Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kombi sorunu. Su bi sicak bi ilik...

di

Öne çıkan mesajlar

Selam,

Cok basit biseyden kaynaklaniyo bu eminim ama jargonlardan anlamadigim icin neye bakmam ne degistirmem gerekiyor bilmiyorum.

Sorunum su;

Kombinin derecesini tam dus alabilecegim sicakliga ayarladim. Sadece sicak suyu aciyorum dus alirken ama suyun sicakligi degisiyo. Surekli bi sicak bi ilik bi sicak bi ilik diye devam ediyor dongu. Su azalip cogalmiyo bu arada ve kombinin basinc gostergesi yesil bolgede, haliyle o ihtimali eleyebiliriz sanirim.

Forumlarda bakindim biraz da, bunu yapabilecek faktorler olrak kombinin bi yerindeki bi diyaframdan (conta), sicaklik sensorunden ve heat exchanger plate diye biseyin temizlenmesi gerekebileceginden bahsetmisler.

Nedir bunlar, nasil kontrol edilir bileniniz akil verebilecek olaniniz var midir acep ?

Kombi gazla calisan Vaillant kombi bu arada. Baya eski gorunuyo. Model falan goremedim saginda solunda.
Sosyal ağlarda paylaş

Abi sensör ya da diyafram büyük ihtimalle.

Şimdi nasıl bir şey ben de tarif edemiyorum ama sen internetten manuelini filan bulursan orada gösterir diyafram nerede sensör nerede.Onları değiştirerek işe başlayabilirsin.

Plate heat exchanger da kolay kolay sıkıntı olmaz, eğer sıkıntı varsa zaten o kombiyi at yenisini al.
Sosyal ağlarda paylaş

Musluktan dedigi "biri diger tarafta musluk acinca oluyodur" mu ? O zaten oluyo da ondan degil bu eminim. Evde camasir makinasi falan calismiyoken, baska kimse yokken falan dene, hala oluyosa musluk falan degil abi.

Sularin super kirecli olmasi ile alakali diye dusunuyorum. Birikiyodur bi yerlerde ya da eskitiyodur diyaframi iste.
Sosyal ağlarda paylaş

RamsesII said:

Şimdi nasıl bir şey ben de tarif edemiyorum ama sen internetten manuelini filan bulursan orada gösterir diyafram nerede sensör nerede.Onları değiştirerek işe başlayabilirsin.

Plate heat exchanger da kolay kolay sıkıntı olmaz, eğer sıkıntı varsa zaten o kombiyi at yenisini al.

Abi bisey daha sorayim o zaman.

Simdi sicak suyu actim kombinin sicakligini izlemeye basladim. Ayarli sicaklik 65F (18,5 derece). Yalniz ben sicak suyu actigimda sicaklik 50F'e(10 derece) dusuyo, sonra geri 65'e cikiyo, sonra yine 50'ye dusuyo. Bariz sekilde 8 derece degisiyo su sicakligi. Su durumda sensoru eleyebilir miyiz ? Kafasina gore random yerde sonup random yerde baslamiyo cunku isitmaya. Hep ayni noktalarda.
Sosyal ağlarda paylaş

di said:

Musluktan dedigi "biri diger tarafta musluk acinca oluyodur" mu ? O zaten oluyo da ondan degil bu eminim. Evde camasir makinasi falan calismiyoken, baska kimse yokken falan dene, hala oluyosa musluk falan degil abi.

Sularin super kirecli olmasi ile alakali diye dusunuyorum. Birikiyodur bi yerlerde ya da eskitiyodur diyaframi iste.

yok ben sadece sıcak açıkken bile oluyo dedim belki sıcak soğuk ayarını yapamıyodur gibisinden. eski musluklarda başka yerde su açık değilken hatta dediğin gibiyken bile yapabilir, önce ondan emin olun falan gibi şeyler dedi hiç derine inmeden. bi haftaya falan değiştirip musluğu tekrar çağırıcaz adamı, sen hala çözüme ulaşamamış olursan bi update yaparım burdan durumu.
Sosyal ağlarda paylaş

di said:

RamsesII said:

Abi bisey daha sorayim o zaman.

Simdi sicak suyu actim kombinin sicakligini izlemeye basladim. Ayarli sicaklik 65F (18,5 derece). Yalniz ben sicak suyu actigimda sicaklik 50F'e(10 derece) dusuyo, sonra geri 65'e cikiyo, sonra yine 50'ye dusuyo. Bariz sekilde 8 derece degisiyo su sicakligi. Su durumda sensoru eleyebilir miyiz ? Kafasina gore random yerde sonup random yerde baslamiyo cunku isitmaya. Hep ayni noktalarda.

Abi sen direk diyaframı değiştir istersen, o çok ucuz parca.Al onu. Occam'ın usturası felsefesini uygulucaz başka çaresi yok.

Diyafram dediğin zaten su giriş-çıkışını ayarlayan bir malzeme, sanırım problem onda.Bu kadar 10 C düşmesi hayra alamet değil.

Diyaframı değiştir bakayım sen.

Suların kireç oranı nası peki? Eski dediğine göre ekipmanda birikme yapmasın?
Sosyal ağlarda paylaş

bizim eski evdeki kombide surekli ama SUREKLI yapiyordu bunu, duzenli boyle 3 ayda bir servis cagiriyorduk son 10 senedir ki kanka olduk serviscilerle.

bu olay disinda sicak su misal en cok sicakken birden ilimaya baslar ve yeniden isinirdi, rahatsiz edicek kadar bir soguma olmadigindan ilerliyene kadar gormezden gelirdik ondan sonra ya sinir bozan ilikliga duserdi bu dalgalanmalar yada su tamamen ilik akardi.

gelen usta standart 3 seyden birini yapardi, makinalarla cok alakam olmadigi icin bilal duzeyinde anlaticam

1-siyah bi conta var disk seklinde boyle pofuduk, onun dis fircasi ile ustunde biriken pislikleri alirdi

2- bahsettigim contayi komple degistirirdi

3-3 yollu vanayi soker temizlerdi

4- senede bir kez sabit 3 yollu vana degistirilirdi

cok tok gozlu bir adamdi, conta degisimleri ve temizligi icin genelde para bile almazdi hani. o yuzden sanmiyorum para tirtiklamak icin bizi boyle surundursun
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...