Anhora Mesaj tarihi: Eylül 18, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2014 Yedek subaylığı severek ve isteyerek yapanlardan anılarını dinlemek isterdim. Yedek Subaylık nasıldır, hayat nasıl geçer vs. Bir de okulu 1 sene istemeden uzattık, bu yedek subay olmak için engel teşkil eder mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Anhora Mesaj tarihi: Eylül 19, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2014 Burdakiler Bedelli'yi bekliyor anlaşılan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici orc_lord Mesaj tarihi: Eylül 19, 2014 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2014 Eskiden sınavla belirleniyordu ama artık tamamen şansa bağlı diye duydum. TSK'nın ihtiyacına göre alıyorlar bence okulu uzatman sıkıntı olmaz. Yedek subay olmanın para biriktirmek bide dönem arkadaşlarının senin gibi olması bakımından güzel artıları var diye düşünüyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Remus Mesaj tarihi: Eylül 19, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2014 Kabaca 2 çeşit YS'lık, meslek kurası denilen diğeri iste normal asteğmen olduğun. Meslek kurası çıkarsa %90 kendi işini yapıyorsun, genelde doktorların yapıtğı askerlik gibi. Diğerinde 3 ay eğitim var, parada almıyormuşsun galiba. Sonra 8 ay askerlik yapıyorsun, şanşlıysan meslek kurasından boş kalan pozisyonlara koyuyorlar. Şansızsan operasyona gidiyorsun.En iyi olasılıkla güzel yere düşersen bütün askerliğin boyunca karı kız peşinde koşup alem yaparsın. Uzatma ile alakası yok YS'lığın, son dönemlerden anladığımız kadarı ile Türk kökenli olacaksın. Muhtemelen alevisende YS yaptırmazlar. Gerisinin nasil şeçildiğini çok bilmiyorum. Ama YS sınavına gittiğinde tipine bakıyorlar, birde sınav sonucuna bakıyorlardır herhalde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tambjk Mesaj tarihi: Eylül 19, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2014 Bol bol halı saha maçı yapar, cep telefonu ile oyunlar oynar Haftada 1 gün nöbet fln tutar Komutanların üşendiği angarya işler ile uğraşıp 20 yaşındaki çocukların maskarası olursun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
guden Mesaj tarihi: Eylül 19, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2014 şu anda bir arkadaşımın son haftası, 8 ay memurluk yaptı o bile zor geldi 3 ay eğitimden sonra, sivil hayata alışkın biriysen zorlanırsın. bütün ys.ler için geçerli mi bilmiyorum ama eğitim olanların hepsinde ilk 3 aylık eğitimi sınıfın ilk %5in (sınıflar 30-40 kişiydi sanırım) içinde bitirirsen kendin seçiyorsun gideceğin yeri. iyi para kazanmak istiyorsan doğu + bolca operasyon ek görev yapman lazım. yok ben 11 ay sabah çıkayım akşam geleyim, memur gibi askerlik yapayım, maaşım giderleri karşılasın yeter dersen, ilk 3 ay kasıp istediğin yeri seçersin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar