Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

linked list ve iterator

Befounder

Öne çıkan mesajlar

linked list, basit anlamda objelerin sırayla birbirine linklenmesinden olusan bir list. her dilde asagı yukarı aynıdır implementationı. genelde stack ve queue implement etmek icin kullanılır.

iterator genelde collectionlara accesste kullanılır. ben genelde Set ile birlikte kullanıyorum.

List ve ArrayList tamamen aynı sayılır. Kullanmaya ihtiyac duymayacagın ufak farkları var, implementaiton acısından. Javada genelde ben List kullanıyorum..
Sosyal ağlarda paylaş

eğer C++/STL deki list e benziyorsa, dizinin başından sonundan ortasından kısaca istediğin yerden insert/remove yapmak hızlıdır,(bi ihtimal yanlış hatırlıyor olabilirm ama sort yapmak da hızlıydı) random access da yavaştır, bilgiler sırayla alınıp kullanılmalıdır. dır dur dir virvirivir..[signature][hline]h u m a n i t y - i s - t h e - o n l y - s u p e r p o w e r !
Sosyal ağlarda paylaş

Java LinkedList inden çekmiş biri olarak en önemli sırrını söölicem
beginning ve end denen şeyler sadece bir pointer, node deiller
yani beginning -> 1 -> 2 -> 3 -> end diye gitmez linked list
beginning -> 1 vardır bir pointer olarak
ondan sorna linked list vardır
1->2->3 diye
ve
end -> 3 vardır
beginning ve end bir bilgi içermez point ettikleri node dışında
iteration ise for ve while loopların genel adı olmalıydı, recursion bir method içinde o methodu çağırmak (Binary Search Tree lere gelince görüceksiniz), iteration da adı üstünde bir dizi içinde dolaşarak bir bilgiye ulaşmak

ikisiyle de anyı bilgiye ulaşılabilir ama metodu farklı olur[signature][hline]In Moon I trust
For Moon I live
The Moon I love
The Moon I pray...
Sosyal ağlarda paylaş

Iteration @ Computer Science.

1. The process of repeating a set of instructions a specified number of times or until a specific result is achieved.
2. One cycle of a set of instructions to be repeated: After ten iterations, the program exited the loop.

Recursion @ Mathematics

1. An expression, such as a polynomial, each term of which is determined by application of a formula to preceding terms.[signature][hline]In Moon I trust
For Moon I live
The Moon I love
The Moon I pray...
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...