Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Neden x-box?

Kendercik

Öne çıkan mesajlar

xbox'u yari bilgisayar olarak calistirdiginizda

Istediginiz her linuxu yukleyemezsiniz. (su anda xboxa uyarlanmis en uygun linux debian'in 1-2 yillik bir versiyonu.) Diger uyarlanmis linuxlar asiri agir calisiyorlar

Tv ekranini kullanarak program falan yazmayi dusunuyorsan allah akil fikir verecek (yani vga monitor de bir masraf olacak)

Simdi aklima geldi: Cok eskiden okudugum dokumanlardan birinden aklimda kalan bir sey daha: xboxa yapacaginiz usb portlari ile sadece xbox'a veri gonderebilirsiniz, alamaziniz. Yani printer ciktisi alamazsiniz. Ama bundan emin degilim. Denemek isterdim de linux falan kullanamadigim icin bana usb portunun kralini verseniz yine cikti alamam linuxtan.

Bunun disinda negatif yonu yok aklima gelen.

Ancak xboxu sadece bilgisayar gibi kullanmayi dusunuyorsaniz celoron 733 + 64mb ramli bir makina almak daha uygun olabilir. Ayni zamanda konsol olarak da kullanacaksaniz muthis bir olay diyebilirim.

Masraf edeceginiz parcalari ben yazayim buraya ama fiyatlarini maalesef bilmiyorum.

xbox
modchip
usb port (bunun icin cesitli secenekler var. En ideali uzerinde 2 tane falan usb 1.1 port bulunan bir kart alip o parcalari controller icine lehimlemek)
usb klavye + mouse
vga monitore baglamak icin cevirici

pek arastirmadim ama vga monitore baglamak icin birazcik lehim isi de yeterli olabilir belki.[signature][hline][b]If you shake my hand you better count your fingers[b]
Sosyal ağlarda paylaş

lehim isleri benden be :)

eger controllerinin icini acmak istemiyorsan yapabilecegin sey:

internetten su parcayi getirteceksin (controller ile xbox arasinda oluyor bu parca, bu sayede controllerin kablosunu cok cektigin zaman xbox yere dusmuyor, kablo cikiyor)

bir tane en kisasindan usb uzatma kablosu alacaksin.

Bu kadar... 5 tane tel lehimleyeceksin sonra da... Yine istersen ben yaparim.

edit: ha bir de vga hedesi var. Dedigim gibi onun lehimleme yontemini simdilik bilemiyorum ama benim bildigim en temiz yontem sonuc olarak az biraz masraftir yine. Ucuz yollar arayisindayim ama bu siralarda.

Bir de simdi aklima geldi: internetten siparis edebilirsin direk usb'den xbox controller poruna ceviren kabloyu. En pratigi sanirim bu :)[signature][hline][b]If you shake my hand you better count your fingers[b]

[Bu mesaj Kendercik tarafından 21 Ocak 2005 10:14 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...