Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

erken yatıp erken kalkak

Rerore

Öne çıkan mesajlar

http://forum.paticik.com/thumbnails/6e6/14d/403/2db/0c1/ef9/d22/847/105/a9b/20_450xNULL.jpg

sonra 3. bir çocuk geldi benim suskunluğumu ayak sesleriyle bastırarak ve diğer çocuklara "ülkenizin kurucusu ve özgürlüğünüzün savunucusu ölmüş olmasına rağmen topla oynadınız, topla gezdiniz ve şimdi sadece bi spor kulübünün eski başkanı öldüğü için topla oynamayı bıraktınız, gerçekten de bu duygularınızda samimi misiniz ? 9 ve 11 yaşında olmanıza rağmen yaptığınız şeyin saçmalığını anlayamıyor musunuz ?" dedi

oturduğum yerden doğruldum ve çocuğa baktım. konuşmama fırsat vermeden "amca sen de kafandan hikayeler kurup duygu sömürüsü yapmayı bırak futbol futbol diye diye ülkeyi sömürdünüz" dedi. senin baban kim bakayım diye sordum çocuğa hayranlıkla.

"atatürk olmasa babanız kimdi bilmezdiniz şerefsizler" diye haykırdı üçümüze birden. 9 ve 11 yaşındaki çocuk grubunu tamamlayarak adeta 10 yaşında bir çocuğa döndermişti beni bu argümanıyla. dilim hareket edemedi, sustum.
"çetin taş" diyerek bitirdi. sorduğum soruyu hatırlamakta güçlük çekmeme rağmen bunun babasının adı olduğunu anlayabildim. yere yığıldım. çetin taş bir defa daha kazanmıştı.
Sosyal ağlarda paylaş

sostizm said:

İstanbulda bir arkadaşımın ahşap fabrikası var, mesaiyi 05:00-14:00 yaptı, servis 04:00da toplamaya başlıyormuş işçileri. Verim çok arttı , herkes memnun trafikte bekleme süresini hayata döndürdük diyor. İşçiler de günlük işlerini, muhtar, çocuğun okulu, resmi işler v.b yapabiliyor falan dedi. Alışınca seviyor demek insan. Bir de biz İzmirden istanbulun trafik işkencesini pek algılayamıyoruz.

başta "5 mesai başı mı?" dedirtse de mantıklı aslında alışınca.

edit: ama o saatlere uymak zorunda kalmak istemem şahsen
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...