Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Askeri Harcamalar, komsular, biz ve digerleri ....

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
benim anlamadıgım dolandırıcılıkta ve yolsuzlukta dunya bırıncısı ıken senelık butcemızın asırı mıkatrı dıs borclara ve dolandırıcılara gıdıyorken neden hep askerı harcamalar dıkkatı ceker
şirinlerin dunyasında yaşamıyoruz hiçbirzaman ordular tasfiye olmıycak bunu unutalım artık boş bir hayal bu
dunya tek bir ulus altında birleşşe sınırlar kalmasa barış cagı vesaıre olsa bıle askerı harcamalar devam edıcek uzay cagına gırsek ııce abarıp ısık hızıyla dolassak bıle bu boyle surucek

sımdı yapmaya calıstıkları ordunun odenegını her sene kastı olarak kısıyorlar ancak ordu kendı ımkanalrıyla temın etmeye calısıyor kendı butce acıgını asıl amac orduyu kıslaya hapsetmek aslında ama burası sıyası tastısma forumu olmadıgından fazla konusmuyorum tek dıyıcegım cıkarın su pembe gozluklerı ancak o zaman gercegın bır kısmını gorursunuz tamamını gorebılmek ıcınse sıstemın sıze taktıgı atgozluklerını cıkartmanız gerekır[signature][hline]Mustafa Kemal Ataturk,yuce Turk milletine 1933 de demişki:
Sömürgecilik ve Emperyalizim Yeryuzunden Yok Olacak

[Bu mesaj Viktor tarafından 12 Ocak 2005 12:17 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
tekrar ve tekrar diyorum sigorta sistemi ne kadar verirsen o kadar alirsin mantigiyla calisir.

Yukari gidip cumlelerimi adam gibi okursaniz
100 milyon verirsiniz belli bir seye kadar karsilarlar
200 milyon verirseniz baska bir seviyeye kadar

senin ne kadar verdigine gelince ssk ya sabit bir para veriliyor yani sen gidip bana ekstra sigorta yapin abi diyemiyorsun devlet sigortasi bu(maasinin belli bir bolumu).

Sonra bu israile tanki yaptirip rusyaya yaptirmama olayina gelince devletler arasi anlasma ole direk basit aha burasi 3 milyon ucuz verdi abi ona atliyalim mantigiyla hic calismiyor
rusyadan almiyorsak cecenistandan tut zamaninda irak a abdullah ocalana verdigi bin tane nane yatiyor. ayni sekilde bakin israil kurtlere azicik yardim edince yer degistirdik.

Her neyse bu askeri harcamalarla ilgili acilmis yirminci yazida tekrar soyluyorum kimse sallamiyor o yaziyi ama

bir devletin askeriyeye ne kadar harcadiginin onemi yoktur onemli olan askeri malzemesini kendisi yaratip satmasidir bugun israil gdp sinin %7 sini veriyor olabilir ama en az %14 unude gelistirip sattigi silahlardan kazaniyor acilmis isler ve en onemlisi butun teknolojilerin ilk dogdugu yerler savas alanlaridir.[signature][hline]any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic
C CLARKE

[Bu mesaj onlyreal tarafından 12 Ocak 2005 12:34 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
o değilde, abd nin o 276 Milyar $ sinin ne kadarı üretim&support a, ne kadarı yeni teknoloji geliştirmeye gidiyordur ben onu merak ettim? yarıdan çoğu falandır herhalde benim tahminim.

bide bizimkinin ne kadarı üretim&support a ne kadarı geliştirmeye gidiyor ki acaba? yoksa 6 M$ 'ı ile yeni araç alıp dışardan, 1M$ i ile de elmizdekileri modifiye mi ediyoruz acaba?

çünkü 15 sene içinde sessiz uçan helikopterler, sessiz giden/ radarda görünmeyen tanklar, pilotsuz bombardıman uçakları vb vb çıkacak, hepsi test aşamasında bunların şu an, bilimkurgu falan da değil. 20-30 seneye kalmaz mech dediğimiz savaş araçları da ortaya çıkar eminim, (eğer kullanışlı olduğu kanıtlanırsa tabi savaş alanında) (japonyadan beklerim ben :)).
bide bunların yanına az miktar ciddi eğitimli, komando tarzı pro. asker verirsen. oh oh.[signature][hline]FR - Wow - MM - G.Spot - SmS - NwN-II - Satılık!
let the echoes of doom resound across this wretched world that all who live hear them and despair
Mesaj tarihi:
said:
Pirvan, 12 Ocak 2005 04:49 tarihinde demiş ki:

Dostum ne 1 milyar doları 100 milyar dolarlık savaş gideri vardır abd nin ne yaptın 1 milyar dolar bir uçakları..

Haftalik masrafi 1 milyar dedim, butun savasin maliyeti degil tabii ki ;)

...

[Bu mesaj demirbilek2 tarafından 12 Ocak 2005 17:35 tarihinde değiştirilmiştir]
  • Yeni Oluştur...