Aluriel Mesaj tarihi: Aralık 18, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2014 Böyle bir konu yoktu, aramada çıkmadı varsa da. Gerekiyorsa birleştirilir taşınır vs. 10 yaşındaki kedimin diyabet olduğu ortaya çıktı 1 ay kadar önce. Baya sıkıntılı bi hastalık. Ben burada başımdan geçenleri ve öğrendiklerimi anlatmayı planlıyorum. Daha önceden benzer sorunlarla karşılaşanlar, konuyla ilgili tavsiyesi veya bilgisi olanlar varsa onlar da yazar bir şeyler. Eylül ortalarına doğru bir sabah yine çişini yapamadığını fark edip veterinere götürdüm. Daha önceden de başına geldiği için sorunun ne olduğunu, ne gibi bi tedavi uygulanacağını az çok biliyordum zaten. O aralar kısırlaştırılmış erkek kediler için uygun olan bi mama kullanıyorduk zaten. 1-2 iğne yapıldı ve taş oluşumunu önleyen ve böbreklerin çalışmasını destekleyen bir macun vermeye ve mamasını değiştirip kilosu da fazla olduğu için zayıflatmaya yönelik bi diyet uygulamaya başladık. 1,5-2 ay devam ettik bu diyete. Diyet baya işe yaradı kilo vermeye başladı. Kasım başlarında normalden çok daha fazla su içip, daha fazla tuvalete gittiğini fark ettim. Daha fazla derken daha sık değil de, gittiğinde daha çok çiş yapıyordu. Biraz daha halsiz gibiydi eskiye göre. Tekrar götürdüm veterinere. Bu sefer kan tahlili yapıldı belirtileri de söyleyince. Geçmişte de böbrek sıkıntısı olduğu için ilk ondan şüphelenmişti veteriner. Tahlilin sonucunda böbrek değerleri normaldi fakat kanındaki glikoz oranı çok yüksek çıktı. Aynı zamanda karaciğer değerleri de normalden yüksekti. 2-3 hafta boyunca bu karaciğer sorunu için uygun olan başka bi mamaya (Hills LD) geçtik. Macun (StruvitEX) takviyesine devam ettik aynı zamanda. Kasımın son haftası tekrar götürdüm veterinere. Karaciğer değerleri normal aralığa inmese de yine de baya azalmıştı. Su içme ve çiş olayında bi değişiklik yoktu, hala çok su içip çok çiş yapmaya devam ediyordu. Yine mama değişikliği yapıldı. Bu sefer Hills RD kullanmaya başladık ve 2 hafta falan devam ettik. Geçen hafta salı günü tekrar götürdüm kontrole. Karaciğer değerleri biraz daha düşmüştü ama şekeri hala yüksek çıktı. İşte son bir haftadır da mama verme saatlerini sabitlemekle uğraşıyoruz. İleride insülin kullanmaya başlanacağı için günlük yemesi gereken miktarı düzenli şekilde yediğinden emin olmamız gerekiyormuş. 1 haftadır 3 porsiyona bölüp 7-8 saat aralıklarla veriyoruz mamasını, Tam olmasa da alıştı sayılır saat olayına. Dün tekrar götürdüm veterinere. Kan şekeri ölçüm cihazı (Bayer ContourTS marka) ve insülin (Humulin R) aldık. Nasıl ölçüm yapılacağını ve gerektiğinde insülin iğnesini nasıl kullanacağımızı hipoglisemi belirtilerini ve bu durumda ne yapmamız gerektiğini falan gösterdi veteriner. Son 2 gündür minimum dozla başladık insülin uygulamaya. Yarın da kullanmaya devam edip hafta sonu tekrar götürücem kontrole. Yazarım yine gelişmeleri Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sinowhatrecup Mesaj tarihi: Aralık 26, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 26, 2014 Merhaba, Geçmiş olsun, benim kedim çok genç iken şeker hastası olduğu ortaya çıktı. (2 yaşında) Şu anda 7 yaşında. İlk başlarda oldukça zorlandım çünkü kedim sadece bana güveniyor, benden başkası dokunacak olursa vay haline(saldırgan değildir ama bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın gibi bir ruh hali var küçüklüğünden beri). Bu yüzden sadece benim ilgilenmem gerekti. Biraz freelancer bir hayatım olduğundan tüm işleri ertelemem gerekti. (seyahat eden bir iş durumum var) İğneyi sadece ben yapabildiğim için 1 sene kadar yolculuk yapmadım. Neyse ki kedim tip 2 şeker hastası. Çok sıkı bir perhiz ve yediklerine gösterdiğim özen ile kilo verdi. Ve bünyesi şekeri regüle etmeye başladı. Birkaç senedir insülin tedavisi görmüyor. Ama çok ciddi bir diyet içinde. Ne kadar ağlarsa ağlasın ekstra yemek vermiyorum ve hiç bir şeyden otlanamıyor. Arada ailemin yanına gittiğimde orada şımartılıyor ve hemen kilo alıp şeker dengesi bozuluyor. Doktorunuz ne şekilde sizinle konuştu bilmiyorum ama ben kulağından şeker için ölçüm yapmayı daha uygun gördüm. (bazı insanlar pati altından alıyor) Zamanla doğru yere uygulayıp bir kerede kan almayı öğreniyorsunuz. Başlarda yapamazsanız canınızı sıkmayın. Genel olarak kedi kulağının ucu olan kısımlarda dikkatli bakarsanız görebileceğiniz kılcal damarlar var. Oraya yakın bir yere iğneyi batırabilirseniz hemen kan alabliyorsunuz. Kan aldıktan sonra hafif şımartmalı bir şeyler verebilirsiniz. Ben kedime diyet yoğurt veriyorum şımartmak için. Günde iki kere iki tatlı kaşığı yoğurt yeme hakkı var. Bunun dışında her şey yasak. Tabii oldukça zor oluyor zaman zaman. Siz yerken o bakıyor ve sizin içiniz gidiyor. Ev kedisi ama nimetlerinden yararlanamıyor diyorsunuz. Yapacak bir şey yok. Siz bu konuda katı olmak zorundasınız. Yazacak pek çok ufak tefek detay var şu anda bunlar aklıma geldi. Aklınıza takılan şeyler varsa lütfen çekinmeyin. Saygılar. edit:imla Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar