Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Gezi No 1: Fransa

TiReSiAs

Öne çıkan mesajlar

Evet arkadaşlar, görüldüğü üzere sizlere boş vaktim oldukça gittiğim yerleri ayrıntılarıyla anlatmaya çalışacağım. (Gezmeyi seven bir ailenin mimar oğlu:))

Fransa ilk gittiğim yer olduğu, ve gittiğimde 14-15 yaşlarında olduğum için o zmnlar dikkatimi çeken bilgilere yer vereceğim, bundan sonraki yazılarım biraz daha içerikli ve geniş olacaktır.

Fransaya halkından başlamak istiyorum...
Halkı aslında gerçekten kibar ve iyi bir halk, yalnız milliyetçiliklerini biraz fazla belli etmekteler (su alırken bile)
Su almak için o zamanlar ki çat pat ingilizcemle bir bakkala girdim ve orda cevap bulamadım. Ablam Saint-Benoit mezunu, ve işi gereği de franızcayı ana dili gibi konuştuğu için o bakkalın da payını vermişti, kısa bi enstantene paylaşıyım dedim. Neyse;

Tarihi güzellik olarak bakılırsa, evet, anlatılanlar kadar güzel ama her ülkede (Türkiye hariç) olduğu gibi sadece olanları çok mükemmel bi şekilde korudukları için bu kadar ünlü. Tabi bunda Eiffel Tower ı kastedmiyorum, o başlı başına bi harika.

Eiffel Tower ın ben gittiğimde 3. katına kadar çıkılabiliyordu. Galiba daha da izin çıkmış. Gece kar yağarken şehre dürbünle (bozuk parayla çalışan) bakmak gerçekten görülmeye değer bir olaydı.

Şanzelize (fransızcası gelmedi) Caddesi ışıl ışıl ve mükemmel bir yer, hele o kadar kar yağmasına rağmen yolda çamula karşılaşmamak gerçekten alışılmadık bir şeydi.

Louvre Museum: İşte Fransaya bazı insanların sadece gitme nedeni. Louvre Müzesi için turlar genelde 1 aylık, 2 aylık oluyo, gezi turları içinse küçük tur olarak 3 günlük tur ayarlanıyor. Nasıl büyük bir yer olduğunu siz tahmin edin. Ama o kadar yerden sonra aklımda kalan (kral,kraliçe,prenses vb. odalarını saymıyorum) Aynalı Oda oldu. Tahminimle (abartı olabilir) 100 mt. uzunluğunda bir oda ve sadece değişik değişik aynalarla dolu.

Gezi Planındaki en son turum Disneyland'a olmuştu. Disneyland in çevresini trenle gezip, istediğiniz durakta inip atraksiyonlara katılıyorsunuz. Kış olduğu için biz çoğu açık hava olaylarına katılamamıştık, daha doğrusu açık değillerdi, yalnız korku odası, 4 tarafınızın ekranla çevrili olduğu bir gerçek hayat sineması nı unutamıyorum.

Kızlarına gelince, o yaşta da ne olacağım belliydi, Metroda giderken hayatımda görmediğim (yalan sadece yurtdışında da aşık oldum demek için) güzellikte bir kızla karşılaştım, yazmayacağım: konuşmadık ama yemin ederim kesiştik:P

Binalar ve caddeler öyle güzel dizayn edilmiş ki (ki bunu gerçekten her yazımda kullanıcam) gerçekten kıskandım. Binalar yeniler ve eskiler içiçe olmasına rağmen her bir bina kendimi belli ediyor. (Arka sokaklarda bile)

Şimdilik bu kadar geliyor aklıma, eğer eklememi istediğiniz bir bilgiye sahipsem hatırlatın plz.

Sırada:
Gezi No 2: İtalya
Gezi No 3: İngiltere
Gezi No 4: Tunus
Gezi No 5: İspanya (Mallorca)
Gezi No 6: Yunanistan

Ve ülke içi illerdeki (güney çoğunluk) Oteller, Suit Odaların Karşılaştırılması ve Atraksiyonları.

Haftaya Çarşamba da World Of Wonders Kremlin Palacedayım.
(İlk Gece Özcan Deniz, sonraki gece M.F.Ö, sonraki gece Yıldız Tilbe konserleri, 4gece 5 gün, uçak biletleri, bowling, tenis ve aklınıza gelebilecek herşey -carting hariç- paket fiyata dahil.)

Esen Kalın
:P
Sosyal ağlarda paylaş

said:
mutos, 12 Ocak 2005 19:15 tarihinde demiş ki:
masallah ya cok gezmissin.hala turk sahillerinde takılmaktayım umarım bi gun giderim senin gittigin yerlere :p

fransa yı okuyamadım uzun geldi bi okuyuverem bakiim

walla cok gezmişin yaw
madem okumadın yorum yapma :P[signature][hline]'''TaRaFTaR 5 iSTeDi BiZDe aTTıK 10 iSTeDiLeR ZaMaN YeTMeDi!!!''' 6.11.2002 KaDıKöY
cs:wook[cVk]
Sosyal ağlarda paylaş

resim çektim tabii ki, hepsinin ayrı ayrı bi sürü fotosu var yalnız onları sonradan sıcak sıcak eklemek istiyorum (kasamıyorum bi site açıp uploadlamaya demiyorum da) fransa, italya, yunanistan, tunus un önemli resimleri normal foto halinde, bilg.de deil yani onları bi de scan lemesi var, scanlicek kişinin scannerının tarihten kalmış olması var:) ama dubai ile ilgili olan resimlerle paticikte yer bırakmam:) (sözüm söz dierlerini de koycam yavaş yavaş.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...