xueshen Mesaj tarihi: Ocak 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2005 şimdi benim evde 2 pc var windows me ile çalışmakta 2 ethernet kartı 1 de arakablo var ben bunlar arasında 1 gb gibi büyük dosyaları transfer etmek istiyorum nasıl yapabilirim ? saygılarımla[signature][hline]orochi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Abus Mesaj tarihi: Ocak 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2005 bir arama yaptorsan bu sorunun cevabını bulursun.Bir çok defa açıldı 2 bilgisayar nasıl birbirine bağlanır. 1 gb lık dosya transferine gelince bilgisayarlar birbirlerini gördükten sonra yani bir ağ olduktan sonra isterse 100GB olsun ginede transfer edersin sorun değil.[signature][hline]Love is Divine Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Catscratch Mesaj tarihi: Ocak 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2005 aradaki kablo cross-cable ise olur direk. usb network kabloları var ama gereksiz hiç uraşma. tek yapman gereken windows me'de network'te bilgisayarları birbirine tanıtmak. Benim bilmediğim birşey bu. Normalde çalışma gruplarını aynı yaptığın zaman görmeleri gerek birbirlerini. Daha ilerisini bilmiorum Windows ME için.[signature][hline]This Cat Scratches Free. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ozgur_ylcn Mesaj tarihi: Ocak 13, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2005 Öncelikle ethernet kartlarının bilgisayara tam anlamıyla tanıtıldığından emin ol. Sonra kabloyu bilgisayarlara bağla. İki ethernet kartınında yeşil ışıklarının yanması gerekli eğer yanmıyorsa kablonda sorun var demektir.(Kablo cross bağlantı olmalı).Sonra bilgisayarından ağ komşuları/özellikler gir ve TCP/IP iletişim kuralının yüklü olup olmadığını kontrol et. Aynı pencereden ekle/iletişim kuralı/tcp-ip seçerek yükle. TCP/IP üzerine tıkla ve özelliklerine gir. IP kısmına 192.168.0.1 gir.Alt ağ maskesi kısmına 255.255.255.0.DNS ve WINS ayarlarına dokunma. Ağ geçidi kısmına 192.168.0.1 yaz. Bu ana makine içindi. Diğer makine için ip kısmı 192.168.0.2 alt ağ maskesi 255.255.255.0 ağ geçidi 192.168.0.1 yap.Ağ komşuları özellikleri sayfasından dosya ve yazıcı paylaşım iletişim kutucuklarınu işaretle.Eğer internet paylaşımıda istiyorsan program ekle kaldır/windows bileşenleri/internet kısmından internet paylaşımını kur. Cross kablo data aktarımı için yavaş kalabilir. daha hızlı olması için küçük bir hub veya switch alarak hızını çok daha fazla arttırabilirsin. said: xueshen, 07 Ocak 2005 13:45 tarihinde demiş ki: şimdi benim evde 2 pc var windows me ile çalışmakta 2 ethernet kartı 1 de arakablo var ben bunlar arasında 1 gb gibi büyük dosyaları transfer etmek istiyorum nasıl yapabilirim ? saygılarımla Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar