4Ever Mesaj tarihi: Eylül 14, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2014 Selamlar, Elimdeki bir alan adı üzerinden 2 adet NS oluşturdum ve sunucu IP adreslerimi yazdım. Sorgulama yaptığım zaman NS lerin doğru adrese yönlendiğini görebiliyorum. Server Name: NS1.DEVELOPERFRIENDLY.NET IP Address: 213.232.48.4 Ama aşağıdaki linkte görülebileceği gibi. DNS Record Sorgularında nameserver lar timeout oluyor. http://dnsquery.org/dnsquery/developerfriendly.net/ANY Test yaptığım alan adı: hesabinibil.com Burada problem yaşıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seele Mesaj tarihi: Eylül 14, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2014 benim bildigim dns ayalari yapildigi zaman 24 kadar zaman gecebiliyor. bekle az derim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaperon Mesaj tarihi: Eylül 14, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2014 Öncelikle hemen aktif olmayacaktır. İkincisi nameserver açıyorsan DNS sunucusu hizmeti de vermen gerekiyor. Bunun için de 52 numaralı portu sunucuna yönlendirmen lazım. 80 ve 443 numaralı portları da web sunucuna (aynı makine üzerinde de olur) yönlendirmen gerekiyor. ha bir de dns sunucuna forward lookup zones kısmında açmış olduğun DEVELOPERFRIENDLY.NET zonu içinde ns1.DEVELOPERFRIENDLY.NET ve ns2.DEVELOPERFRIENDLY.NET AAA host kayıtlarını external ip olarak girişini yap. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
4Ever Mesaj tarihi: Eylül 14, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2014 Nameserverı domain aldığım şirket üzerinden açıyorum. Kendi sunucuma da DNS hizmeti kurmam gerekiyor mu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaperon Mesaj tarihi: Eylül 14, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2014 Bir saniye şimdi şunu bir anlayalım. Sen kendi sunucunda mı yoksa satın aldığın bir sunucuda mı ya da satın aldığın başka bir webhosting hizmeti veren bir yerde mi barındırmaya çalışıyorsun yeni siteni? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
4Ever Mesaj tarihi: Eylül 14, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2014 Web sitesini kendi sunucumda barındırmak istiyorum. Bir sunucuda tek site olacak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaperon Mesaj tarihi: Eylül 14, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2014 Öncelikle sunucuna dns sunucu ve web sunucu rollerini yükle. Sonra hesabinibil.com adı altında bir forward lookup zone oluştur. Bu zone içinde AAA host kayıtları oluşturman lazım. boş bir tane AAA kaydı www ns1 ns2 Bunların IP adresleri senin kullandığın dış ip adresin olacak. ha bir de ns1.hesabinibil.com ve ns2.hesabinibil.com ns adresi alman ve bunların ip adresini sunucunun dış ip adresi yapman gerekiyor. Ya da önceki yazdığın ns adresleri senin ise, diğer site etkilenmeyecek ise o ns adreslerinin ip adreslerini senin sunucunun ip adresi ile değiştirmen ve sunucundaki dns sunucuna o siteye ait bir forward lookup zone ve bu zone içinde ns1 ve ns2 isimli AAA host kaydı oluşturman ve bu kayıtların ip adreslerini de sunucunun dış ip adresi olarak belirtmen gerekiyor. Karışık ve biraz zorlu bir iş. kolay gelsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
4Ever Mesaj tarihi: Eylül 14, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2014 Kullanacağım tüm alan adları benim. Birşeyler yapmaya çalışayım web sunucumu felan kurdum onlarda sıkıntı yok ama DNS olaylarına bakmamıştım hiç. Teşekkürler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
2 Mesaj tarihi: Eylül 15, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 15, 2014 Bizimle calisim rahat edin boylesorunlariniz ofmasin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
4Ever Mesaj tarihi: Eylül 16, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2014 Hallettim sandığımdan daha kolaymış. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar