Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

MSI Bios update

Korax

Öne çıkan mesajlar

Evet,Live Monitör 3'ü indirdim,anakart,ve o/b lan ile ethernetin yükseltmesini yaptım.
Fakat bu bios'un update olayını halledemedim.
Windows üzerinden yap olayını seçemiyorum,direk DOS üzerinden yap seçili olarak geliyo.Bir disket hazırlıyo alet,sonra biyerde Ctrl + Home yapmamı istiyo,sanırım biosta yapıyorum ama olmuyo.Disketten boot ettim çalıştı bişeyler,ama yinede bios update olmadı.
Yapan bilen varmı bunu nasıl hallederim?
Ne yapmam gerekiyor?Flashlamak için disket zımbırtısı var,disketle açıyorum,alakasız bi exe çalıştırıyorum,flash'layamadım birtürlü.Bunun çözümü yordamı nedir?[signature][hline]o . o .. o/ . o/ .. o/ .. o/
|. | . /|/. /|/ .... |__ .. |__
_______/___/___/_____/____

Kuğu Gölü..
Made by Çukulatalı Korax
[Pati halay ve bale ekibi kurucusu]
Sosyal ağlarda paylaş

hmm ben yapmıştım ama nası yapmış hatırlamam mümkün değil.. bios koruma hedesi cih gibin virüsler için, isteyen istediği gibi biosun üzerine yazmasın diye yapılmış olsa gerek.

diskette ki flash programının yanında bir yerlerde muhakkak bi text dosyası vardır ona bir bak derim.

benim genel olarak hatırladıığım dostan
flash xxxx.yyy
gibi bişi yazıyordun, gerisi kendiliğinden oluyordu. xxxx.yyy de senin anakarta uyumlu bios un image dosyası olmalı. büyük ihtimalle biliyorsun ama ben yine uyarayım, bilgisayarın sorunsuz çalışıyorsa bios update e gerek yok demektir ve yapacaksan da update sırasında kesinlikle bilgisayarı resetleme.[signature][hline]h u m a n i t y - i s - t h e - o n l y - s u p e r p o w e r !
Sosyal ağlarda paylaş

Live Monitor benim makinede diskete gerek kalmaksızın bios flashlamıştı valla restart atarken hallediyor.

Belki model farkediyordur. Ben K8N Neo Plat. kullanıyorum.[signature][hline]Mahkumun dayanıklısı insana meslek zevki veriyor...
Bren - Gnome - Warlock
Sosyal ağlarda paylaş

Ehe benimki KT4AL :)
Setupta windows üzerinden flashla seçeneği açık değil.
Neden bilmiyorum.
DOS tan flash olayını halen anlamış değilim.
Text dosyası yok :(
Bios'u o/c için upgrade ediyorum.
FSB max 177 artıyor oda bi işime yaramıyor çarpan kilidini kırmadıkça.
Update edersem belki biraz daha farkeder diye düşünüyorum.
Üzerinde zaten orjinal fan var voltaj falanda vermek istemiyorum.Gerçi 40-42 max 45 c çalışıyo cpu.Eh 6 gündür bilgisayarı kapatmıyorum zaten :)[signature][hline]o . o .. o/ . o/ .. o/ .. o/

Kuğu Gölü..
Made by Çukulatalı Korax
Sosyal ağlarda paylaş

İmdat ya bilen yokmu şunu.
O/C Edecem yani her seferinde pil çıkarıp kısa devre yaptırmaktan gına geldi.[signature][hline]o . o .. o/ . o/ .. o/ .. o/

Kuğu Gölü..
Made by Çukulatalı Korax
Sosyal ağlarda paylaş

Sevgili arkadaşım onu bulabilseydi disable edecektim zaten,biosta girmediğim yer kalmadı yok öyle bir kısım.

Buarada C:Program filesSetup FilesMS-6712 v5.40 klasörü içerisinde 3 adet dosya var.

A6712VMS.540 bios dosyası sanırım.
AMIFlh.exe dosta çalışan bi program anlayamadım bunu.
MSISetup.exe buda normalde açılan setup.[signature][hline]o . o .. o/ . o/ .. o/ .. o/

Kuğu Gölü..
Made by Çukulatalı Korax
Sosyal ağlarda paylaş

tamam iste AMIFlh.exe dosyasi dos altindan bios'u update yapmani sagliyor olmazi lazim, simdi bi disket yap, içine
A6712VMS.540
AMIFlh.exe
bu iki dosyayi koy ve birde autoexec.bat diye dosya yap notepad ile icine sunu yaz
AMIFlh.exe A6712VMS.540
sonra biosdan boot'u flopy'e gore ayarla. ondan sonra olmazi lazim.[signature][hline]Lord GNR's Homepage
Sosyal ağlarda paylaş

bunları zaten yaptım diyorum..
Sorun,flashlıyamıyorum.
Yapmıyo alet,tamam yapıldı diyo ama yapmıyo.[signature][hline]o . o .. o/ . o/ .. o/ .. o/

Kuğu Gölü..
Made by Çukulatalı Korax
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...