Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Amd mi İntel mi ??

Rott

Öne çıkan mesajlar

said:
-MrBomb-, 23 December 2003 19:36 tarihinde demiş ki:
mesela epox anakartlar ii gidio amd ile dimi?
ya benim amd 1800+ coolermaster fanlı olmasına rağmen 70 derecelere wuruyo ısısı nedendir nası düzelir? ama bu arada hiç performans kaybı yok ben acıyorum sadece 70 derece olmasına[hline]a.k.a "bay bomba"

epoxu bilemiycem. ben 1993 ten beri bir kere asustan baska kart aldim, o da gigabyte bx 2000 idi. ondan da memnun kaldim ama asusta hicbir zaman sorunum olmadi.

hatta 95 te daha ilk donemleri mplayer oyunun, bi arkadasla makineleri bagladik direct connect oynuyoduk warcraft ve bi iki simulasyon, elektrik bi oynadi adamin tomato kart direkt yanmis benimki aynen saglam kalmisti. kasa desen kasalar benzer hatta onunki dahabi hallice idi daha yeni oldugu icin.[hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
_-Sturm-_, 23 December 2003 15:40 tarihinde demiş ki:
Yaa sen nasıl UO yu AMD 1700 ile oynayamadın onu çözemedim ama neyse.. Ben dediğim gibi 4 gün açık bıraktım kendi fanıyla 3000 i, hiçbir şey olmadı.. Çok da tanıdığım var 2500 falan kullanan adamın bilgisayarı bütün yıl açık.. Anakartın korumasına ve kalitesine de bakar tabi ki yanma olayı.. Ama ben AMD den şikayetçi değilim ve tanıdığım kimse de değil.. Karar senin...[hline]Bir lanet var üstümde, bir karanlık.. Aşkın acısını, nefretin zevkini tadıyorum.. Lanetliyim, terk edilmiş.. Geceyim, karanlık, soğuk.. Karşımda, titreyeceksiniz!
Bazen hayata bağlar insanı AŞK/Bazense yaşama isteğini alır elinden../En iyisi mi, bırak bu işleri../Boşver ve yaşa bu fani dünyayı../Doyasıya!!
SAPım, SAPsın, SAP, SAPız, SAPsınız, SAPlar, SAPınız
No to Garbage! No to trash!

Ya işte kendınız dıyorsunuz abi .. AMD ALIYORSUNUZ. YOK YANINA İYİ ANAKARTMIŞ. YOK YANINA İYİ RAM ALICAKSIN. YOK İYİ FAN ALICAKSIn. YOK ŞÖLE BÖLE. ZHAUAUH bırak ya . Bunları yapıcagına Intel alsan aynı ve daha iyi. Kimse şunu iiddia edemez. AMD INTEL kadar kaliteli bir marka değildir![hline]"keko içiysen kendinden geçiysen"
sdasweqr ea
$aban matrix Revolutions
Sosyal ağlarda paylaş

said:
-MrBomb-, 23 December 2003 19:36 tarihinde demiş ki:
said:
unity100, 23 December 2003 18:25 tarihinde demiş ki:
bakin anakart cok onemli aldim amdyi sorun cikti bik bik diyosaniz anakartiniza bakar. kaliteli olcak anakart.

mesela epox anakartlar ii gidio amd ile dimi?
ya benim amd 1800+ coolermaster fanlı olmasına rağmen 70 derecelere wuruyo ısısı nedendir nası düzelir? ama bu arada hiç performans kaybı yok ben acıyorum sadece 70 derece olmasına[hline]a.k.a "bay bomba"

Board da onemli tabi. Bizim boardlar MSI . 5000 ıle dönuyor Coolermaster fan. İşlemci yazın 50 nın altına asla düşmüyor. Overlok yapmak ıcın de iyi board lazımmış. o Zaman gidip Intel alayım da YOK BOARD dı YOK Buzdolabı Motoru gibi fan dı . YOK Kaliteli RAm di. YA ben bunları p2 200 Denen Tarihi eserimde bile görmemiştim. Yınede karar sizin. Paranız yoksa alın AMD leri. Varsa tabiki pintilik yapıpta AMD fılan almayın. Perfonmans farkı dıyor bazıları. Bu kesınlıkle yalan .[hline]"keko içiysen kendinden geçiysen"
sdasweqr ea
$aban matrix Revolutions
Sosyal ağlarda paylaş

deli yazdıklarımın tamamına yalan demişsin, sen çok biliyorsun yazın amd bozuluyor kışın taş gibi çalışıyor ha? ne bu ayının yazın uyuyup kışın çalışanı fln mı?
Dediklerimin hepsi doğrudur p3 933 işlemcili notebook um bile p4 1.6 dan daha iyi performans veriyordu intel sadece göz boyuyor microsoft işletim sistemi olarak ne ise intelde o dur.
Aopen H600A-A33 kasa - abit nf7-s mainboard - 512mb pc2700 ddram - 20 gb Seagate 5200rpm hdd - Athlon XP 2500+ cpu - Vantec AeroFlow Premium fan - 64mb geforce 2 mx 400 ile dediklerimi yaptım ve cpu sıcaklığı min. 30 max. 38[hline]no woman no cry
| Ultima Online | Nebula | Locus | Akhyls Jaso & Jimmy |
| Dark Age Of Camelot | Kay | Xayder Deadsoul | Inconnu Necromancer | The Hun |
Sosyal ağlarda paylaş

said:
XaYd3r, 23 December 2003 23:24 tarihinde demiş ki:
deli yazdıklarımın tamamına yalan demişsin, sen çok biliyorsun yazın amd bozuluyor kışın taş gibi çalışıyor ha? ne bu ayının yazın uyuyup kışın çalışanı fln mı?
Dediklerimin hepsi doğrudur p3 933 işlemcili notebook um bile p4 1.6 dan daha iyi performans veriyordu intel sadece göz boyuyor microsoft işletim sistemi olarak ne ise intelde o dur.
Aopen H600A-A33 kasa - abit nf7-s mainboard - 512mb pc2700 ddram - 20 gb Seagate 5200rpm hdd - Athlon XP 2500+ cpu - Vantec AeroFlow Premium fan - 64mb geforce 2 mx 400 ile dediklerimi yaptım ve cpu sıcaklığı min. 30 max. 38[hline]no woman no cry
| Ultima Online | Nebula | Locus | Akhyls Jaso & Jimmy |
| Dark Age Of Camelot | Kay | Xayder Deadsoul | Inconnu Necromancer | The Hun |

Ya abicim birileri bariz yalan söyleyince ben cok sinirleniyorum. Intel ın bu kadar pahalı fiyatlarla işlemci satıp AMD lamerıne yol acmasıda kötü bir durum. Ama sağlam makina alan insan INTEL olsun dıyor. Bak bız Ankara Kızılay da bılgısayarcıyız. Kurumlara,belediyelere vs vs bılgısayar satıyoruz. Ve kesınlıkle INTEL alıyorlar. AMD riskli olabılır dıye almıyorlar. Burası kişiye göre değişir. Ben İlla gunde 3 -4 saat oyun oynarım dıyorsanız INTEL e para vermeyın. COk yalan söylüyorsunuz. Ben daha hıc bır AMD işlemciyi 35saat+ kullanamadım.

Yalnız benı en cok sinirlendiren nokta . Şu yalan. AMD , INTEL DEN iyidir. BU yalan . Bu yalanı söylemeyin canımı yiyin. :)[hline]"keko içiysen kendinden geçiysen"
sdasweqr ea
$aban matrix Revolutions
Sosyal ağlarda paylaş

said:
-Mandrake-, 23 December 2003 23:47 tarihinde demiş ki:
ehauheauhe deli333 kopardın beni akşam akşam şu mesajlarınla[hline]farewell, 22 December 2003 02:19 tarihinde demiş ki:
melodi basip kari vokali dayiyip heleelöö diye şarkilarla vatandaşin beğenisini kazanan gruplarn geleceği yoktur..

:) Buzdolabı motoru gibi fan takman lazım.[hline]"keko içiysen kendinden geçiysen"
sdasweqr ea
$aban matrix Revolutions
Sosyal ağlarda paylaş

kimsin de sen kimi yalan soylemekle itham ediyorsun ? 1993 ten beri pc kullaniyoruz biz biz oyun oynamaya basladigimizda belki sen bilgisayar diyemiyordun.

belediyeler hicbir seyin gostergesi olamaz. turk burokrasisi bilgisayar nedir internet nedir yazilim nedir tamamen habersizdir. belediyelerden sitelerini guncellemede siteye guncellenecek textte kelime basina 0.1 dolar alan bilisim kurumlari varsa bu ulkede, ve belediyeler de mal gibi bunu oduyorsa tutup belediyeleri delil gosteremezsin kimseye.

biz belediye degiliz. aptal aptal 2 ofis programini calistirip onu da beceremeyen kisiler hic degiliz.

tutup da sacmasapan ukala ukala 'yalan' malan zirvalari yapacaksan git belediyelere bilgisayarini sat, bize zirva satma.[hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Deli333, 24 December 2003 14:22 tarihinde demiş ki:
Bak bız Ankara Kızılay da bılgısayarcıyız.

merak ettim, hangi bilgisayarcısınız acaba?[hline]tüm dünya nüfusunun yokolduğu büyük savaştan sonra hayatta kalan tek kişi evde oturmaktadır. kapı çalar.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Zed, 24 December 2003 14:57 tarihinde demiş ki:
said:
Deli333, 24 December 2003 14:22 tarihinde demiş ki:
Bak bız Ankara Kızılay da bılgısayarcıyız.

merak ettim, hangi bilgisayarcısınız acaba?[hline]tüm dünya nüfusunun yokolduğu büyük savaştan sonra hayatta kalan tek kişi evde oturmaktadır. kapı çalar.

Kendi şirketimizin adını yazmıycagım. Yalnız su an arkadaşımla utaş pazarlamadayız.
Sosyal ağlarda paylaş

AMD İşlemcilerin, INTEL den daha iyi oldugu bir yalandır. Bunu üstelemeniz ve doğal olarak yalanı tekrarlamanız beni sinir ediyor. Yazıyorsunuz yok benımkı amd 2500 amd 3000. 3000 mhz işlemci tabi iyi olucak . Ona itiraz yok. Ama Intel her zaman AMD den daha iyiydi ,daha iyi ve daha iyi olucak.

[aynı şey / nefr]

[Bu mesaj Nefr tarafından 24 December 2003 18:45 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

4 yildir amd kullaniyorum; omru kisa felan degil 500 derecede kullanmazsan...2 yil 650 mhz 2 yil 1.8 kullandim su anda 2.5 kullaniyorum..tikir tikir falla ayrica p 3 450'den sonra 650'ye gecmistim sanki hiz 2 kat gibi artmisti..Ben baya bi eskilerde kaldim ama neyse yani amd'den memnunum ve dergilerde,web sayfalarinda gordugum kadaryila amd'nin performansi intel'e gore daha iyi...

Edit:Belirtmeyi unutmusum;bilg.'te herhangi bir sorun oldugu icin degil upg yapmak istedigim icin islemcileri degistirdim yoksa hala tikir tikirdi yani..

[Bu mesaj MeSh tarafından 24 December 2003 16:01 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
unity100, 24 December 2003 14:54 tarihinde demiş ki:
kimsin de sen kimi yalan soylemekle itham ediyorsun ? 1993 ten beri pc kullaniyoruz biz biz oyun oynamaya basladigimizda belki sen bilgisayar diyemiyordun.

belediyeler hicbir seyin gostergesi olamaz. turk burokrasisi bilgisayar nedir internet nedir yazilim nedir tamamen habersizdir. belediyelerden sitelerini guncellemede siteye guncellenecek textte kelime basina 0.1 dolar alan bilisim kurumlari varsa bu ulkede, ve belediyeler de mal gibi bunu oduyorsa tutup belediyeleri delil gosteremezsin kimseye.

biz belediye degiliz. aptal aptal 2 ofis programini calistirip onu da beceremeyen kisiler hic degiliz.

tutup da sacmasapan ukala ukala 'yalan' malan zirvalari yapacaksan git belediyelere bilgisayarini sat, bize zirva satma.[hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~.

Ahaha koptum ya. Bak koç benım sana dediğim . Beledıyeler değil olay. Biz bir cok Universiteye bilgisayar sattık . AMD diyince ASLA diye bir cevap gelıyor . Ve dıkkat edersen Türkiye'de araştır büyük şirketleri AMD pek tavsiye edılmıyor. Ha senın gibi günde 3-4 saat kedicik forumlarında gezıceksen AMD gral .
Sosyal ağlarda paylaş

olay gitgide sacmala$maya ba$liyor, amd kullanmadim hic intellerden memnunum ama universiteler kamu kurumlari vb. yerlerdeki insanlarin bilgisayar teknolojisinden anlamamalari dolayisiyla onlardan gelen talepler dogrultusunda "$u iyi bu kotu" demek yanli$tir bence.
neyse saygilar.[hline]I look inside myself and
see my heart is black

Sosyal ağlarda paylaş

said:
Deli333, 24 December 2003 15:59 tarihinde demiş ki:
AMD İşlemcilerin, INTEL den daha iyi oldugu bir yalandır. Bunu üstelemeniz ve doğal olarak yalanı tekrarlamanız beni sinir ediyor. Yazıyorsunuz yok benımkı amd 2500 amd 3000. 3000 mhz işlemci tabi iyi olucak . Kıromusunuz? Ona itiraz yok. Ama Intel her zaman AMD den daha iyiydi ,daha iyi ve daha iyi olucak.

kim demis yalan oldugunu. biz de senin dediginin yalan oldugunu soyluyoruz ve bu da bizi sinir ediyor ? ne olacak simdi ?

kimse cikip da amd 2500 um p3 1000 den ustun demedi. bilgisayarci olan adam amd 2500+ un 2500 mhzde degil 1800 mhz saat hizinda calistigini, ama buna ragmen intelin 2500 mhzde calisan islemcileriyle benzer ya da daha iyi performans gostermesi dolayisiyla daha iyi dendigini bilir. bu nasil bilgisayarcilik ? amd 3000 in 3000 mhz islemci oldugunu soyluyorsan musterilerine yazik, ki ondan da suphe etmeye basladim.[hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Deli333, 24 December 2003 16:03 tarihinde demiş ki:
Ahaha koptum ya. Bak koç benım sana dediğim . Beledıyeler değil olay. Biz bir cok Universiteye bilgisayar sattık . AMD diyince ASLA diye bir cevap gelıyor . Ve dıkkat edersen Türkiye'de araştır büyük şirketleri AMD pek tavsiye edılmıyor. Ha senın gibi günde 3-4 saat kedicik forumlarında gezıceksen AMD gral .

genc. universite dedin yerde oyun oynanmaz oyun oynanmasi istenilmez. grafik isi yapilacaksa bu isi yapacak bilgisayarlar ozel alinir, hatta bilgisayar alinmaz. bizim universitede sene 94 te grafik isleri icin holywudun dijital efektlerde kullandigi bir kasa vardi. bilgisayar degil ozel hardware.

universite denen yerde program yazilir, program yaptirilir, kelime islemcisi kullanir ogrenciler. bir 3d tasarimcilari autocad kullanacak diye genel politikadan vazgecilmez, 3d tasarim ihtiyacini bolumler kendisi ayarlar ve karsilar. kaldi ki hicbir zaman ogrenicye tutup da paranormal kaynaklar isteyen odev ve proje de verilmez bu konuda.

saat hizi yuksektir intelin, dolayisiyla programlama islerinde, program compile etme islerinde intel avantajlidir. amd ise grafik islerinde ve gunluk kullanimda basarilidir cunku bir komut cevrimi basina daha fazla is yapar bu alanlarda.[hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~.
Sosyal ağlarda paylaş

Üstad satış yapıyorsunuz madem bir kaç piyasa gerçeğinden ama herkes tarafından kabul edilir gerçeklerden bahsedeyim.

- Devlet daireleri ve devlete bağlı çalışan kurumlar teknolojiyi bizde yapalım, bizde girelim, bak bizde teknolojik olduk gibi bir yaklaşımla algılayıp olayın bilimsel yanına aldırmadan pazardan limon alıyormuş gibi bilgisayar satın alırlar, toplu ve ihale ile.

- Satış bir sanattır. Satış içerisinde bir ürünün tercih sebepleri arasında Marka Bilinirliği, Güven, Pazar Payı gibi etkenlere Türkiye için oldukça ön plandadır. Yani Türkiyede bilinçsiz tüketici 3milyon kişinin tercih ettiği malı tüm dünyaca en berbat mal olarak kabul edilmiş olsa bile bilinç eksikliği yüzünden tercih eder.

- Bunların nedenleri içinde satın alan kişinin kendine ve satıcıya olan güvensizliği yatar ve bu güvensizliği sağlayanda satıcının kendine olan güvensizliğidir. Bilgi eksikliğidir.

- Türkiyede halen bilmemkaçbin tane Telsim kullanıcısı var.

- Linux açık kaynak kodlu sınırları olmayan ve kullanıcının emrinde çalışmaya yönelik bir freeware işletim sistemi olmasına, stabilite yani işletim sistemi için bir nevi dayanınlılık diyebileceğimiz özelliği ile tüm diğer işletim sistemlerini geride bırakmış olsa bile Windows'un bir saltanatı vardır her kullanan bir kere nefret eder ve ardından yeni versiyonu çıkıncada nefret etmesine rağmen gider satın alır.
[hline]"Onzac" Clan Martian Artist
"Story of SadButcher"

horacegoesskiing, 19 December 2003 13:31 tarihinde demiş ki:
...zayıf gelen iki dersim vardı resim ve beslenme dersi. şimdi dombili bi çizerim. öyle bi karakterim var yani...

[Bu mesaj SadButcher tarafından 24 December 2003 17:39 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
unity100, 24 December 2003 16:11 tarihinde demiş ki:
said:
Deli333, 24 December 2003 15:59 tarihinde demiş ki:
AMD İşlemcilerin, INTEL den daha iyi oldugu bir yalandır. Bunu üstelemeniz ve doğal olarak yalanı tekrarlamanız beni sinir ediyor. Yazıyorsunuz yok benımkı amd 2500 amd 3000. 3000 mhz işlemci tabi iyi olucak . Kıromusunuz? Ona itiraz yok. Ama Intel her zaman AMD den daha iyiydi ,daha iyi ve daha iyi olucak.

kim demis yalan oldugunu. biz de senin dediginin yalan oldugunu soyluyoruz ve bu da bizi sinir ediyor ? ne olacak simdi ?

kimse cikip da amd 2500 um p3 1000 den ustun demedi. bilgisayarci olan adam amd 2500+ un 2500 mhzde degil 1800 mhz saat hizinda calistigini, ama buna ragmen intelin 2500 mhzde calisan islemcileriyle benzer ya da daha iyi performans gostermesi dolayisiyla daha iyi dendigini bilir. bu nasil bilgisayarcilik ? amd 3000 in 3000 mhz islemci oldugunu soyluyorsan musterilerine yazik, ki ondan da suphe etmeye basladim.[hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~.

2500 ün carpanlarını ayarlamazsan 1800 de calısır tabi. Allam ya yok böyle bişey.[hline]"keko içiysen kendinden geçiysen"
sdasweqr ea
$aban matrix Revolutions
Sosyal ağlarda paylaş

said:
SadButcher, 24 December 2003 17:34 tarihinde demiş ki:
Üstad satış yapıyorsunuz madem bir kaç piyasa gerçeğinden ama herkes tarafından kabul edilir gerçeklerden bahsedeyim.

- Devlet daireleri ve devlete bağlı çalışan kurumlar teknolojiyi bizde yapalım, bizde girelim, bak bizde teknolojik olduk gibi bir yaklaşımla algılayıp olayın bilimsel yanına aldırmadan pazardan limon alıyormuş gibi bilgisayar satın alırlar, toplu ve ihale ile.

- Satış bir sanattır. Satış içerisinde bir ürünün tercih sebepleri arasında Marka Bilinirliği, Güven, Pazar Payı gibi etkenlere Türkiye için oldukça ön plandadır. Yani Türkiyede bilinçsiz tüketici 3milyon kişinin tercih ettiği malı tüm dünyaca en berbat mal olarak kabul edilmiş olsa bile bilinç eksikliği yüzünden tercih eder.

- Bunların nedenleri içinde satın alan kişinin kendine ve satıcıya olan güvensizliği yatar ve bu güvensizliği sağlayanda satıcının kendine olan güvensizliğidir. Bilgi eksikliğidir.

- Türkiyede halen bilmemkaçbin tane Telsim kullanıcısı var.

- Linux açık kaynak kodlu sınırları olmayan ve kullanıcının emrinde çalışmaya yönelik bir freeware işletim sistemi olmasına, stabilite yani işletim sistemi için bir nevi dayanınlılık diyebileceğimiz özelliği ile tüm diğer işletim sistemlerini geride bırakmış olsa bile Windows'un bir saltanatı vardır her kullanan bir kere nefret eder ve ardından yeni versiyonu çıkıncada nefret etmesine rağmen gider satın alır.
[hline]"Onzac" Clan Martian Artist
"Story of SadButcher"

horacegoesskiing, 19 December 2003 13:31 tarihinde demiş ki:
...zayıf gelen iki dersim vardı resim ve beslenme dersi. şimdi dombili bi çizerim. öyle bi karakterim var yani...

[Bu mesaj SadButcher tarafından 24 December 2003 17:39 tarihinde değiştirilmiştir]

Yuh ya . Ben mı satıyorum bılgısayarları dedım. Benım ablamın kendi şirketi .Tabiki ihalelere girip satıyor bunları. Hatta senın dedıgın gibi Limon vs vs gibi küçük işlere kapalı.[hline]"keko içiysen kendinden geçiysen"
sdasweqr ea
$aban matrix Revolutions
Sosyal ağlarda paylaş

?
yazıları okumadım unity yukarda "bilgisayarcı" demiş sanırım deli333 ' e
del ibilgisayarcımısın ?
daha doğrusu nası bi bilgisayarcısın ki
"2500 ün çarpanını ayalarmazsan 18000 çalışır tabi" diyebiliyorsun ?
2500 ü alırsın takarsın çalıştırırsın 1800 mhz de
gider overlock yaparsan çıkar 1800 ün üstüne
ki 33. haftadan itibaren
çarpanıda kitli artıramazsında
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...