Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

M:tG Singleton/Highlander turnuvası

Ishinotsuyoihito

Öne çıkan mesajlar

Merhaba Arkadaşlar,

Bildiğiniz gibi, Türkiye'deki ahvâl ve şerait sebebiyle şu sıralarda ancak Booster/Rochester Draft ve Prerelease gibi sınırlı (Limited) biçimlerde turnuvalar yapabiliyoruz. Bunun en büyük sebebi maalesef ülkemizdeki dağıtıcı tabanlı bitmek bilmeyen sorunlar ve ekonomik gelişmelerin son yıllardaki seyriydi.

Bundan 4-5 sene önce ayda bir-iki hazırlanmış deste (constructed) turnuvası yapılırdı. Şimdi ise yalnızca sınırlı turnuvalarla (…resmen) idare ediyoruz. Bir düşüncem var, belki bunu uygularsak arada bir geçiş dönemi yakalayabilir, constructed oyuna doğru gidecek başarılı adımlar atabiliriz.

Bunu bilmem kaç sene önce aklımdan geçirirdim; ama bu vakte kadar uygulama ve deneme fırsatım olmamıştı. Ondan sonra öğrendim ki M:tG Online'da da böyle bir turnuva biçimi varmış. Orada Singleton (daha eski adıyla Highlander) olarak geçiyormuş. Deste üretim kuralları şöyle:

- Bu turnuvada, DCI tarafından geçerli sayılan Standart (T2) setlerdeki kartlardan oluşan destelerle oynanılacak. (8th Edition, Mirrodin bloğu ve Champions of Kamigawa seti)

- Destede en az 40 kart, sideboardda ise 0 veya 15 kart olacak, değişimlerden sonra sideboard hep önceki sayısında kalacak (0 veya 15) (yani, en az kart sınırı hariç kurallar Constructed kuralları ile aynı)

- Basic Land haricinde her karttan sadece bir tane olabilecek. (esas kural bu)

- Yasaklı (banned) kart kavramı yok. Zaten her karttan bir tane olabiliyor. (Yani teorik olarak herkes bir Skullclamp kullanabilir :)) )

Turnuvalar her ne kadar biçimin resmî olmamsı sebebiyle DCI onaylı olmayacaksa da, DCI kuralları bu küçük modifikasyonlar haricinde sonuna kadar geçerli olacak. Konuyu Levon’la (paticik: Levent) görüştüm ve “yapalım abi haftaya” şeklinde aklımızdan geçirdik. Ne de olsa her kart sadece bir tane ve deste oluşturma konusunda sorunlarımız olmayacaktır. Ne de olsa sadece zevkimize yapıyoruz ve Costructed kültürünü yavaşça ve acısızca oturtmaya çalışıyoruz. Yani iyi derecede katılım bekliyoruz. Yer konusunu halledeceği sanırım. Turnuvanın bir katılım ücreti olması planlanmıyor aslında; ama biz yine de yer kişiden bir-iki lira alıp birinciye booster vermek istiyoruz.

Bir de turnuva eleminasyon değil, bildiğiniz Swiss Pairing sistemi ile oynanacaktır. Çok kişi olursa, 16+ 'da top 4 gibi oluşumlara da gireriz.

Budur arkadaşlar. Katılmak isteyenler ve sorusu olanlar buradan sorabilir. Benden ve Levent’ten gelecek cevaplar dorudan organizasyon ile ilgili olup, bu konuda diğer arkadaşların cevapları “ofişıl” olma niteliği taşımamaktadır. Teşekkürler. Herkese kolay gelsin.

Temas bilgileri:

MSN: [email protected]
TEL: 0532 670 57 14

NOT: Oyundaki muhtemel gerilim sebebiyle isterseniz bu biçime T3.5 diyelim, "üçbuçuk" anlamında :))

[signature][hline]Berkin Bozdoğan

DCI - CrystalKeep
Comrehensive Rules

[Bu mesaj Ishinotsuyoihito tarafından 09 Ocak 2005 22:16 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Rock, 09 Ocak 2005 23:06 tarihinde demiş ki:
Açıkçası oynanışı pek tutmadım. Her karttan 1 tane olması pek hoşuma gitmedi.

Merhaba,

Biz de isteriz ki bildiğiniz Standard Constructed oynayalım; fakat ne insanların turnuva deneyimleri ne de kart miktarları bunu karşılayabilecek düzeyde...

Bu bir adım, böyle düşünelim. Hem eğlenceli; çünkü bu fikri ortaya atanlara bile yabancı bir format bu oyun tarzı. Şimdi ben bile Apprentice'i açıp bişeyler denemeye başladım. Dolayısıyla daha zevkli ve sonucu önceden bilinmeyecek bir turnuva (ve mümkünse turnuva serisi) olacak. Belki bu fikrinizi değiştirir. Yok, bildiğiniz Standart Constructed oynayacağız diyorsanız, bir sene bekleriz en azından. O zaman da bu işi iyi bilenler sizi, gerek kural gerekse de oyun bilgisi ile Magic'ten soğutur. Bu şu an için "bence" organize oyun için çok iyi bir adım.

Esen kalın,[signature][hline]Berkin Bozdoğan

DCI - CrystalKeep
Comrehensive Rules
Sosyal ağlarda paylaş

Selamlar,

Nedendir bilinmez bu başlığa yeterince ilgi çekemedik.

Galiba herkes T2 Constructed'da Affinity, Tooth&Nail vs. tamamlamış, turnuva bekliyor da bizim haberimiz yok.

Esen kalın,[signature][hline]Berkin Bozdoğan

DCI - CrystalKeep
Comrehensive Rules
----
Sam, 30 Kasım 2004 23:44 tarihinde demiş ki:
şarki'cim öyle bir spoiler yaptın ki wrc arkasına monte edebiliriz yani..
Sosyal ağlarda paylaş

arkadasim senin bu bahserttigin turnuva nerde olcak nezman olcak belli deilki bi kere. zaten gelebilcek adam ilgi gosterir. bide bahsettigin oyun yapisi bana yabanci mesela ve cokta ilgimi cekmedi acikcasi. yani herkesten ilgi gostermesini bekleyemezsinki...[signature][hline]
Sosyal ağlarda paylaş

öyle Ishinotsuyoihito,millet hatta kci, rdw falanda hazırlamışki t2 turnuva olursa gelmeyip oynamasınlar.bu kadar orjinal bir fikre bu kadar talep süper valla[signature][hline]"From the ashes of Reito rose a new kami. And thereafter at every battle came Horobi, Death's Wail."-The History of Kamigawa
Sosyal ağlarda paylaş

Bence oldukça güzel ve eğlenceli bir turnuva biçimi gibi görünüyor, şahsen oynamayı isterim. Ama bildiğin gibi Levon 15inde yola çıkıyorum ve 2 hafta yokum. Eğer ayın 30u veya sonrasında düzenlenirse gelebilirim büyük ihtimalle.[signature][hline]İletişim bilgileri;
MSN: [email protected] - [email protected]
YIM: deadsoul
Sosyal ağlarda paylaş

said:
sidd, 10 Ocak 2005 18:16 tarihinde demiş ki:yani herkesten ilgi gostermesini bekleyemezsinki...

Selamlar,

Zaten herkesten ilgi göstermesini beklemiyorum; Magic ile constructed formatta oynamak isteyip de oynayamayanların ilgi göstermesini bekliyorum. Format herkese yabancı; o yüzden zevkli ve kimsenin tokat manyağı olmayacağını düşünüyorum. Yani fikri ortaya atan kişi olarak ben bile kitlenip kaldım deste üretirken. APPR başında kart listelerine öyle bakıyorum saatlerce ve ortaya "Evet, süper oldu" diyeceğim bir deste çıkmıyor :)

Tabii, keşke böyle abidik gubidik şeylerle uğraşmasak da 5-6 sene önceki gibi her ay bir-iki T2 Constructed yapabilsek. Zamanında 50-100 kişilik turnuvalara (hakem, koordinatör ve oyuncu olarak) katılmış birisi olarak herkesin constructed'a ilgisini çekmek için bir tarafımı yırttığımı anlayan insanlar özellikle ilgi gösterecektir diye düşünüyorum.

Yer ve zaman belirlemekten kolayı olmasın. Fikir herkese yabancı olduğu için, Levon'la konuştuktan sonra bir nabız yoklama amacıyla bu başlığı açtım. Yeter ki insanlar katılım göstersin; yer ve zaman sorun olmaz. Muhtemelen pazar günleri olan draft'larla çakışmasın vs. diye bu turnuvaları cumartesileri yapabiliriz. Hem kart hem de katılım maliyetleri de düşük olacağından geniş bir etkinlik olmasını bekliyorum; açık konuşmak gerekirse.

said:
DeadS0uL, 11 Ocak 2005 08:46 tarihinde demiş ki:
Bence oldukça güzel ve eğlenceli bir turnuva biçimi gibi görünüyor, şahsen oynamayı isterim(...)Eğer ayın 30u veya sonrasında düzenlenirse gelebilirim büyük ihtimalle.

Yukarıda saydığım durumlardan ötürü, buna bir başlarsak, Magic oyuncuları epey bir artana ve kalkınana kadar bu turnuvaları sürdürebiliriz. Dolayısıyla benim kafamdaki fikir bir kere yapıp bırakmak değil. Yetişememek gibi bir endişeniz olmasın.

Görüşmek üzere, esen kalın.[signature][hline]Berkin Bozdoğan

DCI - CrystalKeep
Comrehensive Rules
----
Sosyal ağlarda paylaş

15inde olacak turnuva erken olursa sevinirim (misal saat 12 gibi) Cumartesi günü otobüsüm saat 18:45te kalkacak en azından Mersin'e gitmeden son bir kez Magic oynamanın tadına varmış olurum. Oynayamasam bile kesinlikle uğrarım...[signature][hline]İletişim bilgileri;
MSN: [email protected] - [email protected]
YIM: deadsoul
Sosyal ağlarda paylaş

Yahu Proxy kullanılmasın diye ben bu sistemi önermiştim; ama katılımı artıracaksa kabul edilebilir bir durum tabii. :)[signature][hline]Berkin Bozdoğan

DCI - CrystalKeep
Comrehensive Rules
----
Sosyal ağlarda paylaş

Açıkçası benim işime gelir. Evde yazıcı da varmış, yeni farkettim. Bu durumda, bir miktar basic land ricasıyla rahatça katılabilirim gerçek kart olmasa da :)

Tamam, hadi, Cumartesi birbirimizi doğrayalım masalarda. Kapılar açılsın, çatışmalar başlasın. Ya 2-3 yıldır turnuvaya katılmıyorum. Hep seyirci kaldım. O yüzden böyle aşırı tepki veriyorum :)[signature][hline]Berkin Bozdoğan

DCI - CrystalKeep
Comrehensive Rules
----
Sosyal ağlarda paylaş

Selamlar,

Olacak gibi duruyor; ama bir sayım alsak sanki daha güzel olurdu.

Yer konusunda benim fikrim/bilgim yok.Bir caféden bahsediliyordu ama yerini yurdunu bilmem.

Yer ve zaman konusunda, organizasyon ile ilgili daha dominant bir bünye mesajı yazarsa veya fikir verirse sevinirim ben de.[signature][hline]Ben - DCI - CrystalKeep - Comrehensive Rules
----
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...