Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Freelance Web Developer


monoscope

Öne çıkan mesajlar

Uzun zamandır düşünüyorum, zorlu bir süreç ama denemek istiyorum. Türkiye'de ikamet edip global anlamda bir freelancer olmak istiyorum. Keşke mümkünatı olsa da yurtdışında ikamet edebilsem ama eldeki olanaklar şimdilik böyle.

Freelancer dışında iş bulunabilecek kaynaklar ve tiyolar istiyorum. Eminim benim gibi düşünenler vardır aramızda Freelancing 101 gibi başlayıp sonra daha detay konseptlere geçebiliriz vergilendirme, faturalandırma gibi konular da önemli sonuçta. Bilgi paylaşımı yaparak birbirimize yardımcı olabileceğimizi düşünüyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Freelance Web Developer olmak istiyorsun arkadaşın dediği gibi 100 TL den kapı açılır sitelerin malesef (100-500TLarası olur siteler)... tabi ilk aşamada böyle.


Fatura işine gelince tanıdık bir firma varsa onlara fatura kestirebilirsin kdv yi karşılarsın. Oluyor böyle şeyler yapılabilir.

Ama freelance işi yapanlar genelde fatura kesmezler.
Yada yeni yasa ile beraber kolaylaştırdılar fatura işini, Yurdışı kaynaklı ödeme alırsın mesela paypal gibi.
Ozaman Şirket kredikartı kullanırlar ve internetten PDF-Fatura yollayabilirsin yabancı olarak. Böylelikle Şirket kredikartından muhasebeye işleyebilirler.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Web dev derya deniz bir kavram oldugundan mutevellit azcik detay rica edebilir miyim? Hangi teknolojileri kullaniyorsun? TDD ya da BDD kullaniyor musun calisirken? Projelerin test edilebilir oluyo mu? Proje bitiminde duzgun trniz dokuman alabiliyo muyuz?

Bunlari soruyorum cunku global bi dev olayim diyosan teknoloji farketmeksizon istenicek seyler bunlar.

Fatura, calisma metodu gibi seyler icin ayrica yazayim. Telefondan yazamadim bi turlu.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Hic oyle test driven seylerle ugrasmadim, ogrenmek istedim ama ogrenmem gerekenler sirasinda arkalardaydi. Front end developerim ben, ama iste kendimi gelistirip freelance isleri yurutebilir miyim merak ediyorum. 100 liraya web sitesi yapan bir adam degil de proje bazli freelance arayislari olan firmalar vardir diye umuyordum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...