Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Neden x-box?

Kendercik

Öne çıkan mesajlar

Bir konsol olacaksınız. Dünyada modchipleri henüz çıkmaya başlamışken Türkiye'de Gamecube sahibi olmak ızdıraptan ibaret olduğu için onu karşılaştırma dışı bırakıyorum ve X-Box ile Playstation 2'yi ele alarak elimden geldiğince planlı bir yazı yazmaya çalışacağım.

Playstation 2 ile ilgili konuşurken hatam varsa şimdiden affola.

Oyunlar
Elbette ki hangi konsolu alacağınıza dair ilk tercih kategoriniz o konsola çıkan oyunlar olmalı.

Playstation 2, Winning Eleven 8, Grand Tourismo Final Fantasy gibi oyunlarla öne çıksa da son zamanlarda Final Fantasy ile Grand Tourismo'nun adını pek fazla ağzına alan kimseleri göremiyorum. Ya oyunların derinliklerini daldılar, ya da hastalıkları geçti.

X-Box'a gelince: Ps2'den bir yıl daha geç piyasaya sürülmesinin verdiği avantaj ile ondan daha iyi bir güçlü bir makina olan xbox bu gücünü daha sağlam oyunlarla gösteriyor. Ayrıca konsol dergilerinin oyun incelemelerinde aynı oyunun xbox versiyonu ps2 versiyonundan grafik yönüyle öne çıkıp 1% daha fazla puan alıyor.
Gelelim kısa örneklerle xbox'a özel oyunlara:
FPS:
Halo 2 Özellikle çift kişilik koşturmaca müthiş oluyor. 4 kişiliği de mümkün ancak denemeye fırsat olmadı. Serinin ilk oyununun bilgisayar uyarlamasının dandikliğine kanmayın. (Ayrıca bir ara aynı fps oyununun ps2 versiyonunun xbox versiyonuna göre oynanabilirliğinin daha zayıf olduğuna karar vermiştik, forumdan birileriyle konuşarak)

Yarış:
Project Gotham Racing 2 Kimileri için sadece Grand Tourismo'nun alternatifi olabilir. 50 civarında otomobil var. Oldukça gerçekçi tepkiler...

RPG:
Fable Konusunun özgürlüğü itibariyle oldukça zevkli ve başarılı bir rpg. (Kanımca yine de oyunda atmosferin mükemmelliğinden kopartan öğreler var)
K.o.t.O.R. 2 : Sith Lords: fazla söze gerek var mı? İlk oyunun devamı.
İlkinden daha da sürükleyici. Test edildi, onaylandı.
Morrowind: Ne demeliyim? 2 senelik bir oyun ancak bildiğiniz gibi... Sınırsız bir koşuşturmaca. Ciddiye alıp dialogları okuyarak oynarsanız detaylarıyla birlikte mükemmele yakın bir oyun.

Dövüş:
Dead or Alive: (aslında hikayesi eskiye dayanan bir seri) xbox için "3" ve "Ultimate" versiyonları çıktı. Mükemmel bir dövüş motoru. Oldukça akıcı gidiyor dövüşler. Grafikleri harika, meraklısına hatunları da harika.
Fight Club: Kanımca filmin ismi üzerinden para kazanmayı hedefleyen, dövüş motifleri çok sade olsa da güzel grafikler ve bol kan efekti ile kendini sattırmayı hedefleyen bir oyun. Seveni için sadece kan öğesi bile oyunu aldırır.

Ekstra Programlar
Sanırsam Playstation 2 için sadece media player var. Onun kullanımının detaylarını da bilemiyorum.

Xbox'ta bol codec destekli media player ile müzik dinlersiniz (çok da işlevsel bir özellik olmasa da), televizyondan fotoğraf gösterimi yaparsınız ve film izlersiniz. Film ve fotoğraf olayları normal monitörlere göre kesinlikle çok daha yüksek kalitede olduğu için tercih sebebim. Yalnızca itiraf etmek gerekirse filmlerin alt yazılarındaki Türkçe karakterler arızalı çıkıyorlar. O da hiç önemli bir sorun değil bence.
(DVD tabii ki izleyebiliyorsunuz. Onu saymama gerek yoktu sanırım)

Bunun dışında xbox 733MHz işlemcili 64MB ram'li ve 8GB hdd'li bir bilgisayar olduğundan linux yükleyebiliyorsunuz. İnternette xboxa yüklenebilecek birden fazla linux versiyonu olsa da benim tercihim eski bir versiyonu oldu çünkü sonradan çıkanlar oldukça ağır çalışıyor. Onlar xbox'un upgrade edilmiş hali (1.4GHz işlemci + 128MB ram'e yükseltilebiliyor) 2 yıl önce internete sürülmüş olan linux ile ilgili hiç bir problemim yok. Takır takır çalışıyor. Ah bir de linuxtan anlasam da sharky'nin başını ağrıtmasam.

Bunların haricinde emulatorleri kullanarak eski konsol oyunlarını (Playstation 1'e kadar) oynayabiliyorsunuz. Eski konsollar pek ilgimi çekmese de benim zamanımın oyunları olduğundan Wolfenstein 3D ve Lotus oynamanın hastasıyım xbox'tan.

Geriye sıralamadığımız ne kaldı?
Xbox'un dahili ethernet kartı sağolsun, xbox içindeki hdd'yi yedekleme ünitesi olarak da kullanabiliyorum.

Lan'dan biilgisayara bağlayıp quake 2 oynayabiliyorum.

4 tane controller bağlayabilme şansımız var. (ps2'de de ayrıca satılan çoğaltıcılarla mümkün, ama 4 kişi fps oynama şansınız yok aynı ekranda; ama kabul ediyorum büyük televizyon lazım :) )

Kimi oyunların müziği yerine kendiniz hddnize yüklediğiniz parçaları dinlemeniz mümkün.

Yine içinde hdd olduğu için oyun saveleri ve trainerlerini rahatlıkla ethernet kartını kullanarak atabilirsiniz.

Ayırca zaten başarılı olan grafikleri geliştirmek isterseniz "optic cable" denilen zımbırtıyı satın alıp daha net görüntülere ve tam 5.1 ses sistemi desteğine de sahip olabilirsiniz.

Sanırım bu kadar.
Hadi şimdi gidin xbox falan alın.[signature][hline][b]If you shake my hand you better count your fingers[b]

[sma
Sosyal ağlarda paylaş

Peki Kendercik x-box ile neler yaptı?

120GB hdd taktım, oyunlarla doldurdum. Şimdi oyunları dvdye yazıp film arşivimle dolduruyorum

USB'den xbox portuna çevirici kablo yaptım. Linux'ta çok rahat ediyorum.

3.5GB'lık bir bölümü linux için ayırdım (şu anda linux ile ancak Paticik forumlara ve maillerime bakıyorum, ama o da babam bilgisayarda oyun oynarken saatlerce beni oyalamaya yetiyor tabii ki) Ama tv ekranında biraz sakat oluyor saatler geçirmek :) Gerekirse vga monitöre bağlarız.

Böyle işte... Çok seviyorum ben xboxumu...[signature][hline][b]If you shake my hand you better count your fingers[b]
Sosyal ağlarda paylaş

:-) Okuduğun için teşekkürler

İçine oyunları doldurmak için 120gb'lik hdd almıştım. O zamanlar 137GB üzerini kullanamıyordu xbox. Artık o sorun da kalktı. İstediğin büyüklükte hdd kullanabiliyorsun xbox'ta.

Bilgisayarda da 80GB'lik var... Daha büyüğünün görmez makina diye o kadar almıştım. İyi de etmişim.

Şimdi bilgisayarda mp3'ler
Xbox'ta filmler var :)[signature][hline][b]If you shake my hand you better count your fingers[b]
Sosyal ağlarda paylaş

Yurt içi fiyatlar için Endem Elektronik ile görüşün. 0212 519 36 89

Ben zamanında orada taktırmıştım chipimi. Yan sanayi bi mal takmışlar. Epeyce paramı almış olmalarının dışında hiç bir zararını görmedim o chipin. Ayrıca sorun falan çıkarsa ücretsiz onarım hede hödö yapıyorlar.

Yurtdışından alacağın en iyi chip 57$ (min. 17$'a da var... ama ben bilemem) Xbox fiyatını da bir ara 99$'a düştü falan diyorlardı ama bilemiyorum tam olarak nedir ne değildir. Bir araştırayım ben.[signature][hline][b]If you shake my hand you better count your fingers[b]
Sosyal ağlarda paylaş

yok yahu ne artması

Xbox satış rakamları bazında ps2 tarafından ezildiği için düşürmeye bakıyo adamlar.

Xboxunu yurtdışından getirip endem'e chip taktırmak hesaplı olablir. Ama en hesaplısı eğer mümkünse chipi yurt dışından getirip kendin takması. Ama buradan gelir mi gelmez mi bilmiyorum Türkiye'ye. Gelirse lehim işleri falan sorun değil. Çok rahat yapılacak işler chipin montajı. Ondan sonra ilk kurulum falan da halledilir, hiç sorun olmaz ;)[signature][hline][b]If you shake my hand you better count your fingers[b]
Sosyal ağlarda paylaş

sadece kopya oyunları çalıştırmana yarardı bir zamanlar

ama xboxta, yukarıda saydığım tüm ekstra olayları yapabilmene yarıyor. Linux kurmak (bunun chipsiz yöntemi de var ama o zaman xboxun sadece bilgisayara dönüyor), her türlü divx hede hödö film izlemek...

edit: bu arada daha önce hiç konsol kullanmamış insanların bile ilgisini uyandırabildiysem büyük adamım ben ya :p
[signature][hline][b]If you shake my hand you better count your fingers[b]

[Bu mesaj Kendercik tarafından 18 Ocak 2005 20:07 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

ohh yannız bi dakka,
ben oyun oynarken konsol tercih ederim.bilgisyarı genellikle (hatta neredeyse sadece) internet için kullanıyorum.İnternette de Msn messenger,paticik dışında pek bi siteye girmiyorum.Eğer x-box'da internete girip herhangi bir siteye bakabiliyorsam,maillarıma ulaşıyorsam benim için x-box çok ideal bişi o zaman?

Bende kablonet var bilgisayarda. X-box aldığımda kablonetten yararlanabilecek miyim?

X-box da msn kullanılabilir mi?

Ve son sorum ; İnternete girebilecek bir X-box (chipli falan) ne kadara gelir (fiyat oalrak)?[signature][hline]^Dallas Mavericks^
Sosyal ağlarda paylaş

İnternete girebilecek misin?
Şöyle söyleyeyim. Elinde ethernet kartlı bir makinada yüklü linux var. Yani girebilirsin. Yalnız vga monitör gerekir yine de, yoksa saatlerce paticik başında tvden alacağın görüntüyle kör olursun :-)
Diğer msn kullanabilir misin falan... Bunlar tamamen linuxu kullanıp kullanamamanla ilgili. (ben kullanamıyorum mesela sharky'nin başını ağrıtıyorum :))

VGA monitör + xbox + chip... + usb klavye + usb mouse + usb girişi yapmak için gerekli malzemeler (eğer yurtdışından bir şeyler getirebiliyorsan harici lehimleme işleriyle hallolur, olmadı kasanın içini açar usb port yaparız) bunların hepsi ne kadar eder? Başka bir şeye ihtiyacın yok :)[signature][hline][b]If you shake my hand you better count your fingers[b]
Sosyal ağlarda paylaş

Xbox'a usb girişi yapmanın 3 yolu var

1- En ideali controllerinizin içini açmak ve usb 1.0 portu monte etmek.

2- Benim kullandığım sistem. Xbox controllerların kabloları 2 parçadan oluşur. Kablonun uç kısmını aldım, kestim, usb uzatma kablosuna bağladım

3- Xbox'u açıp controller portlarından birisini iptal edip dahili usb port yapmak.

En iyisi ilk yöntem. Çok da temiz, sorun çıkartmaz.[signature][hline][b]If you shake my hand you better count your fingers[b]
Sosyal ağlarda paylaş

Ha bu arada asıl soruna cevap veremediğim için kusura bakma. Fiyatlar konusunda gerçekten pek bilgim yok. Endem Elektroniği aramak lazım. Yurtdışından getirtirsen daha ucuza gelir elbet falan filan...

Ciddi alım düşünüyorsan özel mesajla yanaş bana, senin koşullarına göre tavsiyede bulunmaya çalışayım.[signature][hline][b]If you shake my hand you better count your fingers[b]
Sosyal ağlarda paylaş

Pek kıyaslama olmadığı gibi aynı zamanda taraflı bir yazı olmuş.. Ps2yede hdd bağlamak ve linux kurmak mümkün. Sadece bir ethernet kartı almak gerekiyor. Normal pc hddleride uyuyor xboxtaki gibi. Zaten linuxu kurduktan sonrada mp3dü resimdi hepsi yapılabilir..
Sosyal ağlarda paylaş

Haklısın sen de. Ps2 için de o uygulamadan haberim var ama hiç görmediğim için pratikte aklımdan bile çıkıvermiş. Yoksa ps2 ile ilgili bildiğim birkaç şeyi de yazmaya çalıştım...

Yalnız bir ara internetten (resmi bir satış olduğu için falan olabilir) ps2 için linux pakedinin oldukça yüksek fiyata satıldığını hatırlıyorum.

Ben anlamıyom ps2'den falan. O yüzden de çok şey yazamıyorum :)

Yine de xboxun donanımı daha iyi :p
HDD de dahili[signature][hline][b]If you shake my hand you better count your fingers[b]
Sosyal ağlarda paylaş

linux paketi klavye,mouse,hdd,ethernet kartı gibi birkaç donanımı içerdiği için fiyatı yüksekti. Ama artık normal pc hddlerini bağlamakta mümkün olduğundan beri olayın tek maliyeti ethernet kartı ve alacağınız hdd oldu.. Linuxuda artık netten indirmek mümkün. Gerçi bana kalırsa konsol konsol olarak kalmalı. Yoksa yarı pc olan bir makinam olsun diye konsol almanında pek bir anlamı yok.. Zaten pcdede var xboxta olan sağlam oyunlarım tamamı.
Sosyal ağlarda paylaş

Ama maliyeti daha uygun olduğundan konsolu seçebilirsin eğer bilgisayarda çok komplike işlerin yoksa ve de linux ile barışıksan. Her zaman için konsolu bilgisayar olarak kullanmak hoş bir alternatif bence.

Xbox'un en baba oyunlarının çoğu bilgisayara da çıkıyor. Ama hem en baba oyunlarının hepsi bilgisayara çıkmıyor, hem de çok yüksek donanım maliyetlerini beraberinde getiriyor.

Benim şu anki bilgisayarımda xbox'a çıkan hiç bir oyunu oynamam mümkün değil mesela. (Sadece bitirene kadar nfsu2 oynamıştım. O da epeyce zorlamıştı)

Açıkçası benim için: xbox mistir[signature][hline][b]If you shake my hand you better count your fingers[b]
Sosyal ağlarda paylaş

Ben alternatif olarak iyi yada kötü olduğunu söylemedim. Sadece bir konsolu daha almadan,ben bu aleti pcye çeviricem mantığıyla gidip almanın doğru olmadığını düşünüyorum. bana xboxı sempatik kılan sadece rpg oyunları.. Rpg konusunda ps2ye göre çok daha iyi oyunları var ama oyunlarının tümü pcde olan oyunlar. Kotor 2 hariç yeni oyunlarda sayılmazlar.. Ben kotorun ilkini p3-733 işlemcili makinamda oynamıştım sorunsuz olarak.. Ama buna karşılık pcde final fantasy gibi bir oyun yok(onlineı saymazsak).

Neyse yanlış anlaşılma olmasın.. Ben ps2 yada xbox daha iyidir gibi bir kıyas içerisinde değilim. Ama konsolu konsol olarak seçmekten yanayım. Nasıl pc olduklarına bakarak değil.
Sosyal ağlarda paylaş

Gönül istiyor tabi her gördüğüne saldırmak ama seçim yapmak da gerekiyor maalesef...

said:
jacabo, 18 Ocak 2005 15:08 tarihinde demiş ki:
yok tr sartlaında 2 konsol edınmek zor :)

Ama yeni nesil konsollar çıksa da yine seçim yapmak zorunda kalsam...[signature][hline][b]If you shake my hand you better count your fingers[b]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...