Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Storm ozelliği

Masticore

Öne çıkan mesajlar

bak sımdı anladıgımı solım bunun oynadıgın zaman
bu kartı oynadıgından once oynanan spellerın hepsını sen kullanabılıyorsun ama bu turn deki bide yapılan target larıda degistirip istedigine yonlendirebiliyorsun[signature][hline]
a$k bir sabunsa
köpürt beni pakize

[Bu mesaj jacabo tarafından 30 Ağustos 2004 11:31 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Cuce nin anlattıgı dogru ama ben birazdaha örnekli anlatiyim.

Masticore dedigin gibi düşünelim, sıra bizde ve önce bi duress sonrada bir shock cast ettik yani 2 tane spell oynamış olduk, sonra Brain Freeze i oynuyoruz, Brain Freezi oynadıgımız anda Storm abilitysi devreye giriyo ve hemen soruyo "abi sen beni oynamadan önce kac speel yaptın bi say bakalım" sende tabiki 1 duress bide shock toplam 2 tane oynadım diyosun, stormda ok o zaman madem 2 tane oynadım sana 2 tane beleş brain freeze de benden olsun diyor.
Kısacası Storm özelligine sahip bir spelli cast ettigimiz zaman, o spelli cast etmeden once cast ettigimiz spell sayısı kadar daha kopyalayıp farklı targetlar secebiliyoruz.[signature][hline]Eclipse - ' Belki Bir Gun Yeniden '
Memleket : Naboo-Theed
----------------------
/addbuddy Enaxa
----------------------
Sosyal ağlarda paylaş

Sadece senin attığın büyüler için geçerli değil bu ayrıca. Mesela o turda daha önceden sen duress attın adam onu mana leak ile counter etti, onun üstüne de brain freeze atarsan yine iki tane beles brain freeze'in oluyo.[signature][hline] Experience is the worst teacher; it always gives the test first and the instruction afterwards.
Sosyal ağlarda paylaş

• 4 ay sonra ...
ya yanliz bise war benim bildigim senin elindeki storm lu kartin instant sa o turda onceki instantlara bakilir buyu fln diyosunuz ama ayirin sorcery yapilmissa kullanilmaz storm ooole diilmi?
eger counter eski tipse interrup sa instantli stormu nasil oynucaksiniz?[signature][hline]slay them all
Sosyal ağlarda paylaş

hayir, bu kartta evvelden oynanan kartlar instant sorcery creature diye ayrilmiyor, o turda cast edilmis her buyu storm icin sayiliyor misal soyle durumlarda var tabi, end of turn fact or fiction, rakip brainfreeze ile karsilik veriyor (su ana kadar cast edilmis 2 spell var fact ve brainfreeze) fakat brainfreeze in storm effect i stack e giriyor, rakip freeze'e mana leak atiyor, rakip te leak i leak liyor freeze cozulunce storm effect cozuluyor boylece sayiyorlar, kac spell cast edilmis fact(1),mana leak(2),brainfreeze(1) boylece brainfreeze in 4 kopyasi oynaniyor...
Sosyal ağlarda paylaş

hayıııırrrr! kendisi OYNANDIĞINDA sadece bir büyü vardı.. ÇÖZÜLÜNCE değil OYNANINCA kopyalıyor.. sadece 6 kart attırabilirsin.. ayrıca storm'un oluşturduğu her kopya AYRI AYRI counter edilebilir veya stifle ile storm ability'si counter edilir sonra tek counter atılabilir.. tur içinde 2 büyü oynanmış ise, biri tur içinde storm'lu büyü oynadığında tüm kopyaları engellemek için 3 (üç:)) counter gerekir...

kuralları wizards'ın sitesinde saturday night school'dan bakın bence... yeterince iyi açıklıyor![signature][hline]Don't be afraid of dark, be afraid of what it hides.
Sosyal ağlarda paylaş

abi ben anlamadim bana mi hayir ama, storm triggered ability dir, daha dogrusu uzerinde tap ve mana isareti olmayan her effect triggered ability dir
ve storm effecti de stack e girer, eger storm cozulecekse cozulene kadar cast edilmis spell ler sayilir bence berkin hatirliyorsa ozelligi o yazsin yani en mantiklisi o kendisi lvl.1 :) :)
Sosyal ağlarda paylaş

tam olarak ööle diil. yani ":" olan herşey activated ability'dir. "At,When,Whenever" kelimelerinden birini kullanan her özellik Triggered ability dir. (stormda olduğu gibi) ama kartta sürekli bi ability de olabilir. (static ability ör: all creatures get +1/+1 vs..)

storm'a gelince : büyü OYNANDIĞINDA o tur ondan önce oynanmış her büyü için bi de kopya oluşturulur.. bu özellik engellenmezse (stifle ile counter) artık o büyüyü yapan kişi aynı büyüden n tane oynamış gibidir.. her kopya bi object'tir ve ayrı ayrı counter edilmelidir. stormlu büyü onyandıktan SONRA (aynı batch'de olsalar bile) oynanan büyüler storm'u ŞİŞİRMEZ! tekrar edeyim storm büyü OYNANIRKEN trigger olur ; çözülürken diil.

daha fazla bilgi için
http://www.wizards.com/default.asp?x=mtgcom/satschoolarchive&term=storm[signature][hline]Don't be afraid of dark, be afraid of what it hides.
Sosyal ağlarda paylaş

"storm" ozelligini 'bilenler dahil' daha iyi ozumsemeniz icin T1'deki en guclu kombo decklerinden olan TPS (ThePerfectStorm) ya da DOOMSDAY (mindsdesire-beacon of destruction) decklerini kurup iyi metagameler bulup oynamalarini tavsiye ederim. niketim, DOOMSDAY deki '5-card-library-construction' ilk basta zor gelse de stack-spell iliskisini ve storm cozulmesini en iyi anlatan decktir.
Sosyal ağlarda paylaş

yaa mind's desire destesi zaten storm sayesinde oyun bitiriyo.. ama geçen senenin extended turnuvalarında adını hatırlamadığım bi Japon magicçi var : abi adam kendi turunda büyüleri oynayıp oynayıp sonra sakin sakin "go" diyo : macı anlatanlar bile gülmekten yarılıyo :) izlemenizi tavsiye ederimfırsatını bulursanız. bence çok işe yarayabilen ama asla iş bitirici bi özellik diil(nerde storm nerde madness di mi :D). en iyi storm büyüsü de sanırım Wing Shards'dır.[signature][hline]Don't be afraid of dark, be afraid of what it hides.
Sosyal ağlarda paylaş

en iyi storm ozellikli kart "tendrils of agony"dir. tabii ben burda sadece T1den bahsediyorum. wing shards 1.5 sene evvel yaratilmaya calisilan T2 MWC de kullanilmaya calisildi, o kadar... tendrils iyidir ama... Stephen Menendian'in decklerine bakmanizi tavsiye ederim. kendisi bana magic i ogreten sahistir...
Sosyal ağlarda paylaş

yaa tendrills sadece oyunu bitirme amaçlı ve sanırım bi tek destenin biricik victory codition'u .. ben shards'ı kullanışlılık babında demiştim... herkesin tercihi kendine tabi :) ToA'yi ben de ilk görünce "baya iyi" demiştim ama benim fikrim duress, cabal therapy filan gibin düşük cost disruptionların üzerine atıp rakibi zorlamaktı ; oyunu o kartla kazanmak diildi..

neyse; umarım kuralı öğrenmek isteyenler için yeterince doyurucu bilgi sağlayabilmişizdir.[signature][hline]Don't be afraid of dark, be afraid of what it hides.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...