Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yıldız Teknik

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Yıldız teknik üniwersitesinin muhendıslık bolumlerıne giden arkadaşlar memnunlarımı bide hangi kampuse gidiolar acaba?

bide Kocaeli uniwersitesine giden war mı?

[signature][hline]Evil thoughts is creeping through my mind...

[Bu mesaj crimS0n tarafından 13 Ocak 2005 17:53 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
Arkadaşlar mesleği seçmeden önce iyice düşünün, o meslekte çalışanları inceleyin, onlarla tanışın dertlerini dinleyin, iş bulan ve bulamayan yüzdesi yapmaya çalışın. Ayrıca iş ilanlarını inceleyip hangi meslekler gözde hangileri 5 yıl sonra geçerli olur diye biraz çalışma yapın. Ondan sonra o bölüme odaklanın. Mesela ben kimya mühendisiyim üç yıldır da çalışıyorum, işimden de memnunum ama bu mesleği seçerken bu işi yapan birisiyle tanışsaydım; bu mesleği seçermiydim bilmiyorum. Açıkçası şu an insanlar, sevdikleri işi yapmak yerine yaptıkları işi sevmek zorundalar. Çünkü mezun oluncaya kadarki pembe hayaller sizin gerçekleri görmeniz engelliyor. Fakat mezun olduktan sonra hayatın gerçek yüzü ile karşılaşıyorsunuz. Mezun olduğunuz bölüm sizi kıskacına alıyor, yapabileceğiniz işleri önünüze alıp sıraladığınızda imkanlarınızın yeterli olup olmamasına göre değerlendirme yapıyorsunuz. Eğitiminiz iyi ise; iyi bir veya iki yabancı dili iyi konuşabiliyorsanız. Çok iyi işler bulabilirsiniz. Fakat imkanlarınız yeterli değilse iş bulamayabilirsiniz. Veya bulduğunuz iş sizi heyecandırmaz ve bunalırsınız. İşte o zaman keşke şu işi yapsaydım diyebilirsiniz. O yüzden size tavsiyem kendinizi şu an mezun olmuş gibi düşünmeye çalışın ve imkanınız varsa işyerlerini gezin orda çalışanların yaşadıklarını öğrenin.
Uzun lafın kısası mühendis olayım ne olursa olsun diyorsanız ve ilerde pişman olucağınız bir mesleği seçmek üzereyseniz tekrar tekrar düşünün ve iyice karar verin. Geleceğin mesleklerini seçmeye çalışın çünkü siz mezun olduğunuzda onlar revaçta olacaklardır.
Mesaj tarihi:
hash valla inşaati çk severek yazdim
konuştuum herkez manyakmisin seçilir mi inşaat demesine rağmen
geçmişten gelceğete tüm zamanlarin mezleğidir inşaat müh . ( civil enginieer dir ingilizcesi , Civilization kelimesinin köküdür ) .. gel gelelim okul olarak inşaat fakültesinin zorluğu meşhur , sektör olarak övünç verici bi nam'ımız var , ama zor işte ... iyi adam yetiştiriolar ama 1 damla bile gözünün yaşina bakmiolar .. ve her sene daha da zorlaşio[signature][hline]isimler değişsede , kahpeliktir baki kalan ...Animelist.xls
Mesaj tarihi:
said:
tunch, 15 Ocak 2005 18:30 tarihinde demiş ki:
kocaelinde ben varım. :-?

nasıl memnun musn?
hangi bolum?
istanbuldan mı gittin oraya?
başka şehirden gittiysen ew mı tuttun hergun arabaylamı gıdıosn yurt mu war biraz açıklar mısn ltf?
(çok soru sordum ama lazım yani)[signature][hline]Evil thoughts is creeping through my mind...
  • Yeni Oluştur...