Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kutsal Kase

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
İnanışa göre Kutsal Kase, nam-ı diğer Graal, İsa'nın son yemeğinde kullandığı kasedir. Ayrıca Yusuf'un kanının bir mızrak darbesi sonrası bu kasenin içinde toplandığına inanılır. XII. yy.'da birçok edebi esere konu olmuştur.[signature][hline]Yobazım ama para bende.
Mesaj tarihi:
monthy python - holy grail vardır hep o aklıma gelir kutsal kase bahsi açıldığında, tavsiye ederim :)[signature][hline]Fight fire with fire - Ending is near
Fight fire with fire - Bursting with fear
You all shall die!
*bangs*
Mesaj tarihi:
said:
Dralnu, 17 Ocak 2005 09:26 tarihinde demiş ki:
the da vinci code u tavsiye ederim daha farkli bir grail macerasi olarak ..

Dan brown'dan da vinci şifresini bi okuyun derim ben de.Biraz yardımı dokunur herhalde.kitap zaten müthiş. bitirmeden bırakamazsınız[signature][hline]K.A.L. öğretmeni Niyazi Hoca bir tarihte demiş ki;"olum konuşmayın lan, walla susmazsanız yazılı kağıtlarınızı dağıtmam zil çalınca da alırım!"
Mesaj tarihi:
inatla okumuyorum da vinc i.
İnsan doğasında doğa üstü şeylere inanma gereği var, daha yatkın.

Kutsal kase konusunda bir fikir birliğine varılacağına zannetmiyorum.[signature][hline]Berk, 17 Ocak 2005 01:54 tarihinde demiş ki:
mimarlık2.sınıf adam tasarımdan ne anla diyorum sadece...

haklıdır anlamam.

golge-i-khan.deviantart.com
Mesaj tarihi:
ne kase si ya çizicem o kaseyi...[signature][hline]_iReM_, 09 Ocak 2005 22:16 tarihinde demiş ki:
ne bu ya kız diyince öyle altın günü gibi boş işler gelio hemen aklınıza.bitek çay servisine yaramıoruz yane.ayrıca ne ööle gökhan özen falan(öghhh)..........
Mesaj tarihi:
Kitabı okudum.Ama sonun bir kurmaca gibi geldi.Yani yazarın kendisini biraz korumak istemesinden kaynaklanıyor sanırım
Dini bir gerçek olarak Kutsal Kase bir kaç gerçeğe dayanıyor sanım
Daha geniş çaplı bir araştırma yapamadım ama Masonlar ve Tapnak Şövalyelerinin bu işle ilgisi var sanırım.
Kesin bir şey konuşmuyorum.
Fantazya olmasıda mümkün tabi
Mesaj tarihi:
Ben geçen gün bir tane kutsal kase gördüm. Neyse efendim bu kutsal kaseler güzel şeyler cidden. Kase kase kase kase kase kaskase diye şarkı yaptırabiliriz neydi bi yumuşak oğlan vardı nane ha ajdardı. Böylece kase konusunun ehemmiyeti tezahür etmiş olur.
Rica edicem bana bu kase mevzunu hatırlatmayın bi fena oluyorum.
:)[signature][hline]Yaşamın ALTIN kuralı: Altını Olan,Kuralı Koyar.
Hordish MannerDefence Officer
I kill two dwarves before i kill two dwarves
And then i kill two more..

• Yeni Oluştur...