forgiver Mesaj tarihi: Ocak 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 21, 2005 anlamıyorumki neden çoğul konuşuyorsunuz, herkesi medyanın gösterdiği gibimi yapiyo sanıyorsunuz[signature][hline]be the vanquisher, to forgive Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Ocak 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 21, 2005 http://www.diyanet.gov.tr/turkish/soruliste.asp?bolum=20 birde burdan okuyun[signature][hline]be the vanquisher, to forgive Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pirvan Mesaj tarihi: Ocak 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 21, 2005 Şu %%/+'!+^'(=)/ işaretlerinden bir türlü kurtaramadım yazıyı. Neyse okunmaz halde değil sanıyorum. Çoğul konuşuyorum çünkü bu düşünüşte olan milyonlarca insan var Türkiyede.[signature][hline]Yaşamın ALTIN kuralı: Altını Olan,Kuralı Koyar. Hordish MannerDefence Officer I kill two dwarves before i kill two dwarves And then i kill two more.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Ocak 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 21, 2005 said: Kurban kesmek yerine sadaka vermekle bu ibadet yerine getirilmiş olur mu? Mezheplerin çoğuna göre udhiyye kurbanının hükmü sünnettir. Hanefi fıkhında tercih edilen görüş ise, kurbanın vacip olduğudur. Ancak bir ibadetin farz olmayışı, onu ibadet olmaktan çıkarmayacağı gibi, şeklinin de değiştirilmesini gerektirmez. İbadetlerin; şekil, şart ve rükünleri olduğu gibi hikmetleri, amaçları ve teşri gerekçeleri de vardır. İbadetlerdeki bu özelliklerin birbirinden ayrı düşünülmesi mümkün değildir. Fıkhi hükmü ister vacip, ister sünnet olsun; kurban ibadeti ancak kurban olacak hayvan usulüne uygun olarak kesilerek yerine getirilebilir. Bedelini infak etmek suretiyle, kurban ibadeti yerine getirilmiş olmaz. Allâh Teâlâ’nın rızasını kazanmak niyetiyle, karşılıksız olarak fakir ve muhtaçlara yardım etmek, iyilik ve ihsanda bulunmak da Müslüman’ın önemli vazifelerinden biridir. Zaruret derecesinde ihtiyaç içerisinde bulunan kimseye yardım etmek dinimizde farz kabul edilmiştir. Ancak, bu iki ibadetin birbirinin alternatifi olarak sunulması doğru değildir. http://www.diyanet.gov.tr/turkish/sorular.asp?id=132 @pirvan: c/p ine kaynak gösterirmisin[signature][hline]be the vanquisher, to forgive Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pirvan Mesaj tarihi: Ocak 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 21, 2005 Pelte İslam iktidarda olunca şu anda, onların yönettiği bir kurumdaki insanların onlardan ayrı davranmasını bekleyemezsiniz. Fıkıh alimleri ve yorumcuların görüşlerine eyvallah ancak bu yazıları yazanın kim olduğu bile belli değil. Belki RTE yazıyordur oturup :)[signature][hline]Yaşamın ALTIN kuralı: Altını Olan,Kuralı Koyar. Hordish MannerDefence Officer I kill two dwarves before i kill two dwarves And then i kill two more.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Ocak 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 21, 2005 sen okuduysan linkte yazanları herhangi bir soru-n var mı?[signature][hline]be the vanquisher, to forgive Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Ocak 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 21, 2005 said: Pirvan, 21 Ocak 2005 13:14 tarihinde demiş ki: Pelte İslam iktidarda olunca şu anda, onların yönettiği bir kurumdaki insanların onlardan ayrı davranmasını bekleyemezsiniz. Fıkıh alimleri ve yorumcuların görüşlerine eyvallah ancak bu yazıları yazanın kim olduğu bile belli değil. Belki RTE yazıyordur oturup :) saçma iddalara gerek yok, sen önce kendi yazının kaynağını göster diyanet işleri, bu yazılar din görevlilerinin ortak görüşleri sonucunda yazılır[signature][hline]be the vanquisher, to forgive Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Ocak 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 21, 2005 ayrıca din alimleri bir çok konu hakkında en doğru fetvayı vermek için islam usullerine uygun olarak fetva verir, bir çok aliminde görüşü alınır ortak bir görüş bildirilir[signature][hline]be the vanquisher, to forgive Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pirvan Mesaj tarihi: Ocak 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 21, 2005 Hayır efendim. Bütün ilahiyatçıların fikirleri sorulmaz. İktidarın Ankara'daki Diyanet İşler Başkanlığına tayin ettiği 15-20 tane en çok iktidarın şakşakçılığını yapan adam bütün bu işleri organize eder. Osmanlı döneminde de bütün din alimi! görünen kişiler padişahı ve ingiliz himayesini desteklerdi unutmayın. Onlar da İslamı aslanın önüne atmışlardı, bunlar da öyle yapıyorlar.Gerçek din alimlerinin kim olduğu, insanlara dinlerini özgürce yaşama hakkını verdikleri zaman açıkça görüldü. Yazının kaynağı: www.yeniboyut.com[signature][hline]Yaşamın ALTIN kuralı: Altını Olan,Kuralı Koyar. Hordish MannerDefence Officer I kill two dwarves before i kill two dwarves And then i kill two more.. [Bu mesaj Pirvan tarafından 21 Ocak 2005 13:23 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Ocak 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 21, 2005 doğru bilgiyi okudun hala anlamamaya çalışıyorsun bütün din alimlerinin fikri elbete mümkün değil ama islam konfreanslarına çoğu ülkeden bürüsür din alimi katılır. ayrıca din görevlileri iktidarla alakalı değildir din ve devlet işleri ayrıdır çünkü iktidar değiştikçe dini bilgiler değişmez ayrıca ortaya attığın iddaları biraz daha elle tutulur ve somut verirsen iyi olur[signature][hline]be the vanquisher, to forgive Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Darkness123 Mesaj tarihi: Ocak 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 21, 2005 Allah bütün kurban kesenlerin kurbanlarını kabul etsin kesemeyenlere gücü yetmeyenlerede sonraki senelerde güç versin. Unutmamalıki kurban bayramı kan bayramı değil yardımlaşma bayramıdır. kurban ettiğimiz hayvanlarımızı eşimizle, dostumuzla,komşumuzla,fakirlerle paylaşma bayramıdır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pirvan Mesaj tarihi: Ocak 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 21, 2005 Tamam kardeşim ben sana laf anlatamam. Nasıl biliyorsanız öyle yapın bakalım ne kadar daha yapabileceksiniz.[signature][hline]Yaşamın ALTIN kuralı: Altını Olan,Kuralı Koyar. Hordish MannerDefence Officer I kill two dwarves before i kill two dwarves And then i kill two more.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Ocak 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 21, 2005 ben kısaca şunu söylüyom isteyen bir fakire para verir, isteyen vakfa para verir ,isteyen kurban kesip etini ihtiyacı olanlara verir Allah kabul etsin yeterki ibadetini[signature][hline]be the vanquisher, to forgive Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Erchamion Mesaj tarihi: Ocak 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 21, 2005 İngilizceye çevirmeye çalıştım çok garip ve vahşi geldi. Sacrifice.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Darkness123 Mesaj tarihi: Ocak 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 21, 2005 Pirvan sen sanırım şurda takılıyorsun kurban kesin denildiyse bu farzdır vacip diye bişey yoktu diyosun yazdığından anladığım kadarıyla ben önceki yazılarınızı okumamıştım şunu söyleyebilirim. Farz allah tarafından ona iman eden kullarına kesinlikle yapmaları gereken yani ahirette üzerlerine yükümlülük yükleyen davranışlardır.(Oruç,namaz vb.) Vacip bundan biraz farklı vacip yerine getirilmediği takdirde üzerine bir külfet binmez nasıl biner onuda söyliyim ahirete hesaba çekileceğimiz zaman vacibi neden yerine getirmediğimiz sorulacak yani mazeretimiz varmı eğer mazeretimiz varsa hiçbi şekilde yükümlü değiliz fakat bunu gösteremiyorsak keyfi şekilde terk ediyorsak mutlaka bununda karşılığını göreceğiz. Şunuda söylemek istiyorum allah bize önce kitabıyla sesleniyor sonra peygamber efendimizin yaptıklarını örnek alın diyor yani sadece kuranda yazması mantığından bence kurtulmalısın.Zaten kurban kesmek farz değil vacip yani yapılırsa allah tarafından hoş karşılanan şey.Bütün aradıklarımız kuranda bulamayabiliriz fakat peygamber efendimizin hayatına bakacak olursak neler yapacağımızın hemen hemen hepsini öğrenebiliriz. Ben sadece fikrimi söylemek istedim amacım sizi yargılamak yada farklı bir şey değil umarım beni hoş karşılarsınız. Saygılarımla... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pirvan Mesaj tarihi: Ocak 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 21, 2005 said: Darkness123, 21 Ocak 2005 14:16 tarihinde demiş ki: Pirvan sen sanırım şurda takılıyorsun kurban kesin denildiyse bu farzdır vacip diye bişey yoktu diyosun yazdığından anladığım kadarıyla ben önceki yazılarınızı okumamıştım şunu söyleyebilirim. Farz allah tarafından ona iman eden kullarına kesinlikle yapmaları gereken yani ahirette üzerlerine yükümlülük yükleyen davranışlardır.(Oruç,namaz vb.) Vacip bundan biraz farklı vacip yerine getirilmediği takdirde üzerine bir külfet binmez nasıl biner onuda söyliyim ahirete hesaba çekileceğimiz zaman vacibi neden yerine getirmediğimiz sorulacak yani mazeretimiz varmı eğer mazeretimiz varsa hiçbi şekilde yükümlü değiliz fakat bunu gösteremiyorsak keyfi şekilde terk ediyorsak mutlaka bununda karşılığını göreceğiz. Şunuda söylemek istiyorum allah bize önce kitabıyla sesleniyor sonra peygamber efendimizin yaptıklarını örnek alın diyor yani sadece kuranda yazması mantığından bence kurtulmalısın.Zaten kurban kesmek farz değil vacip yani yapılırsa allah tarafından hoş karşılanan şey.Bütün aradıklarımız kuranda bulamayabiliriz fakat peygamber efendimizin hayatına bakacak olursak neler yapacağımızın hemen hemen hepsini öğrenebiliriz. Ben sadece fikrimi söylemek istedim amacım sizi yargılamak yada farklı bir şey değil umarım beni hoş karşılarsınız. Saygılarımla... Böyle bir şey yoktur. Bu konuda fikir de yoktur. Peygamber efendinizin hayatını tam olarak kopya etmek gibi bir yükümlülüğünüz yoktur. Kitap, Kur'an-ı Kerimdir ve siz onun içinde yazanları yapmak zorundasınız. Hz. Muhammed bir araptır ve eski arap devletlerinde hayvancılığı geliştirmek için yapılmış zamanın gerisinde bir uygulamadır bu. Ancak bunu dini bir boyutta ele almak istiyorsanız, bu kan akıtmak değil fakire yardımda bulunmak olmalıdır. Yobazın çarpıtması ile islam bu derece yozlaştırıldı, canileştirildi. Şimdi bana hristiyanlıktan örnek vermeyin hristiyan alemi da aynı yozlaşmayı yaşadı ve ikiyüzlülük yapıyor. Kurban olarak bir hayvan kesip bunu fakirlere vermek elbette ki iyidir ancak fakirin daha çok ihtiyacı olan birşeyi vermek daha büyük sevaptır. İslamın mantığı gösteriş değil gerçek yardımsa eğer tabi.. Ama öylesi var ki kurbanı kesip kendi yiyor. Sonra da ibadeti yerine getirmiş sanıyor. Maksat kan dökmek ya.. Yakında birbirlerini de kesip yiyecekler. İslamı bu derece canileştirmenin manası yok. Eğer kurban olarak hayvan kesecekseniz uzman yardımı ile bir kasapla anlaşırsınız(öyle kurban kesim yerlerinde kasap diye dolaşan sahtekarlarla değil) ve düzgün bir mezbahanede kesilir. Diğer hayvanlara yapıldığı gibi.[signature][hline]Yaşamın ALTIN kuralı: Altını Olan,Kuralı Koyar. Hordish MannerDefence Officer I kill two dwarves before i kill two dwarves And then i kill two more.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tunch Mesaj tarihi: Ocak 21, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 21, 2005 oha diyorum "kur'an da kurban yok" diyenlere. Kevser Suresi 2. Ayet: Sen de Rabbin için namaz kıl ve kurban kes! Hacc Suresi 28. Ayet: Kendilerine ait bir takım menfaatlara şahit olsunlar; Allah'ın kendilerine rızık olarak verdiği hayvanları kurban ederken Allah'ın adını ansınlar; siz de onlardan yiyin, yoksulu ve fakiri doyurun Hacc Suresi 34. Ayet: Her ümmet için Allah'ın kendierine rızık olarak verdiği kurbanlık hayvanların üzerine (Allah'ın) adını ansınlar diye bir mabed yapmışızdır. Hepinizin tanrısı bir tek tanrıdır; onun için yalnız O'na teslim olan müslümanlar olun. İtaat eden alçak gönüllü kimseleri müjdele! kim demiş kur'an da yok diye? edik: Kurban kesmek yerine sadaka vermekle bu ibadet yerine getirilmiş olur mu? Mezheplerin çoğuna göre udhiyye kurbanının hükmü sünnettir. Hanefi fıkhında tercih edilen görüş ise, kurbanın vacip olduğudur. Ancak bir ibadetin farz olmayışı, onu ibadet olmaktan çıkarmayacağı gibi, şeklinin de değiştirilmesini gerektirmez. İbadetlerin; şekil, şart ve rükünleri olduğu gibi hikmetleri, amaçları ve teşri gerekçeleri de vardır. İbadetlerdeki bu özelliklerin birbirinden ayrı düşünülmesi mümkün değildir. Fıkhi hükmü ister vacip, ister sünnet olsun; kurban ibadeti ancak kurban olacak hayvan usulüne uygun olarak kesilerek yerine getirilebilir. Bedelini infak etmek suretiyle, kurban ibadeti yerine getirilmiş olmaz. Allâh Teâlâ’nın rızasını kazanmak niyetiyle, karşılıksız olarak fakir ve muhtaçlara yardım etmek, iyilik ve ihsanda bulunmak da Müslüman’ın önemli vazifelerinden biridir. Zaruret derecesinde ihtiyaç içerisinde bulunan kimseye yardım etmek dinimizde farz kabul edilmiştir. Ancak, bu iki ibadetin birbirinin alternatifi olarak sunulması doğru değildir. [signature][hline] MSN : [email protected] --- Sözlükte Ben :D --- SWG : Heyd Spinner (Tatilde) CoH: Kartal AR/Energy Blaster LvL 23 --- [b] Mustafa Kemal Atatürk demişki... (Ahh erken gittin Atam) [Bu mesaj tunch tarafından 21 Ocak 2005 15:46 tarihinde değiştirilmiştir] [Bu mesaj tunch tarafından 21 Ocak 2005 15:47 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forsak3n Mesaj tarihi: Ocak 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 21, 2005 Biz kurbanın derisini yüzmekle uğraşırken yandaki evde yangın çıktığını gördük 5-6 kişi onu söndürmekle uğraştık, kazasız belasız kurtardık şükür. Herkezin bayramı mübarek olsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pirvan Mesaj tarihi: Ocak 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 21, 2005 said: tunch, 21 Ocak 2005 15:44 tarihinde demiş ki: oha diyorum "kur'an da kurban yok" diyenlere. Çünkü okumuyorsun. Okusaydın azıcık olsun birşeyleri yorumlardın. Ama her başlıktaki gibi saçma sapan konuyla alakasız şeyleri de araya sıkıştırarak bilgili görünmeye çalışıyorsun.Misal; said: Hacc Suresi 34. Ayet: Her ümmet için Allah'ın kendierine rızık olarak verdiği kurbanlık hayvanların üzerine (Allah'ın) adını ansınlar diye bir mabed yapmışızdır. Hepinizin tanrısı bir tek tanrıdır; onun için yalnız O'na teslim olan müslümanlar olun. İtaat eden alçak gönüllü kimseleri müjdele! Kurban kesimiyle ilgili birşey yazmıyor.Ayrıca meal yanlıştır. Yorumdur. Doğrusu; 34.Biz her ümmet için bir kurbanlık hayvan kesme zamanı/kurbanlık hayvan kesme yeri/kurbanlık hayvan kesme tarzı belirledik ki, kendilerine rızık olarak verdiği kurbanlık hayvanların üstüne Allah'ın ismini ansınlar. Sizin tanrınız bir tek tanrıdır; o halde yalnız O'na teslim olun. Alçak gönüllü, saygılı kişileri muştula. Olmalıdır. Ayrıca HACC diye bir sure yoktur HAC diye bir sure vardır. said: Hacc Suresi 28. Ayet: Kendilerine ait bir takım menfaatlara şahit olsunlar; Allah'ın kendilerine rızık olarak verdiği hayvanları kurban ederken Allah'ın adını ansınlar; siz de onlardan yiyin, yoksulu ve fakiri doyurun Yanlış mealdir. Yorumdur. Yani canı isteyen istediği gibi çeviriyor sanırım Türkçeye. Doğrusu: 28 Kendilerine ait bir takım yararlara tanık olsunlar. Kendilerine rızık olarak verdiği kurbanlık hayvanlar üzerinde belirli günlerde Allah'ın adını ansınlar. İşte bunlardan yiyin, sıkıntı içindeki fakiri de doyurun. Olmalıdır. Ayrıca senin dediğin yoruma göre; kurban bayramında kurban kesin yiyin demiyor. Allahın kendilerine verdikleri kurban ederken allahın adını ansınlar, insan hayvan keserken besmele çekmeli demek oluyor. **Buraya kadar pekala, Kur'an-ı Kerimde kurban ile ilgili tartışmaya açık olan tek bir sure var o da Kevser suresidir onun cevabı da bir önceki sayfadaki yazımda vardı ama geldik ki başa, okumamışsın. Soru: Kurban kesmenin farz olmadığı söyleniyor. Kevser Suresi'ndeki Kurban kesin; emri nasıl farz olmuyor? Cevap: Kevser Suresi'ndeki "venhar" emrinin kurban kesmekle, kutsallıkla hiçbir ilgisi yoktur. İslam öncesi dönemde de kullanılan hayvan keserek ziyafet vermeyi ifade eder. Hiçbir İslam mezhebi de bu emre dayanarak kurbanın farz olduğunu söylememiştir. said: İbadetlerin; şekil, şart ve rükünleri olduğu gibi hikmetleri, amaçları ve teşri gerekçeleri de vardır. İbadetlerdeki bu özelliklerin birbirinden ayrı düşünülmesi mümkün değildir. İşte bizim çıkış noktamız da bu. Bugünün şartlarında ortaya çıkan insanlık vahşeti, kaybolan milli servet, manevi çöküntü bizleri birçok zarara sokuyor. 14 yüzyıl öncesinin adetlerini almak zorunda değiliz. Değiştirilmesi şart değil demişsin,şarttır. Biz farz olmayan herşeyi 14 yüzyıl öncesinden aynen alıp uygulayacak olsaydık cüppeyle,sarıkla dolaşıp deve çekmemiz, apartmanda değil çadırda oturmamız, ırmakta yıkanmamız gerekirdi. Günümüz koşulları kurban olarak herkesin hayvan kesmesine elvermediğine göre insanlar kurban adetlerini fakire para,giyecek ya da ilaç olarak yapabilirler. Hem daha büyük faydası dokunmuş olur. İslamdaki Allah anlayışı eski şeytani dinlerdeki gibi "kan istiyoruum" mantığıyla hareket eden bir tapınmadan ileri gelmez. Bu ibadet farz değildir, yani yapmak gibi bir zorunluluğunuz yok, yapacak durumunuz varsa aklınızı biraz kullanıp fakire en hayırlı yoldan yapın. Lütfen.[signature][hline]Yaşamın ALTIN kuralı: Altını Olan,Kuralı Koyar. Hordish MannerDefence Officer I kill two dwarves before i kill two dwarves And then i kill two more.. [Bu mesaj Pirvan tarafından 21 Ocak 2005 17:25 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tunch Mesaj tarihi: Ocak 21, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 21, 2005 sen bu engin din bilginin erden edindin bilmiyorum. benim aldığım kaynak diyanet işler başkanlığı. ondan daha üstün bi yer biliyosan türkçe olarak bizde bilgilenenelim. bide hemen şunu belirtelim etrafımızda Kur'an "Meal"leri vardır. hiçbirisi tercüme değildir. Meallerinde birbirinden farklı olması gayet mantıklıdır.Ama içinde allah sevgisi olan insanların o oyrumlara bakış açısıyla "efendim 1400 sene önceki şeyleri şimdi niye yapalım ki" düşünce yapısıyla bakanların o yorumlara bakış açısı elbete farklı olucaktır. birde hemen berliteyim."hac" süresi değil "hacc" süresidir. her kaynakta bu böyledir. değil diyen kaynak yanlıştır. buda başka bi ayet HACC suresinden.. "Her ümmet için, Allâh'ın kendilerine rızık olarak verdiği hayvanlar üzerine ismini ansınlar diye kurban kesmeyi meşru kıldık" (Hacc 22/34) Bu ayetlerde zikredilen hayvan kesiminin, et ihtiyacı temini için kesilen hayvanlar olmadığı, bunların ibadet amaçlı birer uygulama oldukları gayet açıktır. Et ve kanların Allâh’a ulaşamayacağının, asıl olanın ihlas ve takva olduğunun bizzat ayetin nazmında yer alması bunu açıkça ortaya koymaktadır... Kaynak[signature][hline] MSN : [email protected] --- Sözlükte Ben :D --- SWG : Heyd Spinner (Tatilde) CoH: Kartal AR/Energy Blaster LvL 23 --- [b] Mustafa Kemal Atatürk demişki... (Ahh erken gittin Atam) [Bu mesaj tunch tarafından 21 Ocak 2005 18:02 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pirvan Mesaj tarihi: Ocak 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 21, 2005 said: tunch, 21 Ocak 2005 17:59 tarihinde demiş ki: sen bu engin din bilginin erden edindin bilmiyorum. benim aldığım kaynak diyanet işler başkanlığı. ondan daha üstün bi yer biliyosan türkçe olarak bizde bilgilenenelim. bide hemen şunu belirtelim etrafımızda Kur'an "Meal"leri vardır. hiçbirisi tercüme değildir. Meallerinde birbirinden farklı olması gayet mantıklıdır.Ama içinde allah sevgisi olan insanların o oyrumlara bakış açısıyla "efendim 1400 sene önceki şeyleri şimdi niye yapalım ki" düşünce yapısıyla bakanların o yorumlara bakış açısı elbete farklı olucaktır. 1400 sene önceki toplumsal adetleri ve gelenekleri sürdüremeyiz. Kur'an değişmez ama adetler değişir. Ve sen müslüman olduğunu söylüyorsan, çağın gerisinde kalmayıp diğer toplumlara yol gösterici olmalısın. Ama müslüman toplumların hepsinin aşağılık konumda olmasının nedeni yuttukları bu pelte islam anlayışıdır. said: birde hemen berliteyim."hac" süresi değil "hacc" süresidir. her kaynakta bu böyledir. değil diyen kaynak yanlıştır. Yalan.. Ahahah bu kadar olur yahu bak senin verdiğin kaynaktaki url: http://www.diyanet.gov.tr/kuran/kurandakisira.asp Bu kadar komik olur :) O pek sevdiğiniz Diyanet İşleri de HAC yazmış 22. sıraya bak bakayım dikkatlice. said: "Her ümmet için, Allâh'ın kendilerine rızık olarak verdiği hayvanlar üzerine ismini ansınlar diye kurban kesmeyi meşru kıldık" (Hacc 22/34) Bu ayetlerde zikredilen hayvan kesiminin, et ihtiyacı temini için kesilen hayvanlar olmadığı, bunların ibadet amaçlı birer uygulama oldukları gayet açıktır. Et ve kanların Allâh’a ulaşamayacağının, asıl olanın ihlas ve takva olduğunun bizzat ayetin nazmında yer alması bunu açıkça ortaya koymaktadır... Direk yorum, üstelik içi boş yorum. Yani ben kurban kesmek yerine başka ibadet yapılması gerektiğinin sebeplerini 40 defa söyledim. Hijyen, maddi zarar, prestij kaybı, hayvan haklarına tezat eylem vs vs.. Ama sen öyle gayet açıktır diyip bırakıyorsun. Hiç de açık değil. said: Kaynak Aldığın kaynak burası değil. Kesinlikle değil işte karşılaştırma. Diyanet: http://www.diyanet.gov.tr/kuran/meal.asp?page_id=334 28. Gelsinler ki, kendilerine ait bir takım menfaatlere şahit olsunlar ve Allah'ın kendilerine rızık olarak verdiği (kurbanlık) hayvanlar üzerine belli günlerde5 (onları kurban ederken) Allah'ın adını ansınlar. Artık onlardan siz de yiyin, yoksula fakire de yedirin. Sen:Hacc Suresi 28. Ayet: Kendilerine ait bir takım menfaatlara şahit olsunlar; Allah'ın kendilerine rızık olarak verdiği hayvanları kurban ederken Allah'ın adını ansınlar; siz de onlardan yiyin, yoksulu ve fakiri doyurun. Diyanet:http://www.diyanet.gov.tr/kuran/meal.asp?page_id=335 34. Her ümmet için, Allah’ın kendilerine rızık olarak verdiği hayvanlar üzerine ismini ansınlar diye kurban kesmeyi meşru kıldık. İşte sizin ilahınız bir tek ilahtır. Şu halde yalnız ona teslim olun. Alçak gönüllüleri müjdele! Sen:Hacc Suresi 34. Ayet: Her ümmet için Allah'ın kendierine rızık olarak verdiği kurbanlık hayvanların üzerine (Allah'ın) adını ansınlar diye bir mabed yapmışızdır. Hepinizin tanrısı bir tek tanrıdır; onun için yalnız O'na teslim olan müslümanlar olun. İtaat eden alçak gönüllü kimseleri müjdele! Gördüğün gibi Diyanet mealleriyle seninkiler farklı. Ayrıca belirttim Diyanet'in neye göre çalıştığını. Diyanet benim eleştirdiğim pelte islam anlayışının tam göbeğinde oturan bir kurum. Ayrıca, mabed falan diye uydurmaca yok.[signature][hline]Yaşamın ALTIN kuralı: Altını Olan,Kuralı Koyar. Hordish MannerDefence Officer I kill two dwarves before i kill two dwarves And then i kill two more.. [Bu mesaj Pirvan tarafından 21 Ocak 2005 19:16 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pirvan Mesaj tarihi: Ocak 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 21, 2005 said: Silthanas, 21 Ocak 2005 19:28 tarihinde demiş ki: yani, ben i$in pazar boyutuyla ilgileniyorum..ekonomide hafif bir ciki$gozleniyor bu gunlerde, hayvan yeti$tiricileri para kazaniyor. Ac-i$siz insanlarin karnina 2 lokma bir$eyler giriyor. Degi$ik bir sosyal dayani$ma. Ahlaki yonuyle baktiginizda, din ile hayvan hukuku arasinda kaliyorsunuz. Her ne kadar et yesem de, bu kesme i$leminden hic ama hic haz almiyorum.Bir .wmv vardi nette, teroroistlerin askerin kafasini kestigi..Oyle bir his olsa gerek bu.. Hocam Allah rızası için şu yazdıklarımızı bir okuyuverin. Zamanınız yoksa canınız sağolsun. Yani bir konuyla ilgili birşeyler anlatıyorum inan kalbim sıkışıyor bezdim yau.[signature][hline]Yaşamın ALTIN kuralı: Altını Olan,Kuralı Koyar. Hordish MannerDefence Officer I kill two dwarves before i kill two dwarves And then i kill two more.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dingaer Mesaj tarihi: Ocak 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 21, 2005 valla ya bizde dün hallettik o işi kazasız belasız bitti bir kurban daha ama et doğra doğra bıktım valla bide kuzenim doktor bana doğradığım yerlerin ne olduğunu anlatıyo yanımdan çıldırdım yani[signature][hline]Uzaklardan bir yerlerden bir çığlık duyarsanız bilin ki o çığlık ümidini yitirmiş birinin çığlığıdır o yüzden siz siz olun ümidinizi kaybetmeyin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tunch Mesaj tarihi: Ocak 21, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 21, 2005 hehe bizim kesim alanı için kaynakamlıktan izin almak gerekti onun için bide doktor gerekliymiş blunması gereken. neyse doktoruda bulduk bizim çevreden. am a ilk gün üişi çıktı gelemedi. bizde bi abimize giyidirdik doktor önlüğü göstermelik doktor ettik birileri gelirse diye. hoş kimse gelmedi kimseye bişey olmadı allaha şükür[signature][hline] MSN : [email protected] --- Sözlükte Ben :D --- SWG : Heyd Spinner (Tatilde) CoH: Kartal AR/Energy Blaster LvL 23 --- [b] Mustafa Kemal Atatürk demişki... (Ahh erken gittin Atam) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Guzin_Abla Mesaj tarihi: Ocak 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 21, 2005 O_o[signature][hline]Aşk acısı,gönül yarası... Derdiniz ne olursa olsun... Anlatın ablanıza,bulsun size çare... www.guzinabla.com Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar