Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

.DAT uzantıları

Hickman

Öne çıkan mesajlar

said:
SoulCube, 17 Ocak 2005 17:24 tarihinde demiş ki:
dat filmdir ya bunu bılmeyenı dovuyolar senın bı yerın morarık mı acaba ?

asıl dat'ın sadece film dosyası olmadıgı bilmeyenleri dovuyolarmış bilemicem.[signature][hline]Yeni şubemizin hangi ilde açılmasını istersiniz?
Antalya olucak. thx.
http://www.tusdata.com sağ tarafta anket.
Sosyal ağlarda paylaş

@SoulCube: bence en buyuk sazan sensin kardes..
//
ya .dat dosyasi arkadaslarin dedigi gibi hersy olabilir.. mesela kazaa yukledigi dosyalari bitene kadar .dat seklinde tutuyor cunku yukmele islemi sirasinda kullanilmasini istemiyor, zira bozukluklar olabilir dosyada.
sana onerim dat dosyasinin ne oldugunu biliyorsan(ornegin: mp3,mpeg,avi) ve kullanmak istiyorsan dosyayi baska bir yere kopyalayip, kopyasini kullan.[signature][hline]ARAMA YAPALIM, YAPMAYANLARI UYARALIM!
Sosyal ağlarda paylaş

al işte bi sazan daha kardeşim ben yukarda espri yaptım diyorm okusan iyi olur.
.dat ın ne oldugunu ben senden ıyı bılıyorumdur merak etme.
.dat windows da data nın kısaltılmış hali dir.
data da herhangi bi dosya olabilir.
dosya tam olarak kaydedilmediğin de senın dediğin gibi dosyanın zarar gormemesı ıcın kazaa are gibi porgramlar dosyaları .dat olarak gosterır haklısın.
bu arada arkadasındosyası da .dat olarak gosterıyosa normalde o dosya farklı bi formatta dır ama elle o dosyanın uzantısı değiştirilmiştir.
benım sana tavsiyem bi kaç programla tek tek açman dır.
resım de olabilir.ses te film de.belli olmaz...[signature][hline]'' 3. Dünya savaşında ne olacağını bilmem ama 4. Dünya savaşı taş ve sopalarla olcağı kesin''
Albert Einstein *'Amcamız'*
Ben kimmiyim Ahanda Gör
Aha bak bu da Css ateş ederek yaptığım amblem :D
Sosyal ağlarda paylaş

ares .dat seklinde kaydetmez arkadasim sen super bilgilisin.. hatta dat uzerine master'in da var senin..
ayrica .dat dosyasinin ne oldugunu bulmak icin onune gelen programla acmayi denemek de cok super bir fikir! kim bilir kac tane uzanti ismi vardir.. seneye bu zamanlarda bulur herlde ne dosyasi oldugunu..[signature][hline]ARAMA YAPALIM, YAPMAYANLARI UYARALIM!
Sosyal ağlarda paylaş

SoulCube arkadas ozaman:
.aac uzantılı dosyayı acan programdan baslasın sonra .aca .acf .acs .acw diye gider .jcd .jfif .job .jod a kadarlık kısmı bugün bitirirse geri kalanlarıda 2 günde bitirir. sanslıysa hemen bulur yoksa .xml .xmz ya da .xmz falansa 3 gün kasması gerekir. yoksa sondan mı baslasın?[signature][hline]Yeni şubemizin hangi ilde açılmasını istersiniz?
Antalya olucak. thx.
http://www.tusdata.com sağ tarafta anket.

[Bu mesaj Fistan tarafından 18 Ocak 2005 16:14 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Dosya uzantısının bilgisayar için aslında hiç önemi yok. Bizlere o dosyayı nispeten anlamlı kılması için uzantı veriyoruz. Bu uzantıları kullandığımız işletim sistemleri de belirlemiyor. Yani eğer ben bir video dosyasını mpg uzantılı değil de agu uzantılı olarak kullanmak istiyorsam işletim sistemime bunu söylerim ve eşek gibi de onu video dosyası olarak kabul eder, açar ve seyrettirir.

Bu bağlamda içeriği uygun ise uzantısı olmasa bile o dosyayı uygun programı ile açabilirsiniz.

Bir dosya uzantısı belli bir dosya türüne ait de değildir. Yani dosya uzantısı olarak mp3 görüyorsanız bu mutlaka müzik dosyasıdır diyemezsiniz. Ama mp3 formatındaki bir dosya uzantısı ne olursa olsun mp3 dosyasıdır.

3 harflik dosya uzantısı, zamanında Bill Amca'nın DOS'da ohoo fazlası ile yeter diye bize lanse ettiği, daha sonrasında yetmediğini anlayıp tamam uzun da verebilirsiniz dediği ancak alışkanlıklardan kurtulamadığımız ve tembel olduğumuz için dahayla 3 karakter kullandığımız, mantık olarak kullanışlı ancak kullandığımız hali ile bilinen en anlamsız şeydir.

Daha da anlamsızı bu konu üzerinde bizlerin yok öyle değil böyle, ben daha doğrusunu biliyorum, hayır sen yanlış biliyorsun diye tartışmamız değil de nedir?[signature][hline]In God I Trust
For Rest I Just Test
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...