Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

White Water Kayaking

Thalion

Öne çıkan mesajlar

Gaza geldim, bu konu ile ilgilinen, daha önce yapmış olanlar varmı bir göreyim istedim.

96-97 yıllarında antalya'da köprülü kanyon ve alarahan'da yapma fırsatı buldum. Rafting rehberliği yaptığım GetWet firmasındaki yabancı rehberler her akşam turdan sonra kayak yaparlardı, onlarla başladım kendi ekipmanlarım olmadığından onların ekipmanları ile çalışıyordum.

Whitewater Kayaking, bilgiğiniz kano'nun daha aerodinamik ve izole edilmiş halidir, debisi yüksek olan nehirlerde yapılan tehlikeli ve adrenalini çok yüksek bir spordur. Türkiyede eğitim veren bir kuruluş varmı bilmiyorum ama bulabilirseniz adrenalin ve maceraya da düşkünseniz kesinlikle denemenizi tavsiye ederim.

www.whitewater.org

P.S. yukarıdaki resimler bana ait değildir.. bir scanner bulabilirsem bendeki resimleri de koyarım en kısa zamanda..[signature][hline]
MS / Linux System Admin, Backbone Administrator, VoIP Technician, NooBie C# Developer , ex pisikopat
MCSE,MCSA,MCDBA,CCNA
There is no darkness, only ignorance..

Sosyal ağlarda paylaş

Rafting zamanından 2 resim buldum onları koyayım ;)

[signature][hline]
MS / Linux System Admin, Backbone Administrator, VoIP Technician, NooBie C# Developer , ex pisikopat
MCSE,MCSA,MCDBA,CCNA

[Bu mesaj Thalion tarafından 17 Ocak 2005 21:43 tarihinde değiştirilmiştir]

Sosyal ağlarda paylaş

Köprülü kanyon yaz sonlarına doğru, sular çekilmeye başladığında zevkli olur, su altındaki kayalar yüzeye yaklaşır ve suyun daha çalkantılı olmasını sağlar. O zamanlar rafting yapmak daha zevkli olur, bir de getwet gibi bir firma ile rafting yapmanızı öneririm, rehberleri iyi eğitimli olan ve ekipmanları tam olan bir firma nehirde müşterileri eğlendirmek için daha çok risk alır, mesela nehrin sonlarına doğru rulet tabir ettiğimiz noktada pekçok firma rulet'in içine girmezken, güvenlik önlemleri tam olan firmalar rulet içerisine girer ve botu devirerek veya surf yaparak ciddi eğlence sunarlar..[signature][hline]
MCSE,MCSA,MCDBA,CCNA

Sosyal ağlarda paylaş

biz kendimiz giderken get wet'e gidiyoruz. bu yaz kampla baska bir firmayla gittik, bilmesem turu kisa kesiyorlardi nerdeyse. tepeden baslatmadilar vesaire. dikkat etmek lazim. gerci benimki ne derece spor sayilir bilmem, senede 2-3 defa iste. oradaki rehberler sadece bence spor yapiyor sayilirlar. bizimki degisik eglenceli turistik aktivite gibi birsey. ama cok yoruluyorsun, cok egleniyorsun.[signature][hline]nom de dieu de putain de bordel de merde de saloperie de connard d'enculé de ta mère.
Sosyal ağlarda paylaş

Türkiye'de zorluk derecesi açısından başlangıç olarak nitelendirilebilecek Köprülü Kanyon var, Kayaking olayını yaptıran firma varmı bilmiyorum ilk yazımda da söylediğim gibi yabancı rehberler kendi kayakları ile kendileri yapıyorlar, ama kayak'a en yakın 2 kişilik şişme mambo'lar var rafting firmalarında oda zevklidir.

Rafting olayına gelince, Get Wet Köprülü Kanyon'da hizmet veriyor, kişi başı 50 Mark'dı benim çalıştığım dönemde, transportation,tur,malzemeler ve yemek dahil bu fiyata.

Diğer firmaları tavsiye etmem, ekipmanları ve rehberlerinin eğitimleri yeterli olmadığından pek eğlenceli olmuyor.

Get-Wet, (242) 753 40 71

Diğer Parkurlar, Dalaman Çayı ( Tavsiye etmem dalaman çayında 16 tur yaptım iirenç bir nehir zorluk derecesi 1 bile değil )

Alarahan : Alanya'da ama orada tur düzenleyen firma yok, nehrin ortasında 6 zorluğunda bir şelale olduğundan ve eğitimsiz ekiplerin şelale'den uçma tehlikesi olduğundan turistik tur düzenlenmiyor.

Benim önerebileceğim en iyi parkur Çoruh'dur, orada 5 günlük bir expedisyonumuz oldu seyahat acentaları oralara turlar düzenliyor. Araştırırsan bulabilirsin sanırım..[signature][hline]
MCSE,MCSA,MCDBA,CCNA

Sosyal ağlarda paylaş

bunları görkçe hep içimden gidip şuraya kamp atalı üstüne rafting yapalım geliyor,

bir ihtimal ben bu baharda international youth award kampına rehber olarak gideceğim ama köprülü kanyona
tabi o ekiple ne derece macera yapılır bilmiyorum =)

EEK i de denemek isterdim ama snaırım önce biraz eğitim alma lazım çünkü bu işte tek kişi çıkıoyrsun,
yapmak lazım ama
Sosyal ağlarda paylaş

en son geçen sezon antalya da tatilde yapmistik acaip zevkliydi yaa... hep turistler wardi.... bisi anlamiyoduk dediklerinden ama zewkliydi walla....[signature][hline]**Ben acilarin çocuguyum... Ne Mc'den yiyebildim , ne Adidas giyebildim..**

Only.Fenerbahçe..
Sosyal ağlarda paylaş

WWK rafting'den 5 kat daha zevkli ama ciddi riskli, önce havuzda fln eskimo tabir edilen devrildiğinde tekrar dönme sistemini öğrenmen gerekiyor.. ciddi kas gücü isteyen bir spor, kalça hareketleri çok önemli, dengeyi kıçını sağa sola oynaratak ve kürekle destekleyerek sağlıyorsun ama 1 saat fln bindikten sonra haşatın çıkıyor.[signature][hline]
MCSE,MCSA,MCDBA,CCNA

Sosyal ağlarda paylaş

sizin yapmanız gereken rafting'de sadece kürek çekmeniz söylendiğinde çekmek, iş rehbere düşer, o yönlendirir..

tura katıldığınız zaman beşkonakra 20 dakikalık bir birifing verilir, çoruhda sanırım daha ciddidir brifing biz şirket rehberleri olarak gittiğimizden bodoz dalmıştık nehire :)[signature][hline]
MCSE,MCSA,MCDBA,CCNA

Sosyal ağlarda paylaş

eğitimi olmayan birinin zaten kendisinin çıkması = suicidal konumu olur..

yurtdışında insanlar eğitimini alır kendi malzemelerini alırlar ondan sonra basitten zora doğru giderler nehirlere burada öyle birşey yok

Zor bir spor, herzaman yapamazsın, kayak'ı götürmek etmek sağa sola zor iş, ekipmanlar pahalı..

zaten kayak tek kişilik olduğundan rehber yanında başka bir kayakta olur, sen devrildiğinde yanına gelir durur, sen eskimo'yu yapamazsan sana elini uzatır ona tutunup çıkmak zorunda kalırsın su üstüne tekrar..

yanında kimse olmazsa, devrilirsen ve eskimo yapamazsan, suyun durumuna bağlı kayaktan çıkamıyabilirsin, durgun sura sorun değil ama çalkantılı bir yerdeysen sorun olabiliyor..

Burun tıkacı şart, devrildiğinde burnuna kaçan su çok kötü beynini yakıyor, o zaman da beynin mikildiğinden eskimo yapacak halin kalmıyor..

Köprülü kanyonda baştan sonra 8-9 iniş yapma şansım oldu solo ama yinede sakattı.. son seferde devrildiğimde suyun hızından eskimo yapamadım, kafamı suyun altındaki bir kayaya çarptığımdan hafif bir baygınlık durumu yaşadım, sonrasında çıktım su üstüne ama sakat bir durumdu, birdaha da solo inmedim zaten..

Rafting için de geçerli aynı şey, Rulet dediğimiz yerde birkeresinde devrilen bir bot ruletin içinde kalmıştı.. birinin yüzerek rulete girip bota ip bağlaması gerekiyordu gönüllü enayi olarak ben girdim suya, ferry cross dediğimiz akıntıya doğru yüzerek hızımı yavaşlatmaya çalıştım ama suyun hızı çok yüksek olduğundan yerimi yam ayarlayamadım, bota çok hızlı bir şekilde çarptım ve akıntıdan botun altına kaydım, rulet'in içinde su çamaşır makinası hesabında sürekli döner, can yeleği su üstüne çıkartmaya çalışır su aşşaya şekmeye çalışır, bu durumda can yeleğini çıkartıp suyun dibinden çıkmak gerekir, ilk çarpma anında kaskın bağları koptu, kask kafamdan girinde reflex olarak kafamı korumaya çalıştım o surada suyun altındaki bir kayaya çok sert çarptım, üstümde 150 kilolok bot olduğundan çıkamıyordum.. 2.5 dakika soyun altında kalmışım, o arada can yeleğini çıkarttım, yarı baygın çıkmışım su üstüne, zaten safety kayaklar bekliyordu nehrin aşşasında beni hemen kıyıya aldılar ama az kaldı eşşek cennetine gidiyordum :)

Sağlam adrenalin ;)[signature][hline]
MCSE,MCSA,MCDBA,CCNA

Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...