Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

sweep picking hakkında bir kaç soru


arar

Öne çıkan mesajlar

bugün sweep picking çalışmaya başladım ama kafama takılan bi kaç şey var, bilenlere sorayım diyorum yüksek müsadenizle...

ilk sorum pena tutuşu hakkında. sw. yapmaya çalışırken pena tutuşum her zamanki tutuşum olmuyor, değişiyor. olayı ilerletince bu bir sorun oluşturur mu?

ikinci olarak bildiğim ve araştıurdaklarımdan anladığım kadarıyla, sweepte klavye üstündekli parmakler arpejde oluduğu gibi durmayacak, işi biten kalkacak.bu durumda hem si hem de mi telide aynı perdeye basmam gerekirse nasıl bir parmaklarım nasıl bir pozisyon almalı? son olarak da parmaklarımı kaldırırken zaman zaman parmaklarımı kaldırdığım telden ses çıkıyor, bu nasıl düzeltilir?[signature][hline]su geçer iz bırakır; turist geçer döviz bırakır.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

- pena tutuşum her zamanki tutuşum gibi olmuyor derken tam anlayamadım ne demek istediğini ama sweep picking penalama önemli (up stroke , down stroke olayları dikkat edilmesi gerekir)

- ikinci dediğinde ise onları bare şeklinde kapatıyorsun.

- üçüncü dediğinde ise sweep pickingde de en önemli olaylardan biri olan palm muting olayını yarman lazım (mutelamayı çok iyi yapınca ikinci problemde ortadan kalkar zaten)

metronomla birlikte çalışmanı şiddetle tavsiye ediyorum birde ikinci günden jason becker kadar hızlı sweepler yapmaya kalkışmamalısın, tertemiz sound almalısın sweep picking de.. ondan temiz ve yavaş yavaş çalmaya başla. (sabrın sınırlarını zorla heh, güven bana temiz olmadıktan sonra sweep picking in bi esprisi yok)
haydin kolay gelsin..[signature][hline][i]I'm done feeling like a skeleton, no more sleep walking dead.[i]

[bir ustteki mesaj full quotelanmaz, hele hele topic'in ilk mesajiysa /hellhound]

[Bu mesaj HellHound tarafından 18 Ocak 2005 23:57 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

pena tutuşum değşiyor derken penanın tellerle yaptığı açı değişiyo, elim daha bi aşağı dönüyo. penayla tel arasındaki açı normalden daha dar oluyo. yani pena tutuşum hep aynı mı olmalı yoksa yerine göre değişiklikler yapmalı mı?[signature][hline]su geçer iz bırakır; turist geçer döviz bırakır.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

aşağı inerken penanın ucun 20-30 derece aşağı, yukarı çıkarken de yine 20-30 derece yukarı bakmalıdır ki pena tellere çok takılıp işinizi zorlaştırmasın, notalar arasındaki boşluklar eşit olsun diye biliyorumda , 20-30 derece derken bunu oturup ölçmeye kalkışma (hehe) işte önemli olan penanın tellere takılmaması bunu kendine görede ayarlıyabilirsin, sonuç olarak yerine göre değişiklikler yapılmalı.[signature][hline][i]I'm done feeling like a skeleton, no more sleep walking dead.[i]

[Bu mesaj Ryan tarafından 19 Ocak 2005 00:22 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
  • Yeni Oluştur...