Chris_Metcalf Mesaj tarihi: Ocak 11, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2005 ehehe.. halen bataklık değil ama işte :) kurutuldu buralar.. kayıcak direk yani[signature][hline]Forum the bell tolls "ARAMAYA INANMIYORUM" Chris Metcalf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arc Mesaj tarihi: Ocak 11, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2005 said: Fistan, 11 Ocak 2005 23:55 tarihinde demiş ki: bişi olmaz bataklık olunca ki? yıkılmaz içine saplanır merdivenlerden çıkarız yukarıya. ben de öyle dedim depremi yaşamış bi arkadaşıma, bizim komuşarın izini bulamadılar o gömülen evlerden diye cevap verdi, sinir bozmak gibi olmasın[signature][hline]sanerixx, vitalizes body and mind Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mdma Mesaj tarihi: Ocak 11, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2005 said: voic3, 11 Ocak 2005 23:49 tarihinde demiş ki: dibinden su çıkan , kolonları sağlam olmayan binayı nasıl sağlamlaştıracaklar merak ettim? oraya pisa kulesini tamir edeceğini söyleyen türk kişisini getirseniz gene yapamaz. kolonları güçlendirmek ayrıdır. Temelli güçlendirmek ayrıdır. Temelden su çıkıyorsa temelde oturmalar oluşabilir. Eğer aşırı derecede temelde göçme olursa binanın o kısmı o tarafa doğru eğilir. Tam bir çözümü yok diye biliyorum bunun. Çünkü siz orayı doldursanız bile oturma yapacaktır zemin. Ayrıca sulu zeminde de sudan dolayı bir oturma olacaktır. Kolon olayı ise kolonlarda güçlendirme yapılarak bu aşılır. Buda genelikle mantolama şeklinde olur. Kolonun kesitleri büyütülür. Epoksi yardımıyla donatılar ana mevcut kolana ankrajlanır fln... Bu güçlendirme olayında adamlar kat başına para alıyorlar. Galiba 2 sene önce bu 1500$ gibi bir şeydi yalan olmasın. En azından devlet binaları için buna yakın bir şey söylüyorlardı. eğer o kattaki kolonlarda güçlendirme gerekmiyorsa bile adamlar aynı parayı alıyorlardı.[signature][hline]Feror ego veluti - sine nauta navis, ut per vias aeris - vaga fertur avis... Quidquit Venus imperat - labor est suavis, quae nunquam in cordibus - habitat ignavis. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Ocak 11, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2005 durun depremde yıkılır, göçer saplanır konularını bana bırakın. inşaat mühendisliğinde 5. senem! 8-)[signature][hline]Yeni şubemizin hangi ilde açılmasını istersiniz? Antalya olucak. pls gençler :) http://www.tusdata.com/ sağ tarafta anket. [Bu mesaj Fistan tarafından 12 Ocak 2005 00:00 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mdma Mesaj tarihi: Ocak 11, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2005 said: Fistan, 11 Ocak 2005 23:59 tarihinde demiş ki: durun depremde yıkılır, göçer saplanır konularını bana bırakın. inşaat mühendisliğinde 5. senem! 8-) heyt benimde 5. senem meslektasız fistan ama bu sene bitiriyorum ben 4 dersim kaldı :)[signature][hline]Feror ego veluti - sine nauta navis, ut per vias aeris - vaga fertur avis... Quidquit Venus imperat - labor est suavis, quae nunquam in cordibus - habitat ignavis. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mdma Mesaj tarihi: Ocak 11, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2005 said: voic3, 12 Ocak 2005 00:00 tarihinde demiş ki: babam iç dekorasyon işi ile ilgileniyor, oradan biliyorum. kolonun temeli sağlam olmadığı sürece ne kadar güçlendirilirse güçlendirilsin genede iyi bir sonuç vermezmiş. hani 5.0 da yıkılmaz 6.0 yıklır ya 5.0 da ağır hasar alan bir bina üflesen yıkılır 6.0 a gerek yok :) Kolonlar zaten temele bağlıdır.Temel, kirişlerden kolona kolonlardanda temele gelen yükleri zemine aktarır. Kolonun temeli diye bir şey yok yani :) Dediğim gibi güçlendirme olayı temel için bir çok alternatif var bende öğrenciyim daha tam bilmiyorum o olayı. Ama değişik çözümleri var.[signature][hline]Feror ego veluti - sine nauta navis, ut per vias aeris - vaga fertur avis... Quidquit Venus imperat - labor est suavis, quae nunquam in cordibus - habitat ignavis. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Ocak 11, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2005 bitiriyosan tebrikler :([signature][hline]Yeni şubemizin hangi ilde açılmasını istersiniz? Antalya olucak. pls gençler :) http://www.tusdata.com/ sağ tarafta anket. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sirplayA Mesaj tarihi: Ocak 11, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2005 Ozellikle Arapsuyu tarafi alt yapi olarak cok sagliksiz batakligin ustune binalari diktiler hep valla ben hic hissetmedim 2-3 arkadasida aradim.[signature][hline]Peach Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar