Zopik Mesaj tarihi: Ocak 17, 2005 Mesaj tarihi: Ocak 17, 2005 yapmak istediğim bir şekilde bir yerlerden alacağım kurşunu eritip kalıba döküp sonradan basit şekiller vermek. sarf edeceğim çabanın az olabilmesi, madenin kolay bulunabilmesi ve ortaya çıkan ürünün ağır olmasını istediğim için kurşunu seçtim. başka bir alternatif söylerseniz o da olur. merak ettiğim bi kaç şey var; ben bunu en kolay nerde bulurum? tabaka halinde fln bulabilir miyim yoksa gidip bir balıkçıdan olta için kurşun mu alayım? kömür sobası eminimki eritmek için yeterli olacaktır fakat; neyin içinde eritmeliyim ben bunu ? kurşunla beraber eriyip gitmeyecek bişey olması lazım. ve son olarak ben bu zımbırtıyı tabaka halinde bulabilirsem bu zahmetlerin hiç birine gerek kalmıyor. :) hadi bişeyler söyleyinde bende çıkıp bi kaç saat içinde alıp geliim... (bide fiyatı nedir ki acep ?)
StRencher Mesaj tarihi: Ocak 17, 2005 Mesaj tarihi: Ocak 17, 2005 balmumu ile dene?[signature][hline] Reality Isn't What You See Reality Is What You Feel
Rahan Mesaj tarihi: Ocak 17, 2005 Mesaj tarihi: Ocak 17, 2005 burda hiç cevap bulamazsan, kurşun döktürme geyikleriyle uğraşan bir adet evhanımına söyle kesin bulurlar. eheh :-P[signature][hline]h u m a n i t y - i s - t h e - o n l y - s u p e r p o w e r !
Zopik Mesaj tarihi: Ocak 17, 2005 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ocak 17, 2005 eheh Rahan rahat dursana sen. cıvıtmayın hemen :) balmumu olmaz çünkü ağır olmalı fakat çok narin olmamalı. o tip birine sormak iyi fikir aslında ama bildiğim kimse yok maalesef. [Bu mesaj Zopik tarafından 17 Ocak 2005 14:43 tarihinde değiştirilmiştir]
Rahan Mesaj tarihi: Ocak 17, 2005 Mesaj tarihi: Ocak 17, 2005 yok ya cıvıklık yapmıyorum çok ciddiyim, kurşun döktürme olayı zaten eriyik kurşunla yapılıyor. en kötü ihtimalle bulabileceğin yeri söyledim ben. =O)[signature][hline]h u m a n i t y - i s - t h e - o n l y - s u p e r p o w e r !
Volfied Mesaj tarihi: Ocak 17, 2005 Mesaj tarihi: Ocak 17, 2005 taş ocak sanırım en iyisi bi demirin erime sıcaklığında katı halde dayanabilecek yegane şeylerden biri taş?[signature][hline]In Moon I trust For Moon I live The Moon I love The Moon I pray...
Zopik Mesaj tarihi: Ocak 17, 2005 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ocak 17, 2005 sanmam. bir noktadan sonra taş parçalanır bence. mis gibi kömür sobası var yaw :)
Volfied Mesaj tarihi: Ocak 17, 2005 Mesaj tarihi: Ocak 17, 2005 abi kurşun aslında o kadar zor eriyen bişi deildi galiba ya maşa ile tutup denesene bi kere tabi eline iyi bi eldiven giy önce patriot filminde hatırlarsan çocuk gayet metal kaşık içinde eritiyodu kurşun askerleri[signature][hline]In Moon I trust For Moon I live The Moon I love The Moon I pray...
Zopik Mesaj tarihi: Ocak 17, 2005 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ocak 17, 2005 hay yaşa. dimi ya ... hatta şunu buldum sen öyle diince : Fe : Erime noktası: 1535°C Kaynama noktası: 2750°C Pb : Erime noktası: 327,6°C Kaynama noktası: 1740°C evet o tip bir kapta hallederim sanırım. (annem öldürür beni yaw.. ehehe)
Vodan Mesaj tarihi: Ocak 17, 2005 Mesaj tarihi: Ocak 17, 2005 Adam gayet güzel tavsiye vermiş kurşuncu kadınlardan daha iyi kim bilebilirki nereden kurşun alınabileceğini?[signature][hline]Atahost.net Web Hosting
Daesu Mesaj tarihi: Ocak 17, 2005 Mesaj tarihi: Ocak 17, 2005 kurşun zehirlemezmi erirken cıkardıgı dumanla ? dikkar[signature][hline]Deviant art gallery my world my reality
Zopik Mesaj tarihi: Ocak 17, 2005 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ocak 17, 2005 ya yok işte öyle biri. olsa ne diye burda cevap bekleyeyim ki :) evet birde o vardı. hiç aklıma gelmemişti. açık havada yaparım olmazsa zehirlenme sorun olmaz. direk soluyacak halimiz yok ya ... fakat hala kalıp sorunum var. bu mereti demirden bir kalıba döksem nasıl ayırırm ki acaba ?
Chemical Mesaj tarihi: Ocak 17, 2005 Mesaj tarihi: Ocak 17, 2005 alaaah tam benim konum bende denedim bunnarı:) sana benim forgeyi satayım 20 kağıda olur (15 milyon tuttu masrafı) yada 25 olsun ya çok uğraştım onunla ben Bağ noktaları zayıf sarsarsan vurursan çöker çünkü sıcağa dayanan bir tür çamur kullandım. okadar da sağlam değil kolay kopuyor hemen ama çamurda veririm yanında torbada kopan yerlere sürer tekrar yaparsın en önemlisi kızınca parçalamamak:) tabi bu okadar gerekli değil tabi tezgahın üstüne koyarsan öyle kullanırsan dağılmaz içinde kok kömürü yakabilirsin bellow sisteminide istersen 70 kağıda olur :) (içindeki cezve sıvı hale gelir) ama gerek yok ben oynarım o bellow sistemi ile:P havalandırma yapıyorum ondan ben vakumu süper. Kurşunu en büyük olta kurşunlarından yada kadiköydeki esnafa sora sora bulabilirsin ama en temizi ve en temizi (madde olarak) tabiki olta kurşunu derim eskiden kurşun musluklar vardı onları falan deneme çok pislik var içinde Kurşunu basit bir boyasız cezvede eritebilirsin onuda veririm hatta kurşunda var bende içi tamamen kurşun dolu cezveyi (ağırr) 5 kağıda satarım Kalıp en zor kısmı bunun için sanayi kumu döverek kalıp yapıyorlar ama o kalıbın kumunu asla bulamadım ben.:) ayrıca kalındır onun kalıpları Kalıp olarak ne kullanıldığını bu kurşun heykellerini aldığın yere sorabilirsin sölemezlerde döversin Kalıplar 1 defa yapılır çok defa kullanılır gene bir tür alçıdan yapıyorlar ama bilmiyorum onun maddesini sorarsan söylerler ama Sonra kalıbı 2 parça halinde yapıyorsun içini oyarak yada sevdiğin bir kurşun heykeli alıyorsun (eheheh copy olayı tabi heykeli kalıplanabilir olması önemli çıkıntılarına bakıcan nası anlatırımki onu buradan) heykelin etrafına bir tür yağ sürüp az miktarda (ki kalıp yapışmasın) ortaya koyup etrafına kalıbı yapıyorsun yağ olarak gres derim de kalıbı bozarmı bilmiyorum ayrıca vıcık vıcık bırakırsan izi kalır sadece sürüceksin sonra bütün yağı alıcaksın parmakla sadece sürülen kalacak sonra heykeli kesmeden kalıbı çıkarmak zordur. ortadaki malzeme kurşun ve kalıbı keserken testere bıçağının kalıbı ortadan yarım cm boşluk yapması olmaz onun içinde kurşuna gelene kadar kalıbı çok ince bir testere ile kesmeni (el aletleri var bunun için incecik dairesel testereler var drebel deniyor bunnara sanırım) kurşuna gelince çok zorlamamanı öneririm yoksa bozarsın testereyi Kalıbı ikiye ayırdın ortadaki kurşunu aldın sonra kalıbın birbirine tam oturmasını engelleyen çıkıntılarıda zımparaladın sonra kalıbın cücenin ayaklarının altına gelen bi kısıma delik açıyorsun delik açarken 2 kalıbı gene birbirine oturtuyorsun sonra küçük bir matkap ucu ile (testereyi kesmek için sana aldırdıkya o cihazı:P onunla del) adamın yere konduğu yani gözükmiyen yerine tam kalıp birleşme noktasından ince bir delik açıyorsun sonra kalıbı ayırıyorsun gene iki taraftada eşit bir matkap ucu izi var onları eşit miktarda genişletiyorsun taşlama ucu ile (o el aleti olmassa olmaz) Sonra kalıbın üzerindeki çok ince detayları gene o el aletinin küçük bir ucu ile yapabilirsin Sonra bir teneke buluyorsun peynir tenekesi mafyanın adam öldürürken kullandığı cinsten içine bildiğimiz kum dolduruyorsun taşsız olacak kum dere kumu yani.. ayrıca kumu kullanmadan önce tepsiye döküp iyice yayarak evdeki fırına atıp kurutmalısın nemli olursa olmaz Sonra kalıbı bir işkence ile KIRMADAN kapatıyorsun birbirine iyice oturtuyorsun(işkence derken yaylı işkenceler yada çevirmeli işkence türü) Sonra kumun bir kısmını boşaltıyorsun tenekeden Kalıbı tam ortaya koyuyorsun ve kalıptaki kurşunu dolduracağımız bölümü tam yukarıya baktırıyorsun sonra kalıbın etrafına kum doldurarak kalıbın doldurma deliğine gelene kadar kum dolduruyorsun tenekeye (kalıbın içine sakın kum kaçırma) sonra doldurma deliğinin etrafındaki kumları elinle eziyorsun hafiften ve kumların doldurma deliğinden yukarda olmaması ve çokta aşağıda olmaması gerekiyor yani çokk hafif aşağıda olsun ki oraya dökülen kurşun tekrar kalıba dönmesin ve oradaki kumları tutsun Sonra kurşunu cezvede eritiyorsun eline kalın bir eldiven giyiyorsun sonra uzun bir pense ile (yada bildiğimiz pense) cezveyi alıyorsun kalıbın doldurma deliğinin üstünden yavaşşşca boşaltıyorsun kurşunu (aman allam eldiven takmadım ellerimi ısıtıyor yanıyorum devam edemicem olayı olmasın) sonra kalıp dolunca duruyorsun taşırmadan fazla ayrıca kumu vurmamaya dikkat ediyorsun yoksa içine kaçar sonra bırakıyorsun onu orada kum ısıyı çekiyor beklemen lazım ama acele etme git tv izle sonra alıyorsun suya sokmuyorsun soğusun diye (kalıplar su bazlıdır genelde) onun yerine eldiven kullanıyorsun kalıbın işkencesini açıyorsun sonra kalıbı tutup ikiye ayırıyorsun sonra kurşundan oluyo sonra kalıbı gene temizleyip kuma gömüyosun bidaha yapıyosun:) Not: Kalıbın doldurma deliğine direk dökülmemesi gerekir. bunu neden olduğunu bilmiyorum ama kalıbın kenarlarına ulaşması için önemli olduğunu söylemişti matematik hocam (bu işlerle uğraşmış az bi az) bu yüzden kalıbın alt kısmını ge
Anti_Teacher Mesaj tarihi: Ocak 17, 2005 Mesaj tarihi: Ocak 17, 2005 atom bombasımı yapacanız evde kurşun murşun? :P[signature][hline]-Old School Keşh-
Chemical Mesaj tarihi: Ocak 17, 2005 Mesaj tarihi: Ocak 17, 2005 Ayrıca kurşun cezvede eritilir kaşıktada erir hatta cezvenin kıpkırmızı olması erimesi anlamına gelmez anca yamulur. oraya sıvı kurşun deydiği an ısıyı alıp cezvenin erimesini engelliyecektir ayrıca içi su dolu kağıt kabın altına ateş yakarsanız (abartmadan) kağıt kab yanmaz fakat su kaynamaya başlar:) çünkü kağıt 130 derecelerdemi ne alev alıyor su ise 100 derecede kaynıyor kaynıyan su kabın 100 derecenin tepelerine çıkmasına izin vermiyeceği için tamamen kaynıyana kadar kab yanmaz aynı şey kalay kaplı bakır kaplardada geçerli kalay normal olarak kalaycılardaki tüp ateşinde bile kolay eriyen birşey yemekleri yaptığınız ısılarda eriyor peki yemeği yaparken niye erimiyor? çünkü yemek ısınırken kalaydaki ısıyı alıyor[signature][hline]MAY EXPLODE IF DAMAGED OR DISPOSED OF IN FIRE. DO NOT SHORT-CIRCUIT. KEEP UNDER -30°C Kedimin resimlerine gider [Bu mesaj Chemical tarafından 17 Ocak 2005 15:14 tarihinde değiştirilmiştir]
nindalf Mesaj tarihi: Ocak 17, 2005 Mesaj tarihi: Ocak 17, 2005 Chemical sapık mısın kerdeşim. Bu arada zeplin hakkında sana kötü haberim var. artık getirmiyorlarmıs...[signature][hline]defaultgame WoW TeaM AAL '05
Chemical Mesaj tarihi: Ocak 17, 2005 Mesaj tarihi: Ocak 17, 2005 said: nindalf, 17 Ocak 2005 15:19 tarihinde demiş ki: Chemical sapık mısın kerdeşim. Bu arada zeplin hakkında sana kötü haberim var. artık getirmiyorlarmıs... ya ne sapığı ya burada bütün frp oyunlarında olan heykelciklerden ve piyasada tonlarca satılan (ehehe ağır olunca tona erişiyo:P) heykellerden sözediyoruz bunları kendin yapmak bilgi ister yetenek ister immune to fire ister ayrıca cezve ister sapıklıkla alakası ne yani matematik çalışsam sapık olacam ayrıca zeplinide kendim yapıyorum litresi düşük onnarın[signature][hline]MAY EXPLODE IF DAMAGED OR DISPOSED OF IN FIRE. DO NOT SHORT-CIRCUIT. KEEP UNDER -30°C Kedimin resimlerine gider
nindalf Mesaj tarihi: Ocak 17, 2005 Mesaj tarihi: Ocak 17, 2005 Ehe konu dağılıyo ama zeplin yerine ufo yap cok daha güzel ve hızlı hareket ediyo.[signature][hline]defaultgame WoW TeaM AAL '05
Chemical Mesaj tarihi: Ocak 17, 2005 Mesaj tarihi: Ocak 17, 2005 salak birşey o hem 3 kanal taşımıyor onlar 2 motor taşıyor 2 tanede speed control koyarsan iner aşağı anca 2 motor ve pil alır kontrolde çat çut olur benimki 3 kanallı olacak heryöne hareket edicek[signature][hline]MAY EXPLODE IF DAMAGED OR DISPOSED OF IN FIRE. DO NOT SHORT-CIRCUIT. KEEP UNDER -30°C Kedimin resimlerine gider
nindalf Mesaj tarihi: Ocak 17, 2005 Mesaj tarihi: Ocak 17, 2005 sırf hareket için 2 kanal servo yeterli ustunde 360 derece donebilen fan koydugun zaman her yone hareket etmeni saglıyo helikopterlerdeki muhabbetin aynısını dusun. İrtifa için de altında tam model boyutunda fan ile 2 tane flap i var. hareket kabiliyeti cok yüksek..[signature][hline]defaultgame WoW TeaM AAL '05
Chemical Mesaj tarihi: Ocak 17, 2005 Mesaj tarihi: Ocak 17, 2005 yanlış işte:) tek fan takarsan hele büyük takarsan taşımaz ayrıca model dönmeye başlar 2. fan gerekir aynı olay[signature][hline]MAY EXPLODE IF DAMAGED OR DISPOSED OF IN FIRE. DO NOT SHORT-CIRCUIT. KEEP UNDER -30°C Kedimin resimlerine gider
nindalf Mesaj tarihi: Ocak 17, 2005 Mesaj tarihi: Ocak 17, 2005 Ztn 2. fan gerektigini söylüyorum :P Basit olanı. daha basit olanı[signature][hline]defaultgame WoW TeaM AAL '05
Chemical Mesaj tarihi: Ocak 17, 2005 Mesaj tarihi: Ocak 17, 2005 bi jelatin aldımda olacakmı bakalım[signature][hline]MAY EXPLODE IF DAMAGED OR DISPOSED OF IN FIRE. DO NOT SHORT-CIRCUIT. KEEP UNDER -30°C Kedimin resimlerine gider
Popeye Mesaj tarihi: Ocak 17, 2005 Mesaj tarihi: Ocak 17, 2005 kurşunu kolay ve ücretsiz bulmak için terkedilmiş eski binalara gir su borularını sök genelde kurşundandır onlar :) kalıp içinde en ideali malta taşıdır :)[signature][hline]Don't be afraid of the dark! Be afraid of what it hides! Rahan, 04 Ocak 2005 19:36 tarihinde demiş ki: ayrıca kimsenin sizi kolunuzdan tutup hristiyan yapabilme gibi bir ihtimali yok ki?? tarkan filmlerinde mi kaldınız naptınız siz anlamadım valla..
Öne çıkan mesajlar