Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Nameserver ve DNS

4Ever

Öne çıkan mesajlar

Selamlar,

Elimdeki bir alan adı üzerinden 2 adet NS oluşturdum ve sunucu IP adreslerimi yazdım. Sorgulama yaptığım zaman NS lerin doğru adrese yönlendiğini görebiliyorum.

Server Name: NS1.DEVELOPERFRIENDLY.NET
IP Address: 213.232.48.4

Ama aşağıdaki linkte görülebileceği gibi. DNS Record Sorgularında nameserver lar timeout oluyor.

http://dnsquery.org/dnsquery/developerfriendly.net/ANY

Test yaptığım alan adı:
hesabinibil.com

Burada problem yaşıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Öncelikle hemen aktif olmayacaktır. İkincisi nameserver açıyorsan DNS sunucusu hizmeti de vermen gerekiyor. Bunun için de 52 numaralı portu sunucuna yönlendirmen lazım.

80 ve 443 numaralı portları da web sunucuna (aynı makine üzerinde de olur) yönlendirmen gerekiyor.

ha bir de dns sunucuna forward lookup zones kısmında açmış olduğun DEVELOPERFRIENDLY.NET zonu içinde ns1.DEVELOPERFRIENDLY.NET ve ns2.DEVELOPERFRIENDLY.NET AAA host kayıtlarını external ip olarak girişini yap.
Sosyal ağlarda paylaş

Öncelikle sunucuna dns sunucu ve web sunucu rollerini yükle. Sonra hesabinibil.com adı altında bir forward lookup zone oluştur. Bu zone içinde AAA host kayıtları oluşturman lazım.

boş bir tane AAA kaydı
ns1
ns2

Bunların IP adresleri senin kullandığın dış ip adresin olacak.

ha bir de ns1.hesabinibil.com ve ns2.hesabinibil.com ns adresi alman ve bunların ip adresini sunucunun dış ip adresi yapman gerekiyor. Ya da önceki yazdığın ns adresleri senin ise, diğer site etkilenmeyecek ise o ns adreslerinin ip adreslerini senin sunucunun ip adresi ile değiştirmen ve sunucundaki dns sunucuna o siteye ait bir forward lookup zone ve bu zone içinde ns1 ve ns2 isimli AAA host kaydı oluşturman ve bu kayıtların ip adreslerini de sunucunun dış ip adresi olarak belirtmen gerekiyor.

Karışık ve biraz zorlu bir iş. kolay gelsin.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...