Golge-i_Khan Mesaj tarihi: Ocak 6, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2005 eleştirin dövün sövün : ) bina yapım metodları dersi tasarım + pafta uygulaması + modelleme toplam 6 saate. rexar a esherden verdiği ilham için teşekkürler ehe gerçi dersten kaldım bu paftları hazırladım hiç uyumadan gittim habita salonuna girdim devamsızlıktan çakılmışım : ) *Bodrumda kumsal a yerleştirilen bir soğuk içiçek satan klübe gibi bir yer. [signature][hline]theKingpin, 08 Aralık 2004 20:08 tarihinde demiş ki: yeeeeeeeeettttttttttteeeeeeeeeeeeer! [Bu mesaj Golge-i_Khan tarafından 07 Ocak 2005 01:32 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Ocak 6, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2005 öne bi kaç tabure bi de masa işi görecek bi çıkıntı, kenara da koydun mu bi döner ocağı, olur voltron.. :) güzel olmuş.escher ile alakasını çözemedim ilk resimin altındaki escher çalışması dışında.[signature][hline]Hugocuların Dela Abisi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GE-TA Mesaj tarihi: Ocak 6, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2005 Sebil deyince, bir de modern sözünü ekleyince başlık ilgimi çekti, senin de tasarımcı olman işin içine girince bakmadan edemedim. Lakin içeriğin sebil ile yakından uzaktan alakası yok be hocam. Kritiğe açık isen büfenin tasarımı çok sıradan geldi bana. Neye göre dersen senin önceki tasarımlarına göre. Tarzının daha uçuk kaçık binalar olduğunu sanmıştım, yanılıyor muyum?[signature][hline]In God I Trust For Rest I Just Test Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Golge-i_Khan Mesaj tarihi: Ocak 6, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2005 ahah iki kıllı beyazlı amca da koyduk mu vemkom turkiy : ) giriş: 1 milyon entrance: 2 milyon ehe ya işte geçişgen bi yapısı var denizi yasnıtıyor bi yüzü (cam merdiven + çelik taşıyıcılar, göneş haraketi ışığın kırolması hareketli gölgeler) diğer tarafı bodrum evleri gibi sert 90 derecelik bir köşe var ve o köşede baskın (taşıyıcıları görebiliyoruz) harp hurp : ) eşerdeki geçiş hani baluklar dan evlere ben de işte denizden bodrum evlerine lakin kims eböyle bir bir beklemiyorudu bu ders için ehe taşıyı sistemleri izolasyon falan inceldiğimiz bi ders : ). bir de bazı kriterler vardı işte merdiven zorunlu metrekare sıkıntılı bir sorunu varsa saçağı yok dersten kalmasam koyacaktım ehe : )[signature][hline]theKingpin, 08 Aralık 2004 20:08 tarihinde demiş ki: yeeeeeeeeettttttttttteeeeeeeeeeeeer! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Golge-i_Khan Mesaj tarihi: Ocak 6, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2005 said: GE-TA, 07 Ocak 2005 01:27 tarihinde demiş ki: Sebil deyince, bir de modern sözünü ekleyince başlık ilgimi çekti, senin de tasarımcı olman işin içine girince bakmadan edemedim. Lakin içeriğin sebil ile yakından uzaktan alakası yok be hocam. Kritiğe açık isen büfenin tasarımı çok sıradan geldi bana. Neye göre dersen senin önceki tasarımlarına göre. Tarzının daha uçuk kaçık binalar olduğunu sanmıştım, yanılıyor muyum? eheh saolasan ama ge ta cım seyi kaçırmışsın başlıkta ki ":P"[signature][hline]theKingpin, 08 Aralık 2004 20:08 tarihinde demiş ki: yeeeeeeeeettttttttttteeeeeeeeeeeeer! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Golge-i_Khan Mesaj tarihi: Ocak 6, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2005 yoksa sıkıntı uçmak olsun : P bu şeyle sabahtan beri uğraşıyorum şimdi öyle bir form ki hem zemin eğimli hem kendisi eğimli her bir patikada eğim hesabıı yaparken mantıklı bir işlev seviyesinde tutmak abuk sabuk bulduğum kavramlardan uzaklaşmamak herhalde son bir 30 saatir 3dx max auto cad + şöller kağıt ve emektar portmin im ile uğraşıyorum daha elidme plan yok yok yok of sıkıldım biri gelse çizse : )[signature][hline]theKingpin, 08 Aralık 2004 20:08 tarihinde demiş ki: yeeeeeeeeettttttttttteeeeeeeeeeeeer! [Bu mesaj Golge-i_Khan tarafından 07 Ocak 2005 01:51 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Ocak 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2005 en güzel eşer geçişi sıcak kumlardan serin sulara doğru magnum geçişidir.. bu zamazingodan şileye koyalımb irtane yaın gider sıvı tüketim maddeleri saytarız[signature][hline]Türkler Orta-Asya'dayken günlük ihtiyaçları için savaşırlarmış; "-Ulan kaşık düşmanı, baltamı getir. Ekmek almaya gidiyorum" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elvyn Mesaj tarihi: Ocak 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2005 betondan degil de tahtadan sazdan falan yaparsan o klubeyi cok iyi olacak gibi.[signature][hline]... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ocak 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2005 Bir kez anladığım kadarıyla bu sebil değil cunki icinde birinin olup ınsanlara ıcecek vermesı gerekıyo. Sebil self-servis olur. Ayrıca form'un e kullandığın materyalın de ortam la ilgisi yok. tumuyle zıt dersen oyle bır tutatlılıkda yok. Hadı taş kum sıtlığına gelsek renklerde tutmuyo bu zıtlık. Ayrıca tamamlanmamış ceyrek daire durumu rahatsız ediyor, 90 yerine 110 veya 120 derece olsaydı daha rahat olurdu kulanıcılar icin. Ayrıca arka cephesini merak ettim orda ne var. Yoksa bunu koşeye falanmı yaslıycaksın?[signature][hline]Beş Hececiler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ocak 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2005 Bide paftayı direk bu şekilde sunduysan bende sevmezdim, ilk paftanın altında metomerfoz'un falan işi ne? gereksiz kalabalık var orda.[signature][hline]Beş Hececiler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Ocak 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2005 ben anlamıyorum bunlardan.[signature][hline] Ne sen, Ne ben, Ne de hüsnünde toplanan bu mesa, Ne de alam-fikre bir mersa, Olan bu mai deniz Melali anlamayan nesle aşina değiliz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dominic Mesaj tarihi: Ocak 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2005 moderni ve sebili nerede pek goremedim ama 3d model olarak fena degil. bu arada sunum yonteminde buyuk hatalar var, kesinlikle gozden gecirmelisin. [Bu mesaj dom tarafından 07 Ocak 2005 14:13 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Daesu Mesaj tarihi: Ocak 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2005 gölge ne okuyorsun sen ? yada ne bunlar hangi dünyaya ait ? su son koydugun 3-4 konudan hiçbisi anlamıyorum gercekten[signature][hline]Deviant art gallery my world my reality Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Ocak 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2005 hocaların bişi demiyosa bana susmak düşer tabi de dom ile aynı düşünceleri paylaşıyorum ben de.[signature][hline] Ne sen, Ne ben, Ne de hüsnünde toplanan bu mesa, Ne de alam-fikre bir mersa, Olan bu mai deniz Melali anlamayan nesle aşina değiliz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lixad Mesaj tarihi: Ocak 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2005 ITU içmimarlık galiba tam emin diilim ama. İçmimarlar böyle şeyler yapıyormu onuda bilmiyorum gerçi :).[signature][hline]Elleme orama burama ya! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Golge-i_Khan Mesaj tarihi: Ocak 7, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2005 teşekkürler bir iki soruya cevap vereyim: eşer çizimi metaformaz ile temelli olarak koymadım ya hay ne meretse adı ehe. Bakınız orada denizden binalara bir geçiş var. Ben de tam ortasına bir çizgi çakmışım hani. BU plajda durup su satana kulübe ise yine deniz ile gerisinde konumlanmış bodrum evlerinin ortasında,. Deniz o dalgalı hareketl yapısı ile bodrum evlerinin o köşeli sert ve belirgin yapısı arasında. Lakin madem böyle bir alana bir yapı yapıyorum belki iki kutubu da yansıtabilirim diye düşündüm, işte o yüzden ön tarafında metalle desteklenmiş (illa metal olmayabilir) cam dan oluşturulmuş bir erdiven var. Denizin olduğu cepheye bakıyor. Merdiven yapmak zorunluydu bu arada. Lakin şimdi üst üste yerleştirilmiş basamaklar her biri ayrı bir açıyla alacak güneşi ve kıracak, gün içinde güneşde yer değiştirecek keza hep farklı farklı gölgeler oluşacak. Amacım burada hareketli bir giriş yaratarak bir nevi baktıgı cephede ki denizin hareketliliği ile bir uyum yakalamaktı. Diğer kalan yeri yani dairenin merkezi de arka tarafında kalacak olan bodrum evleriyle birliktelik yaşaması için sert ve 90 derece. Yani burada ben o 90 ı yaparken kavramı ön planda tuttum o yüzden 120 değil, lakin oladabilir 120 de belki bir şekilde anlatırdı bodrum evlerini. Aslında amacım bodrum evlerinden baktıgınızda, onlarla uyumlu gözüken köşeli bir yapı. Denizden batığınızda ise o hareketli ve değişken bir yapı elde etmekti. Hani bahane gibi oluyor bu da ama, sonuçta haftada sadece 4 saat için girdiğim bir dersti ve tabii ki 6 saatte bir mimari eseri bitirmek mümkün değil. Tabii ki eksikleri çok oalcaktır, ki ben daha bir iç-mimarlık öğrencisi olduumu düşünürsek su üzeridne son 6 aydır uğraştığım proje i 15 defa yeniden yapılandırdığımı da hesaba katarsak hiç bir zaman benim tamamıyla içime sinmiyor. Pafta tasarımı konusunda her nevi öenri beni ihya eder ehe. Lakin ben o yukarıda siyah çizgiyi geçişi ifade etmek için kullandım. Önce dalgalı geliyor, sonra 90'a dereceler yaparak bitiyor. Ortasından geçen çizgi binaın konumu ifade ediyordu. Hatta resimlerde yine onu anlatması açısından koyduğum şeyler, hani denizler var önce sonra binalar geliyor. Hepsinin resimleri koyunca çok "yabancı" durdular paftada, ben de bir çizgi çizip onunla yer yer sınırlar yer yer taşısırısam eder resimleri bağlar. En azından amacım oydu o ortada ki çizgi de. Eşer in çizimi dediğim gibi o geçişi görsel olarak güçlü ifade ettiğinden yerleştirdim. İkinci pafta yalan zaten ehe. İçte proje üzeridne tartışabileceğimiz bazı wireframe çizimler, ki dikkatinizi çekerim bunlar sunum paftaları değil. Yani tartışmak için konulmuş şeyler, bak burasına şöyle bir su izolasyonu lazım diyebilmesi için koydum onları. Ama bakan herkes ki bu 30 öğrenci 4 hoca falandır, neden bikinili bir kadın koymadım dediler eheh. Ya ben o kadını elimde hazır oldugu için hemen koymuştum, hemen göz büyüklüğü algolasın diye. Elvyn beton yasaktı zaten, materyalatamaları sabah 0730 anca yapmaya başladım, yani sabah 0900 da ders başlıyordu ve daha banyo da yapmamıştım : ) . babacum senle işe girmem ben, silthanas ı çağırın onunla çalışırım ehe. Lakin kendisi "kendi" otelinin inşaasında çalışmış biridir, ondan ıspanaklı amele style yumurta yapışı ses efekleriyle dinlemeniz lazım : ) . başka böyle işte, teşekkürler yeniden.[signature][hline]theKingpin, 08 Aralık 2004 20:08 tarihinde demiş ki: yeeeeeeeeettttttttttteeeeeeeeeeeeer! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Golge-i_Khan Mesaj tarihi: Ocak 7, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2005 said: Lixad, 07 Ocak 2005 15:31 tarihinde demiş ki: ITU içmimarlık galiba tam emin diilim ama. İçmimarlar böyle şeyler yapıyormu onuda bilmiyorum gerçi :). ITU işte, ilk bir buçuk sene mimarlık eğitimi veriyorlar dış ı anlamadan iç olmaz diye. evet iç mimarlık öğrencisiy: )[signature][hline]theKingpin, 08 Aralık 2004 20:08 tarihinde demiş ki: yeeeeeeeeettttttttttteeeeeeeeeeeeer! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elvyn Mesaj tarihi: Ocak 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2005 peki abi 2. paftayla ne anlatmaya calıstın. boyle birnirinin icine gecmis bir suru cizgi goruyorum baktıgımda. sanırım bir cok insan da bunları goruyor. bu bir nedir? bina mı? binaysa nasıl bir bina alışık olmadıgımız turden bir stili oldugu icin bunu bize normalden daha uzun bir sekilde acıklaman lazım yoksa actıgın topiclerin hic birinde insanlar yaptıklarını anlamaz. anlamıyoruz da yan gordugun gibi. bak ilk sebil olmayan sebil projeni nasıl anlattın anladık guzel dedik burası eksik dedi yorum yaptık. gecen r proje topikinde de anlamamıştık. baktıgımızda projelerine sadece ic ice gecmis cizgiler gormeyelim.[signature][hline]... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ocak 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2005 Ikıncı pafta gayet acık orda anlaşılmıyan birşey yok elvyn. SOrun o değil zaten, sorunm bu yapının bodrum evlerini uzaktan yakından anımsatamaması. Bodrum evlerinin en önemli iki özelliğini atlamışsın. Birincisi kullanılan materyal: hani beyaz dokunsan puffff edip toz olucakmış gibi taşları varya amcamların o evleri yaptığı, o işte en büyük özellikleridir bu evlerin. İkinci ise bibirinden kopuk ufak cercevelerdir, koca cephede iki tane ufacık pencere bide kapı görürüz, genelde. Ama senin yapında, yumuşak pürüzlü taş yerine, soğuk sert pürüzsüz metal, ufak dikdörtgen pencereler yerine yekpera ceyrek silindir yüzeyi bir pencere var. Böyle oluncada o sebil denizle bodrum arasında köprü falan kuramamış oluyor.[signature][hline]Beş Hececiler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elvyn Mesaj tarihi: Ocak 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2005 aynı ikinci paftadan mı bahsediyoruz bilmiyorum ama ben bu paftadan bahsediyorum.[signature][hline]... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Golge-i_Khan Mesaj tarihi: Ocak 7, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2005 ya elvyn sanarsam o diğer proje i soruyor, şu maketini koyduğumu. Onu bitirince yayımlayacağım lakin bu da ancak ayın 25 in de olur o zaman tartışırız, şu anlatsam yeterince anlaşılmayacak güçlü bir sunum lazım o proje 25 a3 falan : ). Gelgelelim cüce e ya şimdi istersem zorlarım : ) benim aklımdan geçen örgü bu yöndeydi. Snaırım anlaşamamızın iki nedeni var, ben sadece arkada ki cephesini bodrum evleri için düşünmüştüm yani, ön tarafı görmezden gelmenizi bekliyordum. O yüzden ön servis alanını kopuk düşüdmüm. Bir de bi süre sonra ne kadar/ne şekilde soyutlanacağı tamamıyla tasarımcıya kalıyor lakin bazı noktalarda çok somut. Mesela malzemele ve "puf" olayında haklısın, ona bahanem vardı : ) . Yetişmedim belki ilerleyen safhalarıdna ehe. Onu geçelim Şu yer yer değişik kotlarda ki pencereler belki plastik ve hacimsel olarak çıkık olmaz da, bir bezeme olarak yerleşebilir. Sadece full color bir boya renkli/renksiz düşünmek lazım orasını. benim aklımda ki örgü böyleydi yani.[signature][hline]theKingpin, 08 Aralık 2004 20:08 tarihinde demiş ki: yeeeeeeeeettttttttttteeeeeeeeeeeeer! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ocak 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2005 Ama bu kadar ufak hacme dunyanın celik detayını koydukdan sonra bide üstüne celik+cam merdeven yaparsan, pencereyi gectim hanı ön cephe o (ki anlamadım nasıl arka cephe daha dikkat cekicek bu durumda ama), zaten baya baya kopmuş oluyor standart bodrum görüntüsünden. Ha tabiki sen ne kadar bu fikrine sağdık kalmak istersin tasarımı yaparken o sana kalmış, ama hemen üsteki eskizi yapıştırmazsan orasına burasına sebil'in kolay kolay, " bu yapı deniz ve doğayla bodrum arasıda modern bir köprü dür" fikri kolay kolay benimsenmez =) Ha zaten hiçbir bodrumlu bunu kabul etmez ki bodrum burnu kalkın sakinleri icin doğayla iç içe[signature][hline]Beş Hececiler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Golge-i_Khan Mesaj tarihi: Ocak 7, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2005 ahaha sürerim güneş kremimi çıkarım plaja gelene geçene dağıtırım çizimleri : P lakin merdivenin yerini karıştırıyormuşuz gibi geldi şimcik yani merdivenin bodrum evleriyle akası yok ve evelere bakan cephede değil zaten. Denize bakan cephede. Çünkü deniz şeffahlık/berraklık/hareket neym nuym dan işte. Bodrum evleriyle ilişkisi sadece bodrum evlerine bakan cephesinde yani arkasın o yüzden, önü evlere bakan bir cephe olmadığından irdelerken göz ardı edersiniz diye ummuştum, keza denizden bkıncada o arkasında yek pare duvarlar gözükmüyor. cepheleri ayrı çözümlemek ne kadr doğru tartışılır tabii. O çıkık taşıtyıcılara gelince onlar ahşap olabili arasında yek pare yüzeyler de içinde tahta taşıyıcılar, üstüne sıva oalrak beyaz stucco olabilir. yer yer kare ler olur boyanmış. Onlarda yalancı pencereler olur. evlerde ki pencerelerle uyum sağlaması için. bir tek merdivende çelik kullanmak alzım o da camla ilişkiden dolayı, belki cam bir yüzeyi ahşapta taşıyabulü o zaman güzel olur : ). lakin dersten çaktım ehe geşecek dönem bir daha yaparkene kadar rafta bu proje : )[signature][hline]theKingpin, 08 Aralık 2004 20:08 tarihinde demiş ki: yeeeeeeeeettttttttttteeeeeeeeeeeeer! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ocak 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2005 Tamam ama o kadar modern cizgilerin etkisi arkadan bakıldığındana hissedilir, yanı biri deniz tarafından baktıktan sonra dağ taş tarafından baktığında yine merdivenlerin etkisis altında kalır. Eğer iki cephe arasına ciddi bir ayraç koyarsan cok daha makul olucak, zaten ceğhelerden biri silindirik, o yuzden köşeler belirsizleşmiş durumda.[signature][hline]Beş Hececiler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Golge-i_Khan Mesaj tarihi: Ocak 7, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2005 evet haklısın kalır dediğin gibi yeniden yapılandırmak gerek. belki ayıraç belki ikisi arasına bir geçiş elemanı[signature][hline]theKingpin, 08 Aralık 2004 20:08 tarihinde demiş ki: yeeeeeeeeettttttttttteeeeeeeeeeeeer! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar