mortheria Mesaj tarihi: Eylül 24, 2014 Mesaj tarihi: Eylül 24, 2014 Da nasıl ? Mesela şöyle örn bişey açıp direk çizmeye mi çalışıyoruz ? Kaynak falan loomis bi ara görmüştüm buralarda onu mu almalı? Belki ileride meslek olarak bile düşündüğüm için daha sistemli iyi çalışmaya başlayayım diyorum. Şöyle bişeyler var şu düzgün tekliler bakarak diğerleri sketch öyle normal insan , vücut falan çizmediğimden pek açıklayıcı olmadı ama böyle şeyler var işte http://imgur.com/a/WQXjF bakarak olduğundan pek bi değeri de yok haliyle. Wacom bamboo tablet almıştım bi ara , pc dekileri kaydetmedim ondan buraya atamadım. Meslek olarak düşündüğüm alan karakter konseptleri belki mekan tasarımları falan.Renklendirme hiç bilmiyorum ama Guild Wars 2 nin konsept görsellerindeki renkler çizimler hoşuma gidiyor baya , youtube da Sycra nın çizimi renkleri de hoş. Neyse daha iyi çizmek için daha çok çizmek gerek falanda bu yolda hangi kaynak ne tür çalışma önerirsiniz daha sağlam bi ilerleyiş için sorayım dedim.
Fin Mesaj tarihi: Eylül 24, 2014 Mesaj tarihi: Eylül 24, 2014 https://www.guvensanat.com/image/urun/2011/06/10/Resim_1307694481.jpg bundan alıyosun bi tane http://www.youtube.com/watch?v=_VVU1mCwYiY part 1&2 izle bol bol pratik şart bide.
mortheria Mesaj tarihi: Eylül 24, 2014 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 24, 2014 Videoları izlerim ahşap model olayı da güzel gibiymiş teşekkürler Fin.
dana22 Mesaj tarihi: Eylül 24, 2014 Mesaj tarihi: Eylül 24, 2014 *anlamadim cizim icin anatomi mi yoksa fonksiyonel anatomi mi
mortheria Mesaj tarihi: Eylül 24, 2014 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 24, 2014 dana22 said: *anlamadim cizim icin anatomi mi yoksa fonksiyonel anatomi mi Çizim için istiyorum ben , gerçi fonksiyonele de baktım boyun sırt iç organ yapısı falan diyor pek anlamadım tıpçılar anlasın ondan.
lovecraft0Z Mesaj tarihi: Eylül 25, 2014 Mesaj tarihi: Eylül 25, 2014 şimdi anatomi ve genel anlamda figür çiziminin en iyi ve geleneksel antrenmanı çıplak model çalışmaktır. rönesanstan beridir bu böyle. fakat bu imkan yoksa tavsiyem şunlar, 1- resmin ustalarından kopya çalışmak - etüd ederek yani oranlara tonlara çok dikkat ederek yavaşça, bütünden detaya. link verdigin figür çizimlerinden kopya yapmakta fayda sağlar 2- bir eskiz defteri ve füzen al ve dışarda etrafında hızlı çizimler skeçler yap. özellikle füzen yada toz pastelle ayrıntıyı görmeden, duruşlar için, yürüyen, eğilen çeşitli pozisyonlardaki insanları hızlı şekilde çiz. ayrıca arkadaşlarından sana poz vermelerini isteyebilrsin hızlı yada karakalem ile yavaş (etüd) şeklinde çalışabilirsin bunlar geliştirir. 3- her nekadar çok iyi olmsalarda bazı figür çizim kitapları en azından refereans olarak ve oranlarla ilgili bazı hap bilgiler açısından iyi olabilir, şunlar gibi: http://www.idefix.com/kitap/gelecegin-ressamlari-icin-anatomi-tom-flint/tanim.asp?sid=D3EWMBWFEG8G3PHFYTWZ http://www.idefix.com/kitap/sanatsal-anatomi-burne-hogarth/tanim.asp?sid=S53W516MQS0AOZY024E3
mortheria Mesaj tarihi: Eylül 25, 2014 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 25, 2014 Model çalışması için şöyle bi yer buldum farklı pozlarda süre sınırlaması falanda var burdan bakarım http://artists.pixelovely.com/practice-tools/figure-drawing/ Füzen ve kalemlere bakınıyım biraz 0.5 hb tombow da fena değil aslında ama Eskiz defteri hiç düşünmemiştim yazıcıda falan kullandığımız a4 lerden defter yaptırıyodum ama bide onlara bakıyım bulabilirsem rengi sarı tonlu hafif dokulu kağıt hoş olur Teşekkürler tavsiyeler için
lovecraft0Z Mesaj tarihi: Eylül 25, 2014 Mesaj tarihi: Eylül 25, 2014 kalem olarak 2b den aşağı inme 2b-6b ye kadar yolu var derwent tavsiye ederim füzen ya da toz pastel i mutlaka tavsiye ediyorum A4 kağıda çalışma, resim yapmak için değil o yoğunluğu çok az canson un turuncu kapaklı eskiz defterlerini tavsiye ederim az pahalıda olsa esasında bi ara vaktim olsa bir resme giriş tutosu hazırlıycam buraya
mortheria Mesaj tarihi: Eylül 25, 2014 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 25, 2014 Derwent vardı kaybettim gene alıyım bende beğenmiştim. Fin in attığı anatomi çizme videolarını izledim izlerken de şöyle çizdim az gördüklerimi dinledim sonra dedim ki acaba direk anatomi falan diye girmesemiydim proportion mı kassaydım , şimdi kemik kas falan oralardan bu figure drawinglere ordan kendi karakterlerime falan nasıl geçicem bilemedim nasıl güzel olur
Cuce Mesaj tarihi: Eylül 25, 2014 Mesaj tarihi: Eylül 25, 2014 bakıp bakıp ciz ne görürsen. detaya girme figürleri oturt. böle kas falan zaten cizme napıcan kas cizip. bamboon falanda varmıs. bi tane eli yüzü düzgün figür cizen concept artcınını indir bütün işlerini onun figürlerini taklit et. vs vs sadece sketch duzeyinde kalsın yaptıkları daha ilerisine gitme. loomis işte iyidir bide oda sana yol gösterir.
lovecraft0Z Mesaj tarihi: Eylül 26, 2014 Mesaj tarihi: Eylül 26, 2014 cuce nin dedigi gibi kas lifleri falan gereksiz bütünden detaya, önemli olan bütün duruşlar vücut parçalarının oranları vs ama yetenek var, devam :)
arcane Mesaj tarihi: Eylül 26, 2014 Mesaj tarihi: Eylül 26, 2014 3d modelleri pozisyonlara sokabildiğin yazılımlar vardı. senelerdir bakmadığım için ismen tavsiye veremeyeceğim. referans konusunda şahane oluyorlar.
mortheria Mesaj tarihi: Eylül 26, 2014 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 26, 2014 Sağolun yardımlarınız için yetenek kısmına katılmıyorum Hayır ben yetenekli değilim Da Vinci de değil Sycra da değil yeteneksizde değilim yetenek diye bişey yok çünkü. Eskiden kimse çizimlerimi beğenip oo yeteneklisin falan demezdi sonraları böyle demeye başladılar doğadan gelen bu yetenek nerdeydi çizdikçe oluyor işte insanların yetenek diyerek kastettiği doğadan geldiği sanılan değişik güç anlayışı için diyorum bunu yaptığı pratik ve isteği kadar iyi çizer biri bence hatta diğer alanlarda da böyledir bence.
Öne çıkan mesajlar