Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

kurbanımızıda kestik. ohh

tunch

Öne çıkan mesajlar

said:
tunch, 20 Ocak 2005 23:31 tarihinde demiş ki:
ha bide yukardaki bi arkada endonezyaya gönderdik et parasını demi. elbette güzel bi davranış. ama asıl olan çevremizdeki insanlar... yarın öbür gün endonezyayı hem biz hem dünya unutucak. ama komşularımız , akrabalarımız bizimle yaşamaya devam edicekler

Obur gun endonezya unutulabilinir ama suan onlar bu yardima ihtiyac duyuyorlar... Cevremdekilerin de durum itibariyle onlardan iyi olduklarini sanmam ayrica depremle aci bi tecrube kazanmis bi ulke olarak o durumda ne kadar muhtac ve yardima ac oldugumuzu bildigimden bu daha mantikli geldi... Ha bide akrabalarimda yardima muhtac biri varsa o benim ayibim zaten ki yok boyle bi durumda kurban kesmek degil direk ona elden olmasa bile benden geldigini anlamayacagi bi sekilde yardimimi ulastirirdim... [signature][hline]Murtaza, 19 Ocak 2005 23:54 tarihinde demiş ki:
Ne demişler "tedariksiz abdeste çıkan, domala domala taş ararmış" :D

http://forum.paticik.com/view.php?id=108212
Sosyal ağlarda paylaş

said:
forgiver, 21 Ocak 2005 00:03 tarihinde demiş ki:
haywan katletmek lol
yaw siz hayatınızda hiç et yemedinizmi bu kurbandan çıkan et te aynı şey
anlamıyorum hayvanlara acıyormussunuz
sanki hergün kesilmiyo

hayvanları bu dünya içindeki yeri zaten bu

Yok canım? Yarın bir gün senden daha güçlü bir adam seni tutup keserse senin yerin bu mu olacak?. Hayvanlara acıyorum evet, et yemiyor değilim bunun sebebi var. Her sene kan gölü panayırları ve buna benzer görüntüler meydanda. Cahil, kesimle hiç ilgisi olmayan insanlar kesim yapıyor o hayvanın can çekiştiğini resmen yakardığını görüyorsun. Ben küçükken böyle bir kesimde bulundum ve sanıyorum ki beni çok etkiledi. İşin bir boyutu bu. Ayrıca, kasaptan et alıp yemek yapmak ayrı şeydir çünkü ihtiyaç kadar et kesilir. Bu kan şöleninde ise yüzbinlerce koyun laf olsun diye kesiliyor. Hem maddi hem manevi zarara sebep oluyor. Artık bu kurban işinin bir çözüme kavuşturulması taraftarıyım ki islamiyette bu da var. Kurban ibadetinizi, fakirlere para ya da giyecek yardımı yaparak gerçekleştirebilirsiniz. İslamiyetin bu uygulamayla amacının, zenginin fakire yardımı olduğunu biliyorsunuz sanırım. Ve islamiyeti azıcık yorumlar, sorgularsanız Allah'ın rızasını kazanmak için gösterme hareketlerden ve boş dogmalardan kaçılması gerektiğini bilir, bu yolsa gerçekten fakire edebileceğiniz yardımın en verimlisini edersiniz. Bu da yılın bir günü pirzola verip aç bırakmak değil 3 yıl giyebileceği bir manto, ayakkabı almaktır.
Ama saptırılmış, politize edilmiş, pelte islam sarmış bütün müslüman alemini[signature][hline]Yaşamın ALTIN kuralı: Altını Olan,Kuralı Koyar.
Hordish MannerDefence Officer
I kill two dwarves before i kill two dwarves
And then i kill two more..

Sosyal ağlarda paylaş

Hayvanların kesilmesi beni de çok üzüyor.Bi hayvanı kesmek yerine yapacağın yardımı maddi olarak yapıp sonra Allah'a
"Allah'ım hayvan kesmek beni oldukça üzüyor.Onun yerine şöyle bişey yaptım.Umarım kabul edersin"

Gibi masum bir dua edersin.Allah'ın reddetceğini zannetmiyorum...

*!Poliyanna mod off*

Not:Yazdıklarımda bir ironi yapmadım
[signature][hline]-Uğurcum oynat !!!
-Düz bir yoldasınız 2 goblin el sallıyor...

Bu mesaj 30 Şubat 2005 tarihinde değiştirilmeye çalışılmış ama mesaj kendini savunmasını bilmiştir...
Galeri

[Bu mesaj John_Petrucci tarafından 21 Ocak 2005 01:46 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Pirvan, 21 Ocak 2005 01:17 tarihinde demiş ki:
said:
forgiver, 21 Ocak 2005 00:03 tarihinde demiş ki:
haywan katletmek lol
yaw siz hayatınızda hiç et yemedinizmi bu kurbandan çıkan et te aynı şey
anlamıyorum hayvanlara acıyormussunuz
sanki hergün kesilmiyo

hayvanları bu dünya içindeki yeri zaten bu

Yok canım? Yarın bir gün senden daha güçlü bir adam seni tutup keserse senin yerin bu mu olacak?. Hayvanlara acıyorum evet, et yemiyor değilim bunun sebebi var. Her sene kan gölü panayırları ve buna benzer görüntüler meydanda. Cahil, kesimle hiç ilgisi olmayan insanlar kesim yapıyor o hayvanın can çekiştiğini resmen yakardığını görüyorsun. Ben küçükken böyle bir kesimde bulundum ve sanıyorum ki beni çok etkiledi. İşin bir boyutu bu. Ayrıca, kasaptan et alıp yemek yapmak ayrı şeydir çünkü ihtiyaç kadar et kesilir. Bu kan şöleninde ise yüzbinlerce koyun laf olsun diye kesiliyor. Hem maddi hem manevi zarara sebep oluyor. Artık bu kurban işinin bir çözüme kavuşturulması taraftarıyım ki islamiyette bu da var. Kurban ibadetinizi, fakirlere para ya da giyecek yardımı yaparak gerçekleştirebilirsiniz. İslamiyetin bu uygulamayla amacının, zenginin fakire yardımı olduğunu biliyorsunuz sanırım. Ve islamiyeti azıcık yorumlar, sorgularsanız Allah'ın rızasını kazanmak için gösterme hareketlerden ve boş dogmalardan kaçılması gerektiğini bilir, bu yolsa gerçekten fakire edebileceğiniz yardımın en verimlisini edersiniz. Bu da yılın bir günü pirzola verip aç bırakmak değil 3 yıl giyebileceği bir manto, ayakkabı almaktır.
Ama saptırılmış, politize edilmiş, pelte islam sarmış bütün müslüman alemini
benim demek istedigimde buydu.
[signature][hline]Beni update edin !
Bir zamanlar yaşardık...
Exile UO Player
UO is here

[Bu mesaj Neronn tarafından 21 Ocak 2005 01:36 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Benim derdim et tüketimi değil. Hijyen olayı benim sinirimi bozuyor. Gerçi Sudilerden iyiz onlar kestiklerini direk çukurlara atıyorlar...
Belçika'da ne olursa olsun adamlar bizden bellirli bir standratlara çıkmamızı istiyorlar ama bu görüntüler tam tersini gösteriyor.[signature][hline]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
John_Petrucci, 21 Ocak 2005 01:23 tarihinde demiş ki:
Hayvanların kesilmesi beni de çok üzüyor.Bi hayvanı kesmek yerine yapacağın yardımı maddi olarak yapıp sonra Allah'a
"Allah'ım hayvan kesmek beni oldukça üzüyor.Onun yerine şöyle bişey yaptım.Umarım kabul edersin"

Gibi masum bir dua edersin.Allah'ın reddetceğini zannetmiyorum...

*!Poliyanna mod off*

.

Şimdi bu görmüş olduğunuz nokta çok ehim ve derin anlamlar taşıyor. Bir yanlış anlaşılma olmuş.
[signature][hline]Yaşamın ALTIN kuralı: Altını Olan,Kuralı Koyar.

[Bu mesaj Pirvan tarafından 21 Ocak 2005 01:42 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

ben mesajımda ciddiydim :/

çocukvari bir anlatım olduğu için alındınız galiba :/

[signature][hline]-Uğurcum oynat !!!
-Düz bir yoldasınız 2 goblin el sallıyor...

Bu mesaj 30 Şubat 2005 tarihinde değiştirilmeye çalışılmış ama mesaj kendini savunmasını bilmiştir...
Galeri

[Bu mesaj John_Petrucci tarafından 21 Ocak 2005 01:40 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Theodorus, 21 Ocak 2005 02:38 tarihinde demiş ki:
zaten bi onceki sene kilerin aynisinin olmasini bekleyemeyiz durum hep daha iyiye gidiyor...

Bizim sayemizde..[signature][hline]Yaşamın ALTIN kuralı: Altını Olan,Kuralı Koyar.

Sosyal ağlarda paylaş

said:
Pirvan, 21 Ocak 2005 01:17 tarihinde demiş ki:
Ama saptırılmış, politize edilmiş, pelte islam sarmış bütün müslüman alemini

hayvanların ekolojik döngü içersindeki yeri budur, bunun için yaratılmışlardır

ulaşım içinde kullanılabilirler, giyisi yapmak için derileride kullanılabilir

kasaplar için kesilen hayvanlardan kurban bayramında kesilen hayvanların herhangi bir farkı yoktur

bu ibadetin şekli budur, zekat vererekte insanlara yardım yapiyor zaten müslümanlar[signature][hline]be the vanquisher, to forgive
Sosyal ağlarda paylaş

Ben en çok şeye gülüyorum, hayvan öleceğini biliyor allah yoluna şehit oluyor istiyor falan.
Zavallı bi koç kaçarken denize düşmüş boğulmuş ya.[signature][hline]UO - Penthesilea, Archer Mage of Metalon
SWG - Ealos Tsaark, Bounty Hunter of Bounty Hunter Association
WoW - Penthesilea, Night Elf Hunter of Anatolian Sunrise
Xaer_Aloneheart, 18 Ocak 2005 22:33 tarihinde demiş ki:
adam okulda yemek yerken Dela'ya nefretle bakıyo. madalyası var diye.. böyle bi adam işte..
Sosyal ağlarda paylaş

forgiver, orada sebeplerini anlattım. İslama da aykırısınız, insanlığa da. İyi Günler sizlere.[signature][hline]Yaşamın ALTIN kuralı: Altını Olan,Kuralı Koyar.

[Bu mesaj Pirvan tarafından 21 Ocak 2005 12:54 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Buyrun islama bunca inanan kardeşlerimiz varsa kendilerine soru-cevap kısmı..

Soru: Kurban kesilmesine dair ayet var mıdır?
Cevap: Kur'an'da böyle bir ayet yoktur ancak yoksula yardım emri vardır.
Soru: Kurban Bayramı'nı ET Bayramı olarak ifade edebilir miyiz? (Ramazan Bayramı'na Şeker Bayramı denmesi gibi)
Cevap: Kurban Bayramı'nın İslam'ın ruhuna uygun adı "yoksula yardım" bayramı olmalıdır.
Soru: Kurban kesmenin bayramlaştırılmasının İslamî açıdan mantığı nedir?
Cevap: Hiçbir mantığı yoktur ve hayvan kesmek diye ne bir ibadet ne bir bayram vardır. İbadet olan da bayram olan da yoksula yardımdır.
Soru: Kurban kesilmesine ilişkin ayet var mıdır, Kevser Suresi kurban kesmemizi istemiyor mu?
Cevap: Kevser Suresi’ndeki emrin kurban kesmekle hiçbir ilgisi yoktur. Hayvan kesip ziyafet verme anlamındadır. Dinsel ve kutsal bir yanı yoktur. Oradaki “inhar” emrini “kurban kes” şeklinde tercüme etmek tamamen yanlıştır. Ne yazık ki, geleneksel kabule uyarak hemen hepimiz bu yanlışı tekrarladık. Kitaplarımızın yeni baskılarında bu gelenek kaynaklı hata düzeltilmiştir.
Soru: Kur’an çevirinizde, Kevser Suresi 2. ayette “Namaz kıl ve kurban kes” emirleri var. Namaz kılmak farz olduğuna göre kurban kesmek neden vacip oluyor? Vacip kavramının Kur’ansal bir dayanağı var mıdır?
Cevap: Sorunuzun ilk bölümü arşivde cevaplanmıştır. Vacip kavramının Kur’ansal dayanağı yoktur. Hanefiler bu deyimi müekked (pekiştirilmiş) sünnet karşılığında kullanılırlar.
Soru: Kurban kesmenin farz olmadığı söyleniyor. Kevser Suresi’ndeki “Kurban kes” emri nasıl farz olmuyor?
Cevap: Kevser Suresi’ndeki “venhar” emrinin kurban kesmekle, kutsallıkla hiçbir ilgisi yoktur. İslam öncesi dönemde de kullanılan hayvan keserek ziyafet vermeyi ifade eder. Hiçbir İslam mezhebi de bu emre dayanarak kurbanın farz olduğunu söylememiştir.
Soru: Vejetaryen olan arkadaşlarıma, hayvan kesilmesi ve yenmesi olarak algıladıkları “kurban”ı nasıl açıklayabilirim?
Cevap: Kur’an’da kurban kesmek diye bir ibadet yoktur. İbadet olan fakire yardımdır. Bu yardım hayvan kesip etini dağıtmak suretiyle de olabilir. Ancak kesmek ve kan akıtmak diye bir ibadet yoktur.
Soru: Kurban kesmek İslamî açıdan şart mıdır? Onun yerine maddî olarak yardım yapabilir miyiz?
Cevap: Kurban farz değildir. Farz olan fakire yardımın bir uygulamasıdır. Bu yüzden kurbanlık hayvan kesmek yerine tutarı olan miktarı bir ihtiyaç sahibine verebilirsiniz. Hatta bugünkü şartlarda bu yol daha makbuldür.
Soru: Kurban kesmek yerine onun tutarındaki parayı fakirlere dağatabileceğimizi söylemiştiniz. Parasal olarak yardımı Kur'an zaten fitre, zekât ve sadaka olarak üçe ayırıp imkânı olanlara farz kılmış. Kurbanın sadece et olarak dağıtılması istenmiş gibi geliyor bana. Kevser Suresi'nde de " Eti yenilecek hayvanı kes " deniyor. Hz.Muhammed'in kurban kesmeyip bunun parasını fakirlere dağıttığı olmuş mudur?
Cevap: Kıyaslamanız hatalıdır. Kevser Suresi'nde, Peygamberimize, yakın çevresine ziyafet vermesi öneriliyor. Et kesme şeklinde kurban ise o zamanlarda, dışarıdan hacca gelenleri doyurup ağarlamaya yöneliktir. Her yer ve zaman için geçerli olan ise fakire yardımdır.
Soru: Kurban kesmek yerine bir vakfa bağış yapılabilir mi?
Cevap: Kurbanlık hayvan kesmek yerine tutarı olan parayı yardım olarak verebilirsiniz.
Soru: Kur’an çevirinizde, Kevser Suresi 2. ayette “Namaz kıl ve kurban kes” emirleri var. Namaz kılmak farz olduğuna göre kurban kesmek neden vacip oluyor? Vacip kavramının Kur’ansal bir dayanağı var mıdır?
Cevap: Sorunuzun ilk bölümü arşivde cevaplanmıştır. Vacip kavramının Kur’ansal dayanağı yoktur. Hanefiler bu deyimi müekked (pekiştirilmiş) sünnet karşılığında kullanılırlar.

[Bu mesaj Pirvan tarafından 21 Ocak 2005 13:09 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...