Zopik Mesaj tarihi: Ocak 12, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2005 Evimizde kullanılan iki oda var genelde. Biri oturulan oda, diğeri ise benim kaldığım bilgisayarımın fln olduğu oda. Genelde ılıman iklime sahip bir yerde oturmamıza rağmen aparmanın konumu, en üst katta oluşumuz gibi nedenlerden dolayı soba yakıyoruz. Özellikle benim odam çok soğuk oluyor. Elektrikli ya da hiç tercih etmediğim tüplü çözümler ise oldukça pahalıya gelmekte. Bu nedenle bende kendi çapımda ufak bir çözüm düşündüm. Bu bizi epey bir elektrik parasından kurtarır sanırım. Zira amaçta o zaten. Daha başka çözümlerde olabilir tabi fakat ucuz olmalı. Şekilde anlatacak pek birşey yok aslında. Sıcak oda ile benim odam arası yaklaşık olarak 8-9 m civarında. Oradaki sıcak havanın bir kısmını ısı yalıtımlı bir boru ve fan vasıtasıyla kendi odama aktarmak istiyorum. Diğer oda fazlasıyla ısındığı için kolay kolay soğuma gibi bir olayı yok. Mümkün mü bilmiyorum ama sıcak odada sürekli sigara içildiğinden dolayı bir çeşit filtre takmak istiyorum. Bütün dumanı kendi odamda istemem. Birde bu havanın gireceği boru ucu sobaya yakın olacağı için sıcaktan pek fazla etkilenmeyen bir madde olmalı. Yalıtım sorununu tam olarak nasıl çözerim pek bilemiyorum. Birde sıcak odaya yerleştirilecek ucun konumu var ki sobanın hemen 1,5 m kadar üstüne yerleştirmek istiyorum. Malum sıcak hava yukarı çıkar olayı. Malzemeler ve plan hakkındaki önerilerini fikirlerinizi bekliyorum. Özellikle Chem'in bu konuya atlaması tercihim :-) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Ocak 12, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2005 Düşünce güzel fikir üretme güzelde pratikte bu odanı ısıtmaz.Bir devir döngüsü kurman lazım sitemine soguk havayı atıp sıcak havayı odana alman lazım.O boru ısı yalıtımlı olsa bile 8-9 metreden gelen hava senin odayı yellendirir iyicene üşürsün.[signature][hline]Yeni şubemizin hangi ilde açılmasını istersiniz? Antalya olucak. thx. http://www.tusdata.com sağ tarafta anket. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zopik Mesaj tarihi: Ocak 12, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2005 Hmm. O zaman şu olabilir mesela. İkinci bir sistemde aynı şekilde benim odamdan diğer odaya çekilir ve aradaki filtre de odayı temizler.. ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Slat Mesaj tarihi: Ocak 12, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2005 adres ver sana bi kasa ucuz şarap yolliim kasma böyle proce falan..[signature][hline]Touch of death is never gentle... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zopik Mesaj tarihi: Ocak 12, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2005 eheh. yok ya içmiyorum ben sigara içki neyim :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
namesiz Mesaj tarihi: Ocak 12, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2005 ilk kullanıcağın malzeme o havalandırma kannalarında kullanılan maddelerden kullanıcan hem yalıtımlı hemde dayanıklıdır.ALacağın bilgisayar soğutucusu gibi şeyin pervanesini ters çevirmelisin ki hava itmek yerine çeksin.Ve soğuk havanın ön odya gitmesinin sağlayacak tavanda bir havalandırma borusu daha açmalısınki devir daim olsun ve gerekli filtreleri bulursun[signature][hline]Namesiz The Holy Tamer Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Ocak 12, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2005 senin harcicagın ısı yalıtımlı boruyla sen ufak bi elektrikli soba ile 1 ay ısınırsın. öbür ay allahkerim. eehhe. sana tavsiyem eve geç gel biraz erken yat az yak elektrikli sobayı hem ısın hem elektrik faturası az gelsin .[signature][hline]Yeni şubemizin hangi ilde açılmasını istersiniz? Antalya olucak. thx. http://www.tusdata.com sağ tarafta anket. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
StRencher Mesaj tarihi: Ocak 12, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2005 Yalnız, böyle bir başlık yok :D[signature][hline] Reality Isn't What You See Reality Is What You Feel Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zopik Mesaj tarihi: Ocak 12, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2005 Fistan maalesef en iyi çözümüm bu. Gündüz iki ayrı işte çalışıyorum ve gece de evden bi kaç şeyi yürütmem lazım. O yüzden o dediğin pek mümkün değil :/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zopik Mesaj tarihi: Ocak 12, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2005 said: namesiz, 13 Ocak 2005 01:53 tarihinde demiş ki: ilk kullanıcağın malzeme o havalandırma kannalarında kullanılan maddelerden kullanıcan hem yalıtımlı hemde dayanıklıdır.ALacağın bilgisayar soğutucusu gibi şeyin pervanesini ters çevirmelisin ki hava itmek yerine çeksin.Ve soğuk havanın ön odya gitmesinin sağlayacak tavanda bir havalandırma borusu daha açmalısınki devir daim olsun ve gerekli filtreleri bulursun malzeme ismi/türü ve fiyatı hakkında bir bilgin var mı ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eno Mesaj tarihi: Ocak 12, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2005 bunu faydalı bir biçimde kullanmak için ciddi uğraşmak lazım. o 8-9 metreden sonra fandan geçen sıcak hava, pek de sıcak kalmayacaktır... yani ısıtmaz odayı... yani borunun ucu sobaya yakın, 40derece olsa bile ısıtmaz... Bakınız klimalar ısıyı üflerken 60-70derece civarında üflerler mekanı ısıtmak için... Edit: başlığı halen değiştirebiliyorsan değiştir. zira ben görünce "girip bi saydırayım" dedim :) [signature][hline]Profocio Hosting [Bu mesaj Eno tarafından 13 Ocak 2005 01:59 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
namesiz Mesaj tarihi: Ocak 12, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2005 hemen bir arayayım googledan[signature][hline]Namesiz The Holy Tamer Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Ocak 12, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2005 zopiki ısıtma procesi olsun bari üstüme alınıyorum. gerçi öyle olunca da dalga geçiomuş gibi.[signature][hline]abeo nihilum demonstrere quod abolesco dum te defendo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Selamon Mesaj tarihi: Ocak 13, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2005 Katelatik en iyisi hem o bundan daha az masraflı olur. Bunun için -kiracıysan- ev sahibinden izin almanda zor olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
namesiz Mesaj tarihi: Ocak 13, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2005 http://www.hsk.com.tr/tr_isigerikazanim.php işine yarayabilir[signature][hline]Namesiz The Holy Tamer Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zopik Mesaj tarihi: Ocak 13, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2005 @Eno : o yüzden ısı yalıtımlı boru olcak zaten :p ve kesinlikle yalıtım iyi oluyor o tip malzemelerde. herhangi bir kayıp olacağını pek sanmıyorum. evet başlık biraz geyik oldu. terbiyesizlik yapmadan geyiğini yapanda yapsın tabi :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Ocak 13, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2005 bikere namesizin verdiği sistem seni 1 sene boyunca ısıtıacağın parayla ancak kurulur.[signature][hline]Yeni şubemizin hangi ilde açılmasını istersiniz? Antalya olucak. thx. http://www.tusdata.com sağ tarafta anket. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zopik Mesaj tarihi: Ocak 13, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2005 said: namesiz, 13 Ocak 2005 02:03 tarihinde demiş ki: http://www.hsk.com.tr/tr_isigerikazanim.php işine yarayabilir pahalıdır abi bu ya : ) ama kullanılan boru tipi fln yazıyor. onlara bir bakıcam. çok teşekkür ederim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ocak 13, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2005 kemikıla danış derim :p[signature][hline]''It is very easy to disappear. Just examine ordinary people and act like them.'' Beş Hececiler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
namesiz Mesaj tarihi: Ocak 13, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2005 ama anladığım kadarıyla kucuk ıkı boru olcuak ve bir hava çekici zımbırtı olacak.Yaltımı kopuklerle dısardan yaprsa ucuza gelir ztn o zımbırıtlar(boruda kullanılacak olanlar)çok uzun olmıcakmış en fazla yarı çapına 3 desek 15 metreden (pi*3*3*15)/2 202,5 cm kare oluo borular cm karesi boruların 2 milyon olsa 405 milyon bi boru diğer tarafta yalıtımsız olucağı için 1 milyondan 202,5 milyon vantilator 300milyon olsa 907,5 milyona en za 5 yıl garantili ısınırsın[signature][hline]Namesiz The Holy Tamer Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zopik Mesaj tarihi: Ocak 13, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2005 öh naaptın abi. 8 milyon altı üstü o fan :) boru olayına bakıcam ama ... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
namesiz Mesaj tarihi: Ocak 13, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2005 fan fiyatını salladım buyuk bişi istiyorum dedinya :D ama borular doğrudur[signature][hline]Namesiz The Holy Tamer Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Ocak 13, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2005 yat uyu ısınırsın.[signature][hline]Yeni şubemizin hangi ilde açılmasını istersiniz? Antalya olucak. thx. http://www.tusdata.com sağ tarafta anket. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
namesiz Mesaj tarihi: Ocak 13, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2005 doru demi fistan kedi ismiydi :D[signature][hline]Namesiz The Holy Tamer Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zopik Mesaj tarihi: Ocak 13, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2005 http://www.webpaketi.com/webpack/user/kanalmarket/flexible.htmlbunları buldum ama fiyatları nedir nerden öğrenirim onu daha bulamadım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar