Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

kurbanımızıda kestik. ohh

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
penth yine bütün inançsızlığı ile başlamış mesajları atmaya :) hayatında bu ve bunu gibi güzellikleri yaşamadan anlamak zor tabii. penth acaba kaç kere bi fakirin ama gerçek anlamda bi fakirin evine gidip onların yaşayını gördün? eline kaç kere erzak tobası alıp fakirleri doyurdun? kaç fakir ailenin çocuklarının okul masrafını karşıladında ondan sonra "fakirlere yardım etmek onlarla dalga geçmektir" diyebiliyosun?. evine hiç gelmemiştir tabii kendi verdiğin bayramlıkları giyen fakir çocuklar. eline verdiğin şekeri yiyişlerini gördüğün zaman anlarsın ancak o şekerin ne kadar "şeker" olduğunu. karne günlerinde senin aldığın kitap/defterle çalışıp aldıkları notları göstermek için önce senin kapına gelen çocuklarıda görmemişsindir sen.

sokakta o "dalga geçtiğin" insanlar seni gördüğünde yüzündeki ifadeyi görerek mutlu olmayıda bilmiyosundur.

ha bide yukardaki bi arkada endonezyaya gönderdik et parasını demi. elbette güzel bi davranış. ama asıl olan çevremizdeki insanlar... yarın öbür gün endonezyayı hem biz hem dünya unutucak. ama komşularımız , akrabalarımız bizimle yaşamaya devam edicekler[signature][hline] MSN : [email protected]
---
Sözlükte Ben :D
---
SWG : Heyd Spinner (Tatilde)
CoH: Kartal AR/Energy Blaster LvL 23

---
[b] Mustafa Kemal Atatürk demişki... (Ahh erken gittin Atam)
Mesaj tarihi:
said:
tunch, 20 Ocak 2005 23:31 tarihinde demiş ki:
penth yine bütün inançsızlığı ile başlamış mesajları atmaya :) hayatında bu ve bunu gibi güzellikleri yaşamadan anlamak zor tabii. penth acaba kaç kere bi fakirin ama gerçek anlamda bi fakirin evine gidip onların yaşayını gördün? eline kaç kere erzak tobası alıp fakirleri doyurdun? kaç fakir ailenin çocuklarının okul masrafını karşıladında ondan sonra "fakirlere yardım etmek onlarla dalga geçmektir" diyebiliyosun?. evine hiç gelmemiştir tabii kendi verdiğin bayramlıkları giyen fakir çocuklar. eline verdiğin şekeri yiyişlerini gördüğün zaman anlarsın ancak o şekerin ne kadar "şeker" olduğunu. karne günlerinde senin aldığın kitap/defterle çalışıp aldıkları notları göstermek için önce senin kapına gelen çocuklarıda görmemişsindir sen.

sokakta o "dalga geçtiğin" insanlar seni gördüğünde yüzündeki ifadeyi görerek mutlu olmayıda bilmiyosundur.

ha bide yukardaki bi arkada endonezyaya gönderdik et parasını demi. elbette güzel bi davranış. ama asıl olan çevremizdeki insanlar... yarın öbür gün endonezyayı hem biz hem dünya unutucak. ama komşularımız , akrabalarımız bizimle yaşamaya devam edicekler

Baba ağlattın beni gece gece yüreğim sıkım sıkım oldu :(
Sen senede bir gün hayvanları katlederek mi yardım edersin fakir fukaraya? Senede bir defa pirzola yiyeceklerine para verirsin çıplak ayaklarına ayakkabı alırlar. Ama illa kan dökmek lazım dimi? TAbi.. Eski rituellerimizden kalma şeytani bir anlayış bence.. O fakir insanları ben senede 1 gün değil yüzlerce defa görüyorum bugün de gidip gecekondunun birinde oturduk aileye yardım ettik. Ancak, bir insanın karnı açsa yapman gereken şey ona balık vermek değil balık tutmayı öğretmek olmalıdır. Bu anlayışla bütün sene unutup, ab konseylerinden, kokteyllerden çıkmayıp senede 2 bayramda fakiri düşünen anlayış nedeniyle buralardayız. Böyle biline.[signature][hline]Yaşamın ALTIN kuralı: Altını Olan,Kuralı Koyar.
Hordish MannerDefence Officer
I kill two dwarves before i kill two dwarves
And then i kill two more..

Mesaj tarihi:
biz de deve kestik.... bizim arka bahçede...[signature][hline]**Ben acilarin çocuguyum... Ne Mc'den yiyebildim , ne Adidas giyebildim..**

Only.Fenerbahçe..
Mesaj tarihi:
haywan katletmek lol
yaw siz hayatınızda hiç et yemedinizmi bu kurbandan çıkan et te aynı şey
anlamıyorum hayvanlara acıyormussunuz
sanki hergün kesilmiyo

hayvanları bu dünya içindeki yeri zaten bu[signature][hline]be the vanquisher, to forgive
Mesaj tarihi:
Tunch, o bilmiyorsun dediğin fakir çocuklara her hafta 2 saat ders veriyorum ben. 55 kişilik sınıfta durumlarının zorluğunu her geçen saatte çok daha iyi anlıyorsun emin ol.

Tüm inançsızlığımla diye de bir olay da yok, başlayacağım artık benim inandığım überdir olayına.

Yazılarıma duygu sömürüsü ile karşılık verme, veremezsin zaten. O senin yılın 1 günü "güldürdüğün" çocuk yılın 364 günü aç. Babası eve yemek getiremiyor. Dediğim gibi, yapılan şey sadece ruhsal masturbasyon başka hiçbir şey değil. Hatta sen de bunun bir parçası olmuşsun, ne güzel manevi olarak rahatlatıyorsun kendini, yazından anlaşılıyor bu. Yılda bi kere zekat, bi kere kurban dağıt, ohh. O insanları değil, kendi kendinizi tatmin ediyorsunuz. O parayla iş imkanı kurulmasını istemek, veya fakir bir çocuğun okutulmasını istemek dinsizlikse, ne güzel şeymiş bu dinsizlik. Eğer kan akıtmayla dindar olunuyorsa ve bunun açıklaması içindeki kan akıtma dürtüsünü bastırmaksa, ne kadar yazık. Biz insanız, hayvan değiliz, eğer bu hayvani dürtüleri bastıramıyorsak ne farkımız kalır o zaman hayvandan? Dediğim gibi, eğer kurbanın amacı toplumu bir araya getirmek ve fakirlere yardım etmekse, bu günümüzde söylediğim yöntemle çok daha başarılı olur. Eğer vahşi duygularımızı bastırmaksa, cidden çok yazık.

Saldırgan yazılar yazmazsan, ben de yazmam, gül gibi geçinir gideriz.

Endonezya olayına da kesinlikle katılmıyorum, ben tüm insanlığı koca bir aile olarak görüyorum kendim de o ailenin bir ferdiyim. Milletim önce gelir ama o insanlar şu anda birçok Türk'ten çok daha fazla yardıma muhtaç durumda. Belki fazla ütopik gelecek yazdıklarım ama benim doğrularım bunlar.[signature][hline]UO - Penthesilea, Archer Mage of Metalon
SWG - Ealos Tsaark, Bounty Hunter of Bounty Hunter Association
WoW - Penthesilea, Night Elf Hunter of Anatolian Sunrise
Xaer_Aloneheart, 18 Ocak 2005 22:33 tarihinde demiş ki:
adam okulda yemek yerken Dela'ya nefretle bakıyo. madalyası var diye.. böyle bi adam işte..
Mesaj tarihi:
bir rehebilitasyon merkezi kurmak istiyorsanız doğru düzgün işleyen bir kurum oluşturulsun onada para verelim,
kurban ibadetinin şekli budur
nasıl zekatta para veriliyosa, bundada kurban kesiliyor[signature][hline]be the vanquisher, to forgive
Mesaj tarihi:
2 cümle. (anında edik. ilk cümle uzadı :D )

1-) 364 aç dğeil. yapılanları bilmeden görmeden yorum yapmamak lazım. bi müsait gününde dolaşalım senle bi gör olayı.

2-) istemek ayrı. yapmak apayrı.[signature][hline] MSN : [email protected]
---
---

---
Mesaj tarihi:
Neyse, tartışmayacağım quantum beni bekler.

İsteyip de yaptığım için içim rahat zaten.
Ama büyük çapta bir organizasyon olmadığından ne kadar işe yarıyor orası meçhul[signature][hline]UO - Penthesilea, Archer Mage of Metalon
adam okulda yemek yerken Dela'ya nefretle bakıyo. madalyası var diye.. böyle bi adam işte..
Mesaj tarihi:
hadi bende kıllık yapayım :D acı cekmiyor tabi allah yolunda sehit oluyor ama acı cekenleri var mesela ayagı saglam baglanmamıs dananın kafası kopuk sekilde gezinmesi :D[signature][hline] Under Construction . Coming Soon
Mesaj tarihi:
eziyet yok. acı çekmiyor dersende öle bişey olmaz tabiiki. ama seninde bazı yerlerde gördüğün "islami koşullara uygun kesilmiştir" olayı hayvana en az acıyı çektirerek kesmekten geçiyor. yoksa diğer eski dinlerde yakılarak falan kurban edilme var. yanlış işler tabii. tasvip etmiyoruz :D[signature][hline] MSN : [email protected]
---
---

---
Mesaj tarihi:
said:
Neronn, 21 Ocak 2005 00:13 tarihinde demiş ki:
bana ters kardeşim bu kurban olayı.Bu kadar eziyet ediolar.Birde bazı kıllar çıkıor acı çekmior diyor.HADİ LEN !

gerçekten sinir bozucu bir olay.

ya siz sadece kurban bayramında hayvan kesiliyo saniyorsunuz[signature][hline]be the vanquisher, to forgive
Mesaj tarihi:
said:
forgiver, 21 Ocak 2005 00:17 tarihinde demiş ki:
said:
bana ters kardeşim bu kurban olayı.Bu kadar eziyet ediolar.Birde bazı kıllar çıkıor acı çekmior diyor.HADİ LEN !

ya siz sadece kurban bayramında hayvan kesiliyo saniyorsunuz

ewt dermiş bide çok gülerim :D[signature][hline] MSN : [email protected]
---
---

---
Mesaj tarihi:
Kurbanlarınızın kafa derilerini kızılderililere bağışlamayı unutmayın.[signature][hline]UO - Penthesilea, Archer Mage of Metalon
Mesaj tarihi:
said:
said:

onu bizde biliyoruzda.Gerçekten bugun gördüklerim sinir bozucuydu.Hayvana etmedikleri kalmadı şerefsizlerin.[signature][hline]Beni update edin !
Bir zamanlar yaşardık...
Exile UO Player
UO is here
Mesaj tarihi:
said:
Neronn, 21 Ocak 2005 00:20 tarihinde demiş ki:
said:
said:

onu bizde biliyoruzda.Gerçekten bugun gördüklerim sinir bozucuydu.Hayvana etmedikleri kalmadı şerefsizlerin.

eğleniyo garinablar hoş gör işte noolur. kurbandaki güzelliğe sokaktaki insanların yüzündeki gülücüklere bak. güzel yönleri gör. kötüyü herkes görüyor[signature][hline] MSN : [email protected]
---
---

---
  • Yeni Oluştur...