aratinca simdi ehuehue][signature][hline]wastiee | PHPNotepad [Bu mesaj wastiee tarafından 22 Ocak 2005 11:41 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ermynorac Mesaj tarihi: Ocak 22, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2005 zoom adsl 4x kullanıyorum. onun virtual server ayarlarında port forward lama var Lan daki bir ip ye .iki bilgisayarı birbirine bağlayacak programı arıyorum birde. Yani kişi gelecek benim ip mi ve forward ettirdiğim portu yazıp benim bilgisayarın Lan giricek. bunun hakkında fikri olan varmı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
adonis Mesaj tarihi: Ocak 22, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2005 Oncelikle biraz networking ruhunu bilmek lazım. Dediğin şey LAN değil WAN'a giriyor. oncelikle bunu yapabilcek için bir DN (domain name) alıp bağlanacak bilgisayarları bu domain icinde tanımlamalısın. Cok ta gercekci bir olay degil dogrusu. gerci amacına gore? Amacın tam olarak ne onuda bi soylersen.[signature][hline]Hatalıysam cep telefonuna hata yazıp bir boşluk bırak 9999'a gönder Hatasız Kul Olmaz melodisi cebinize gelsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ermynorac Mesaj tarihi: Ocak 22, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2005 wan(wide area network) ve lan(local area network) arasındaki farkı çok iyi biliyorum. lütfen cahil muamelesi yapma. amaç: hem landan hemde internetten bana bağlanmak isteyen kişileri oyuna dahil etmek. oyunda ip nosunu girerek hosta bağlanma olmadığı için böle bir yola başvurdum. dediğim şey kesinlikle olanaklı sadece bunu yapacak araçları bilmiyorum. ben burdan çözüm için fikir istedim hata arayıp bulmanı deil. Lan terimini kullanarakta anlatmak istediğimi çok güzel anlamışım sanırım. neyse bir şey çıkmayacağını tahmin ediyordum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
onlyreal Mesaj tarihi: Ocak 22, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2005 kendi okulumdaki(yeditepedeki cozum) hem wan a hem lana bagli bir makineyi proxy yaparsin distaki makineyi bu proxy uzerinden sokarsin.[signature][hline]any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic C CLARKE Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Ocak 22, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2005 istediğin şeyi yapmanın bir çok yolu var. senin yapmak istediğin bir domain oluşturmak. herkesi subdomain.domainadim.domainuzantim şeklinde birleştirebilirsin.[signature][hline]en ince yerim bileğim..!?! şakası bile komik.. (kendisini sen düşün) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar